Merhabalar, karşılaştığım sorunları çözdüm. Hangi sorunu nasıl çözdüğümü burada yazmak isterim ki başka arkadaşlarda böyle sorunlarla karşılaşırlarsa daha rahat çözüme ulaşabilsinler.
Telsizde karşılaştığım ilk sorun, tüm TYT MD-UV390 kanal ekleme videolarında gördüğüm ayarlar kısmında bir Programlama (İngilizce menüsü olanlar için Utilities → Program Radio) seçeneğinin çıkmamasıydı. Bunu yeni firmwarele yada telsizin bilgisayar programıyla düzeltebileceğimi düşündüm nitekim öyle de oldu ancak telsizi bilgisayara bağladığımda program telsizi tanımadı. Bunun nedeninin sürücü yüklenmemesi olduğunu öğrendim. İnternette arayınca Türkçe bir sitede telsize ait USB sürücüsünü buldum. Bu şekilde bağlanma sorununu çözdüm ancak yine de programda yaptığım ayarları telsize yükleyemedim. Yüklendi gözüküyordu ancak telsiz olduğu gibi duruyordu. Ne kanal ekleyebiliyordum ne de programlama seçeneğini aktifleştirebiliyordum. Ardından aldığım yer sağolsunlar bana kütük yüklediler. Bende kütükte oynamalar yaparak istediğim kanalları ekleyebiliyordum ancak gerektiğinde her zaman bilgisayardan röle frekansı vs kaydetme imkanı bulamayabileceğimden hala programlama seçeneğini aktif etmek istiyordum. CPS-MD-UV390 programında menü seçenekleri kısmında Telsiz Programlama seçeneğini aktifleştirdiysemde hala telsizde bu seçeneği göremiyordum. Ardından aynı sekmede araçlar bölümünde başka bir seçeneği deaktif edip telsiz programlama seçeneğini aktif ettiğimde sorunum çözüldü ve telsiz menüsünde programlama seçeneği açıldı böylece pcye ihtiyaç duymadan kanallarda oynama yapabiliyor yeni frekanslar ekleyebiliyorum. Anlatımım biraz dağınık geldiyse kusura bakmayın. İnşaAllah bir faydam olur bu tarz sorunlar yaşayan arkadaşlara.