Gönderen Konu: TYT MD-UV390 Telsiz Programlama  (Okunma sayısı 399 defa)

Çevrimdışı TA2AFM

TYT MD-UV390 Telsiz Programlama
« : 28 Kasım 2020, 18:34:40 »
Merhabalar,
Bugün bir adet TYT MD-UV390 model DMR telsiz aldım. Telsiz analog ve dijital olarak kullanılabiliyor ve benimde henüz dmr id'm yok. Başvurdum id almayı bekliyorum. Ve analog olarak ta kullanılabildiğinden sanırım dmr id olmadan da kullanabilmeliyim ancak frekans girmeyi ne yaptıysam başaramadım. Cihazı güncelleyeyim dedim bilgisayara taktım programın güncelleme butonuna tıkladığımda ise USB Open Failed şeklinde bir hata alıyorum. Kullanma klavuzunda veyahut internette bir bilgi bulamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim.
Teşekkürler.

Çevrimdışı TA4ACZ

Ynt: TYT MD-UV390 Telsiz Programlama
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2020, 22:08:29 »
Merhaba.Cihazı pc ye bağladığınız kablo kendi kablosu mu? Dmr cihazlar her ne kadar girişleri uysa da her kabloyla pc ye bağlanamıyor.

Çevrimdışı TA2AFM

« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2020, 12:00:00 »
Merhaba, yanitiniz icin tesekkur ederim. Cihazin kendi kablosu evet. Bilgisayarin cihazi görme sorununu çözdüm ancak frekans kaydetmeyi çözemedim. Yaptığım arastirmalarda tytnin fcc kurallari gereği yurtdışına gönderdiği cihazlara amatör bandlar dışına cikamamak ıcin bir kilitleme yaptığını ogrendim. Ancak bu amatör frekanslar ülkemizde gecerli frekanslar degil. Kilidi kaldırmaya çalışıyorum ancak nette yazan çözümler ise yaramadi maalesef.

Çevrimdışı TA4ACZ

« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2020, 13:03:11 »
Amerika için olan bir telsiz aldıysanız firmware yükleyerek kaldırabilirsiniz.https://www.tyt888.com/?mod=download bu sayfadan gps varsa gps yazanı yoksa MD-UV380 & MD-UV390 firmware yazanı indirip bu firmwareyi telsizinize yükleyin.Nasıl yapılacağı internette videolardan bulabilirsiniz.Kolay gelsin.

Çevrimdışı TA2AFM

« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2020, 16:58:30 »
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Oradan bir firmware indirdim ancak olmadi diger firmwareleri deneyeyim. Tekrardan cok teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA2AFM

« Yanıtla #5 : 01 Aralık 2020, 11:33:00 »
Merhabalar, karşılaştığım sorunları çözdüm. Hangi sorunu nasıl çözdüğümü burada yazmak isterim ki başka arkadaşlarda böyle sorunlarla karşılaşırlarsa daha rahat çözüme ulaşabilsinler.
Telsizde karşılaştığım ilk sorun, tüm TYT MD-UV390 kanal ekleme videolarında gördüğüm ayarlar kısmında bir Programlama (İngilizce menüsü olanlar için Utilities  → Program Radio) seçeneğinin çıkmamasıydı. Bunu yeni firmwarele yada telsizin bilgisayar programıyla düzeltebileceğimi düşündüm nitekim öyle de oldu ancak telsizi bilgisayara bağladığımda program telsizi tanımadı. Bunun nedeninin sürücü yüklenmemesi olduğunu öğrendim. İnternette arayınca Türkçe bir sitede telsize ait USB sürücüsünü buldum. Bu şekilde bağlanma sorununu çözdüm ancak yine de programda yaptığım ayarları telsize yükleyemedim. Yüklendi gözüküyordu ancak telsiz olduğu gibi duruyordu. Ne kanal ekleyebiliyordum ne de programlama seçeneğini aktifleştirebiliyordum. Ardından aldığım yer sağolsunlar bana kütük yüklediler. Bende kütükte oynamalar yaparak istediğim kanalları ekleyebiliyordum ancak gerektiğinde her zaman bilgisayardan röle frekansı vs kaydetme imkanı bulamayabileceğimden hala programlama seçeneğini aktif etmek istiyordum. CPS-MD-UV390 programında menü seçenekleri kısmında Telsiz Programlama seçeneğini aktifleştirdiysemde hala telsizde bu seçeneği göremiyordum. Ardından aynı sekmede araçlar bölümünde başka bir seçeneği deaktif edip telsiz programlama seçeneğini aktif ettiğimde sorunum çözüldü ve telsiz menüsünde programlama seçeneği açıldı böylece pcye ihtiyaç duymadan kanallarda oynama yapabiliyor yeni frekanslar ekleyebiliyorum. Anlatımım biraz dağınık geldiyse kusura bakmayın. İnşaAllah bir faydam olur bu tarz sorunlar yaşayan arkadaşlara.

Çevrimdışı TA1CAN

« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2020, 16:38:50 »
slm.muhammet bey okudum şunumu anlıyorum 1. elle programları artık girebiliyorsunuz 2. yada bir program attınız bunun sayesinde elle ferekansları girebiliyorsunuz.

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2020, 08:00:29 »
Merhabalar, karşılaştığım sorunları çözdüm. Hangi sorunu nasıl çözdüğümü burada yazmak isterim ki başka arkadaşlarda böyle sorunlarla karşılaşırlarsa daha rahat çözüme ulaşabilsinler.
Telsizde karşılaştığım ilk sorun, tüm TYT MD-UV390 kanal ekleme videolarında gördüğüm ayarlar kısmında bir Programlama (İngilizce menüsü olanlar için Utilities  → Program Radio) seçeneğinin çıkmamasıydı. Bunu yeni firmwarele yada telsizin bilgisayar programıyla düzeltebileceğimi düşündüm nitekim öyle de oldu ancak telsizi bilgisayara bağladığımda program telsizi tanımadı. Bunun nedeninin sürücü yüklenmemesi olduğunu öğrendim. İnternette arayınca Türkçe bir sitede telsize ait USB sürücüsünü buldum. Bu şekilde bağlanma sorununu çözdüm ancak yine de programda yaptığım ayarları telsize yükleyemedim. Yüklendi gözüküyordu ancak telsiz olduğu gibi duruyordu. Ne kanal ekleyebiliyordum ne de programlama seçeneğini aktifleştirebiliyordum. Ardından aldığım yer sağolsunlar bana kütük yüklediler. Bende kütükte oynamalar yaparak istediğim kanalları ekleyebiliyordum ancak gerektiğinde her zaman bilgisayardan röle frekansı vs kaydetme imkanı bulamayabileceğimden hala programlama seçeneğini aktif etmek istiyordum. CPS-MD-UV390 programında menü seçenekleri kısmında Telsiz Programlama seçeneğini aktifleştirdiysemde hala telsizde bu seçeneği göremiyordum. Ardından aynı sekmede araçlar bölümünde başka bir seçeneği deaktif edip telsiz programlama seçeneğini aktif ettiğimde sorunum çözüldü ve telsiz menüsünde programlama seçeneği açıldı böylece pcye ihtiyaç duymadan kanallarda oynama yapabiliyor yeni frekanslar ekleyebiliyorum. Anlatımım biraz dağınık geldiyse kusura bakmayın. İnşaAllah bir faydam olur bu tarz sorunlar yaşayan arkadaşlara.

Muhammed Said Bey,

Aşağıdaki soruları yanıtladığınızda dağınık olduğunu düşündüğünüz anlatımı toparlamış olacak, aynı sorunu yaşayabilecekler için çok daha yardımcı olmuş olacaksınız:

1- USB sürücüsü için bulduğunuz Türkçe sitenin linki?
2- Deaktif ettiğiniz seçenek hangi seçenekti?
3- Yeni firmware' in indirilebileceği adres linki?

73!
Onur, TA8RM

Çevrimdışı TA2AFM

« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2020, 13:23:12 »
Onur Bey,

Merhaba,

1-) Birinci sorunuzun cevabı, TYT MD-UV 390 model el telsizinin USB sürücüsünün linki:
https://www.dmrturkiye.com/download/tyt-md-390-programlama-kablosu-usb-surucusu/

2-) Deaktif ettiğim seçeneği şuan hatırlamıyorum ancak benim için önemsiz olan bir seçeneği deaktif etmiştim,  muhtemelen cihaz şifreleme seçeneğiydi. Ve daha sonra zaten güncel programlama yazılımı sayesinde herhangi bir seçeneği deaktif etmeden programlama seçeneğini aktif hale getirebildim.

3-) Firmware'i https://www.tyt888.com/?mod=download sitesinden kendi cihazınıza uygun olanı bularak indirebilirsiniz. Ancak çok dikkatli olmanızı öneririm çünkü ben yükleme yaparken ne olduğunu anlamadığım bir sebepten ötürü cihaz tabiri caizse kafayı yedi ve cihaz Çince oldu, ardından ne yaptıysam düzelmedi ve mecburen servise götürmek zorunda kaldım. Servisten anladığım kadarıyla bu sorun genelde yüklemenin yarıda kalmasından ötürü meydana gelmekteymiş.

73

Çevrimdışı TA2AFM

« Yanıtla #9 : 10 Aralık 2020, 13:26:17 »
slm.muhammet bey okudum şunumu anlıyorum 1. elle programları artık girebiliyorsunuz 2. yada bir program attınız bunun sayesinde elle ferekansları girebiliyorsunuz.

Merhaba,
Evet artık frekansları, kanalları elle girebiliyorum bilgisayara ihtiyaç duymadan. Bunun için herhangi bir yazılım atmadım yalnızca bilgisayara indirdiğimiz programlama yazılımının, menü seçenekleri kısmından bu seçeneği aktif hale getirmeniz yeterli.

73

Çevrimdışı TA1CAN

« Yanıtla #10 : 26 Ağustos 2021, 12:59:34 »
merhaba muhammed bey , ben 5 ay önce 1 adet tyt md uv 380 vhf uhf model telsiz aldım. arkadaşlar buna kütük yuklediler istanbul daki roleleri.lakin ferakans yuklemek yada bir işlem yapmak için her defasında pc bağlanmak lazım. anladığım kadarıyla siz telsize bir program yuklediniz bu program sayesinde istediğiniz frekansları manuel yazabiliyorsunuz.

Çevrimdışı TA4ACZ

« Yanıtla #11 : 26 Ağustos 2021, 20:57:07 »
https://images.app.goo.gl/haxaSeSaeifTxAWcA. Bu resimdeki program radio seçeneğini seçerseniz elle frekans girebilir ayarlarını yapabilirsiniz. Pc ye ihtiyacınız kalmaz.