Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
TinyTrak sorunu
TA3Q:
Epey zaman oldu belki unutulmuştur. Zaman da artık evde olunca edindiğim TinyTrak devreyi çalıştırmak istedim. Anladığım kadarı ile devre çalışıyor ama gel gelelim istediğim olmuyor.
Sorunlar maddeler halinde yazmak istiyorum.
1- RS 232 ile bilgisayar arasında COM port tan çalışan program hangisi ? (Benim edindiklerim görselde ayrı ayrı mevcut)
2- Telsiz ile 144.800 de Beacon yaptığını diğer cihazdan duyuyorum. ( Ayrıca çatı anteni için konnektör mevcut)
3- GPS modül görsellerden görüleceği üzere bu devre de çalışma durumu olur mu?
Not: Devreyi ve El telsizini 8V 12A gibi gayet stabil switch mod adaptör ile besleme yapmaktayım.
Başkaca eksikliklerim varsa belirtirseniz sevinirim.
73
TA3Q:
Read Version tuşuna bastığımda aldığım cevap görsellerini de buradan fikir vermek için gönderiyorum.
Bir diğer not:
1- Send 1200 Hz tuşuna bastığımda Kalın bir tok devamlı ses, (Stop Test tuşu veyahut tekrar aynı tuşa bastığımda normale dönmekte ) yani gönderme durumu aktif ve pasif olmakta,
2- Send 2200 Hz tuşuna bastığımda İnce bir devamlı ses , (Stop Test tuşu veyahut tekrar aynı tuşa bastığımda normale dönmekte ) yani gönderme durumu aktif ve pasif olmakta,
3- Send Both (Beacon) tarzında ses aktif ve Stop Test veyahut aynı tuşa bastığımda pasif olmakta.
Bunları diğer cihazımda aynı 144.800 mHz frekansta duymaktayım.
Sorun çağrı işaret ve diğer bilgilerimi ve GPS aktif olmamaktadır. Başka ne yapmam gerekiyor.
73
TA4ALA:
Merhabalar,
okuyup yazma konusunda ek te bulunan exe dosyasını da deneyebilirsiniz
Ayrıca şu adresteki bilgiler de faydalı olacaktır: http://www.dk7in.de/TinyTrak_e.html
TA3Q:
Vermiş olduğunuz zip dosyasını indirdim yine hata verdi. İlginize teşekkür ederim. Versiyon hatası almaktayım.
TA2NC:
en altta paylastiginiz gorselde com1 e yazmaya calisiyorsunuz ama ilk postunuzda seri portunuz com5 te gorunuyor.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git