Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
TinyTrak sorunu
TA3Q:
Sayın Altan Bey; Öncelikle ilginize program paylaşımı için teşekkürler.
Sayın Oğuzhan Bey;
Evet doğru fakat TA4ALA Altan bey konuyla ilgili bir program paylaştığı için açılan programda COM port 1 olarak seçmem gerektiğini gördüm bende bu şekilde düzenleme yaptım. Ancak bir sıkıntı var bir türlü olmadı. Belki bu programda serial baud rate com portta düşük yapmıştım. Deneyip yazacağım tekrar teşekkürler.
TA1OES:
öncelikle kolay gelsin. benim daha önce yaptığım çalışmada tiny trak ı programlarken arada bir kablo kullanıyordum. ekte paylaşıyorum belki işinize yarar. birde ben rs232 ceviriciler ile sonuç alamadım. com portlu bir bilgisayarla programladım.
TA2NC:
--- Alıntı yapılan: TA1OES - 02 Nisan 2020, 23:25:37 ---öncelikle kolay gelsin. benim daha önce yaptığım çalışmada tiny trak ı programlarken arada bir kablo kullanıyordum. ekte paylaşıyorum belki işinize yarar. birde ben rs232 ceviriciler ile sonuç alamadım. com portlu bir bilgisayarla programladım.
--- Alıntı sonu ---
Bazi cihazlar usb ceviricilerde chipset secmekte.
Malum , bazi usb ceviricler ftdi chipset kullanirken, bazilari ucuz yollu ch340 ya da prolific kullanmakta.
ch340 ve prolific bazen yeterince hizli davranamiyor.. FTDI chipsetli usb kullanirsaniz herhangi bir sorun kalmama olasiligi yuksek.
Ornegin
https://www.bimel.com.tr/urun/da-70156
gibi
TA3Q:
Oğuzhan bey;
İlginize teşekkür ederim. Lakin ilk fotoğrafta bende aynı ürünü kullandığım görülecektir. Ters konduğu için resimde anlaşılmamış olabilir. Daha sonraki diğer resimde mevcut. Reklam vermek gibi olmayacaksa DIGITUS marka ürün gayet güzel çalışıyor. Benim hatam program yüklerken değil COM port seçme ile olmuş onu düzelttim. Sayın Altan GÖKALP (TA4ALA) verdiği program çalıştırdı. Bununla testleri yaptım. Diğer sıkıntı elimdeki GPS ile uyum sağlamadı mı BAUND hızı yüzünden mi bir türlü devre üzerinde sarı LED yanması gerekiyor. Bununla iletişime geçiremedim.
Ayrıca hadi konum göndermeyelim, bu şekilde bile aprs.fi de TA3Q olarak da kayıtlarda görülmem. Diğer cep telefonu ile yüklemiş olduğum şekli ile internet üzerinden TA3Q-5 şeklinde kayıtları görmekteyim.
Değerli gönül dostlarından yardıma ihtiyaç duymaktayım. 73
TA3Q:
Düzeltme yapmak istiyorum. Bu haliyle aprs.fi de hala görülmüyorum. Bölgemizde APRS igate var YM3KMA olarak başka ne yapmam gerekiyor.
İlginize şimdiden teşekkür. 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git