Gönderen Konu: Motosiklete Mobil-Sabit Telsiz Tutucu Uygulaması +12v şarj cihazı uv82  (Okunma sayısı 151 defa)

Çevrimdışı TB1GAD

Merhabalar arkadaşlar sabit bir vertex cihazım vardı.bunun yanına kardeş olarak uv82 cihaz aldım.
Böyle bir konu açmak beni rahatsız etti aslında çünkü günlük hatta şahsi motosikletlerine anlamsız polis sirenleri v.b ekipmanlar bağlayan çok sürücü görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor.
İlk olarak 6-7 yıldır 365 günün 350 gününde motosiklete biniyorum kalan 15 gün ya istiharatteyimdir.Yada garajda motosikletimi sökmüş bakıma almışımdır :) Yani yürüyerek gittiğim bir yer yok ya motosiklet tepesindeyim yada değilim.

2 hafta kadar önce kastamonu ve sivas yöresinin bazı kırsak kesimlerine gittik bazı ilçelerde operatörlerimiz neredeyse hiç çekmedi ayrıldığımızda buluşmalarda sorun yaşadık. Bir kaç arkadaşıma daha amatörlüğü aşıladım dağ başında vb ortamlarda simplex görüşme yapmak hususunda kullanmaya karar verdik.
Şimdiye kadar hep telefon ve interkom kullanıyorduk.Ama önümüzdeki sene balkan turuda düşünüyoruz ihtiyacımız olacak.

Ayrıca Türkiye genelinde olan Resmi bisiklet yarışlarındada görev yapmaktayım.Burada günde 12saat sürekli aktif konuşma yapılıyor.
Gerek trafik ekipleriyle gerek kendi içimizde.

Polis arkadaşlarıda incelediğimde onlarda yeleklerinde sürekli olarak mayk ve telsiz taşıdıklarını gördüm.Onlarında bir tutucusu yok.
(Bir kısmında var tabi.)
Günlük hayatta Polisler görev esnasında günde 50-100kilometre yol yapıyor veya yapmıyor sabit bölge ve yerleri var malum.
Ama biz gezilerde günde minimum 400-750 kilometre arası yol yapıyoruz. ve her indi bindide montu çıkart giyde tekrar bu ekipmanlarla uğraşmak  mantıklı değil.

Motosikletimin Ön paneli şu şekilde;

Sadece Bana değil aşağı yukarı universal olarak tüm motosikletlere uyabilecek bir tutucu yapmak istiyorum.
Plastik veya alüminyumdan.

Soru 1
*Motosiklet minimum 5 bin  yeri geldiğinde 7-10-13bin devir çevirebilen mecazıyla titreşimden tuvalette 30dakika oturmuş gibi sizi karıncalatabilen bir alet.
Bu kadar titreşim ve vibrasyon telsize zarar verirmi verirse sünger türevi bir ürünle sönümleme yapılmalı mı?
Soru 2
Bu kadar şeyi paylaşma sebebim tabiki sizlerden fikir almak
Montaj için önerebileceğiniz materyal ölçü benzer uygulama yapanlar varmıdır..
Yurtdışında bu konuyla ilgili fazla kaynak yok bulduğum birkaçı;

Soru 3
El yapımı Uv82 12v şarj cihazı yapmayı düşünüyorum.
12v tan 2s lityum şarj edecek basit bir devre bilen varmıdır..
Veya baofeng içerisinde lityum şarj kesici devre mevcut mu?
Örneğin kirusun telsizime direk 12v girsem bile şarj eşiğine düşürüp dolduğunda kesiyordu.Ama baofengde var mı anlayamadım.
Sanırım kesici özelliği şarj istasyonu veya araç şarj cihazının kendi üzerinde yer alıyor.
Eğer kesici üzerinde var ise 10.5v 500miliamper cihazı sınırlı bir akım gerilim convertörü ile girsem yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

73
TB1GAD
Şişli /İstanbul
0553 359 17 06
Motosikletli gezgin

Çevrimdışı TA1AST

https://www.direnc.net/1a-lipo-pil-sarj-devresi     Ben buna benzer bir devre  alıp  hücreleri tek tek bağlayıp şarj etmiştim.girişi ortak yaptım.Tabiki giriş 5V  olduğu için siz  araya bir voltaj reg.koyabilirsiniz.Kenwood TH-72  cihazın bataryasının içine monte  etmiştim  gayet sağlıklı çalışıyor.pil olarakta  li ion pil  kullandım 103450.  çok uzun ömürlü  oldu...Titreşime  gelince  bende  her gün yaz kış  motor kullanıyorum günde 100km yol yapıyorum aşşağı yukarı.telsiz ve  cep  telefonum  gidonda  duruyor ama şimdiye kadar bir  arıza  ile  karşılaşmadım..
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2020, 14:01:20 Gönderen: TA1AST »

Çevrimdışı TA3OAS

ben kendi motosikletime sabit ve el cihazım için bu tür çözümler ürettim.

Titreşen bir motosiklette ( tenere gibi ) cihazın MIL-STD-810G  sertifikası varsa güvenilir olur. MIL-STD-810G  ( veya benzeri ) sertifikasına sahip olmayan cihazların ömrü kısa olabilir. evet sünger veya takoz vazifesi yapacak vidalama aparatları ile titreşimi ve rezonansa bağlı çözümler üretile bilirsiniz.

uv82 için araç sarj aletlerinin ucuna uygun bir dişi soketi bağlayacağınız kredi kartı büyüklüğünde PCB kartına cihazın şarj uçlarına uygun kontak vazifesi görecek ( pek anlatamadım fotolar fikir verebilir. )lehimle çözüm ürete bilirsiniz. benzer şekilde 12 volt gelen elektiriki boş bil kutusunun içine yerleştireceğiniz bir voltaj regülatörü de bir çözüm olur.
fotolar temsilidir. okunabilir değerler varsa bile dikkate almayın.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2020, 15:08:20 Gönderen: TA3OAS »