Gönderen Konu: Merhaba !  (Okunma sayısı 333 defa)

Çevrimdışı TA2DER

Merhaba !
« : 02 Mayıs 2021, 12:02:06 »
Herkese Merhaba,

Bu benim foruma ilk mesajım, kendimi tanıtmak ve tanışmak isterim. En uygun bölüm olarak burayı görüm konuyu açmak için. İsmim Doğan Erbahar, 1979 İstanbul doğumluyum. İstanbul'da Tuzla ilçesinde ikamet etmekteyim. Lisans ve sonrası bütün eğitimim fizik üzerinedir. Şu anda da özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktayım.

Amatör telsizcilik ile ilişkim tahmin edersiniz ki fizik sevgimden geliyor. Elektromanyetik dalgalar oldum olası bana büyüleyici gelmiştir. Bu salgın sürecinde insanlar değişik hobiler edindiler malumunuz. Ben de birkaç ay önce bu konuda kendimi geliştirmek için amatör telsizciliğe merak saldım. Fizik mezunu olduğum için teknik kısımdan muaf olacacğımı öğrenmem sınava girmek için cesaretlendirdi beni ve kolayca geçip A sınıfı belge aldım.

Ancak keşke muaf olmasaydım da biraz çalışmaya vesile olsaydı diye düşünüyorum şimdi konunun teknik genişliğini gördüğümde. Çünkü maksadım hakikaten bilgimi arttırmak.

Henüz Baofeng UV-82 marka bir el telsizim var. Tecsun S-2000 marka da bir radyom var. Onunla uzun dalga, kısa dalga, hava bandı dinlemekten keyif alıyorum. Bir iki tane de SDR dongle sahibiyim. ABD'den gelecek bir yakınıma NanoVNA siparişi verdim, Mayıs içinde elimde olacak. Biraz anten ölçümleri yapıp karakteristik özellikleri incelemek ve anlamak istiyorum. Sonra yavaş yavaş bir HF cihaz almayı düşünebilirim.

Sizlerden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum. Biraz basit kaçabilecek sorularla başınızı ağrıtabilirim ilk etapta. Herkese tekrardan selamlar...

73
TA2DER

Çevrimdışı TA3OER

Ynt: Merhaba !
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2021, 12:11:46 »
Doğan bey aramıza hoşgeldiniz. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı TA7EB

« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2021, 14:52:55 »
Doğan bey  hoş geldiniz 73

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2021, 20:01:03 »
Dıoğan Bey Selamlar,

Öncelikle hoş geldiniz diyelim . Evet geçene sene olsaydı oldukça yakınız derdim benim istasyonum Tuzla da idi bu sene işim sebebi ile Bostancıya taşındım . Yine de sormak istediğiniz sorular için istediğiniz zaman arayabilirsiniz.
Telefonum ve iletişim bilgilerim tacallbook ta mevcut.
Tekrar hoş geldiniz.

TA2FE
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2021, 21:41:21 »
Hoş geldiniz  Silivri’den 73

Çevrimdışı TA1CX

« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2021, 23:34:33 »
Doğan Bey Amatör Radyo dünyasına hoşgeldiniz. Amatörlüğünüz hayırlı olsun. Havada duyuşmak dileklerimle TA1ACX Tekirdağ Şarköy 73.

Çevrimdışı TA2DER

« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2021, 00:10:37 »
Çok teşekkür ederim sıcak mesajlarınız için... 73

Çevrimdışı TA1CAN

« Yanıtla #7 : 05 Mayıs 2021, 12:56:42 »
Doğan bey hoş geldiniz bizde yeni sayılırız ,amatör telsizcilik bir derya gibi sadece rx tx yapılmadığını sayılar devreler hesaplar yani matematik,fizik  bahçesi diyebiliriz.sizi şanlı görüyorum alt yapınız var .

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2021, 00:44:49 »
   Doğan bey hayırlı olsun hoş geldiniz konu konular hakkında bilgilerimi sizinle seve seve paylaşırım.Sizinde değerli bilgilerinize ihtiyacımız var teşekkür eder saygılar sunarım kalın sağlıcakla
TA CALLBOK da gsm günceldir de TA4CS Coşkun SİREK QTH:AYDIN LOC.KM37WU 73
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2021, 18:38:20 »
Doğan Hocam merhaba, hoş geldiniz.

Ben de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fizik bölümünde Öğr. Gör. Dr. olarak çalışıyorum.

Dediğiniz gibi aslında fizikçiler için amatör telsizcilik önemli bir hobi ama maalesef fazla ilgi yok.

Yardımcı olabileceğim bir şey olursa, mesaj, telefon mail v.s ile her zaman ulaşabilirsiniz.

Zamanla siz kendinizi geliştirdikçe biz de sizden öğreniriz. Bu hobi de öğrenme ve çıraklık hiç bitmiyor :)

Selamlar 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN