Emin Bey
Ürün performans olarak nasil acaba? Tune etmeyi nasil yapiyorsuniz? Ayrica urunu Türkiye'den mi satinaldiniz acaba?
Tesekkurler
Salih bey Selamlar,
Evet ürünü Türkiyeden aldım . Bu ürünü buradan alma sebebim yolcu beraberinde gelecek bir malzeme değil . Dolayısı ile yurt dışından yanımda getirmek mümkün olmazdı.
https://www.telektronik.com/urun/ciro-mazzoni-baby-loop-hf-antenBen Metin arkadaşımızdan rica ettim getirdi . Kendi tune özelliği var . Hatta ben ICOM 7610 Cihazım için bir ara birim devresi aldım ve ben hnagi frekansa giedersem gideyim anten otomatik olarak o frekansa tune oluyor . Ama klavyeside mevcut bu işlemi istediğiniz frekansı girerek el ile yappmakta mümkün.
Performansına gelince beni istasyonumda bulunan FD 4 rotary dipol 160 m için inverted V ve Çatımdaki ECO 4 band 3 eleman yagi ile deneme fırsatım oldu. Rotary dipol ile arsında gerçekten az bir fark gözlemledim . Yagi ile arasındaki fark ta yaginin çok çok üstün bir performansı olduğunu söylemem mümkün değil. 160 m Antenini bu katagoriye katmadım ; çünkü yön değiştirme imkanı olmadığı için o anteni test etmek yanlış bir yorumlama olacaktı.
Bunlar bir önceki istasyonumda vardı . Şu an ev değişikliği sebebi ile yanlızca Baby-loop anteni mevcut ve ben çok memnunum. Hatta bir vakit ayarlar ve istasyonumu ziyaret eder iseniz en azından size uzunca anlatma ve anteni görme şansınız olabilir.
Benim farkettiğim bir nokta baby-loop antende bazı zamanlar istasyonu duymama rağmen ben çağırdığımda beni duymadı ??? rotary Dipol anten ile çağırdığımda ise duydu. Bu çok nadir oldu ama sadece bukadar onun dışında eğer maddi durumumu ayarlar isem bu antenin kardeşi olan Midi-loop ta almayı düşünüyorum . o antenin çalışma frekansları farklı olan da bu 3,5 Mhz den 14 mhz ye kadar çalışmakta . Tabiki güç kullanımıda öbür anten ile aynı benzerlikte.
Sormak istediğiniz sorulara umarım yanıt verebilmişimdir.
saygılarımla
Emin
TA2FE