Gönderen Konu: Belge yenilemede isteğiniz dışında Çağrı işareti değişikliği  (Okunma sayısı 383 defa)

Çevrimdışı TB5X_SK

Selamlar arkadaşlar..

Malum şu sıralar 10 yılı dolan belgeler yenileniyor.
Bir arkadaşım da belge yenilemek için başvurmuş.
Çağrı işareti TB4..   (tek harf)
Ancak kendisine  3 harfli yeni bir çağrı işareti ile değiştirilerek yenileme yapabileceği söylenmiş..

Yanlış anlaşılmasın mesele tek harf çok harf meselesi değil,,,  tek harf-çok harf meraklısı da değilim.
Çağrı işareti amatörün ismi, imzası gibidir. Böyle keyfi değiştirilmesi hiç hoş değil..

Ben daha önce belgemi yenilemiş, böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. 2-3 yıl sonra benim için de yenileme vakti gelince aynı duruma düşeceğimden soruyorum.

Bunun bir yasal dayanağı var mıdır? İsteğiniz dışında çağrı işaretiniz değiştirilebilir mi?

73
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2021, 12:07:20 Gönderen: TB5X »
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA2NC

Madem degisecek A sinifina gecmek gerek sanki :;)

Tek hafflileri tanidiklarina vermek icin yapiyoalrdir muhtemelen. Yasal bir dayanagi oldugunu sanmiyorum.

Amatorlugunuz dusup, yeniden sinava bile girmis olsaniz ayni cagri isaretini veriyorlar.
Belge yenilerken ayni sinifta iseniz degismemesi lazim.
Şu olabilir. C iken B ye gecmis ise, burada bir yasal dayanak sahibi olmus olabilirler.

Çevrimdışı TA3BH

Mehmet Bey,
Yönetmelik ilk yayınlandığı zaman B ve C sınıfı amatörler için TB ile başlayan çağrı işareti verilir hükmünü taşıyordu.
20 Şubat 2011 27852 sayılı Resmi Gazete' de yapılan değişiklik ile 
“f) C sınıfı amatör telsizcilik çağrı işaretlerinin son eki C, P, T, W ile başlayan üçlü harf grubundan oluşur.” hükmü kondu.
Arkadaş bu ara dönemde çağrı işaretini aldıysa  ve bölge numarasından sonraki harf bunlardan biri ise yönetmeliğe uydurmak için değiştirmiş olabilirler.
73

Çevrimdışı TB3CWM

Mehmet bey, Tuğrul beye katılıyorum ben de 2006 yılında ilk çağrı işaretimi aldığımda b sınıfı olarak TB3CWM idi lakin kıyı emniyetine geçtikten sonra 2011 yılında belgemi yeniletmek istediğimde yönetmeliğe uymadığı mevcut çağrı işaretimin c sınıfları için olduğunu söyleyip mevcut çağrı işaretimi bana vermemiş yerine TB3BRK çağrı işaretini vermişlerdi. Ama insanın gönlünde her zaman ilk çağrı işaretinin yeri ayrı kalıyor. Bunu bu hobiyi ifa etmeyenlerin anlamasını beklememek gerek memur olarak onlar yönetmeliğin gereklerini yapıyorlar.

Çevrimdışı TA1CH

Belgeyi yenilerken sınıf değiştirmediği halde çağrı işaretimi mi değiştirecekler miş yanlış anlıyorum herhalde.   73