Herkese Merhaba,
Bu benim foruma ilk mesajım, kendimi tanıtmak ve tanışmak isterim. En uygun bölüm olarak burayı görüm konuyu açmak için. İsmim Doğan Erbahar, 1979 İstanbul doğumluyum. İstanbul'da Tuzla ilçesinde ikamet etmekteyim. Lisans ve sonrası bütün eğitimim fizik üzerinedir. Şu anda da özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktayım.
Amatör telsizcilik ile ilişkim tahmin edersiniz ki fizik sevgimden geliyor. Elektromanyetik dalgalar oldum olası bana büyüleyici gelmiştir. Bu salgın sürecinde insanlar değişik hobiler edindiler malumunuz. Ben de birkaç ay önce bu konuda kendimi geliştirmek için amatör telsizciliğe merak saldım. Fizik mezunu olduğum için teknik kısımdan muaf olacacğımı öğrenmem sınava girmek için cesaretlendirdi beni ve kolayca geçip A sınıfı belge aldım.
Ancak keşke muaf olmasaydım da biraz çalışmaya vesile olsaydı diye düşünüyorum şimdi konunun teknik genişliğini gördüğümde. Çünkü maksadım hakikaten bilgimi arttırmak.
Henüz Baofeng UV-82 marka bir el telsizim var. Tecsun S-2000 marka da bir radyom var. Onunla uzun dalga, kısa dalga, hava bandı dinlemekten keyif alıyorum. Bir iki tane de SDR dongle sahibiyim. ABD'den gelecek bir yakınıma NanoVNA siparişi verdim, Mayıs içinde elimde olacak. Biraz anten ölçümleri yapıp karakteristik özellikleri incelemek ve anlamak istiyorum. Sonra yavaş yavaş bir HF cihaz almayı düşünebilirim.
Sizlerden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum. Biraz basit kaçabilecek sorularla başınızı ağrıtabilirim ilk etapta. Herkese tekrardan selamlar...
73
TA2DER