Gönderen Konu: Alibaba.com hakkında  (Okunma sayısı 941 defa)

Çevrimdışı TA1L

Ynt: Alibaba.com hakkında
« Yanıtla #20 : 07 Mayıs 2019, 20:14:55 »
Yüksel Bey PayPal için yurtdışında sabit bir adresiniz, banka hesabınız, kredi kartınız ve telefonunuz olması gerekli, bunları PayPal üzerinden teyit ettirdiğinizde gönderim adresinin önemi yok. Ben yılda en az 3 defa oradaki adresimde kalıyorum ve oraya da paket getirtiyorum ve zaman zaman istedikleri teyitler için SIM kartım sürekli bir telefonda takılı...

Çevrimdışı TA1LC

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #22 : 20 Temmuz 2019, 16:04:59 »
valla eksisozluktekiler ne der bilemem ama
henuz benim gelmeyen hic urunum olmadi
daha cuma gunu 4 tane paketim birden geldi
ha biri mayista yola cikmisti.. epey gec geldi ama
geri kalanlar 15-25 gun cinde elime gecmis oldu

Çevrimdışı TA4A

« Yanıtla #23 : 20 Temmuz 2019, 20:48:59 »
Aliexpres' ten mayıs ve haziranda 4 parça malzeme sipariş ettim 3 tanesi halen gelmedi 1 tanesi takipli olduğu için mi bilmiyorum 15 günde geldi. Farkında olmadan diğer 3 ürün takipsiz almışım halen ortada yoklar.
Mehmet Raşid ÖĞÜNÇ
116 SD 019 - 116 VE 101 - 116 MU 055 - 116 FT 002
QTH: Isparta - KM57GS
0 505 586 7116
Yaesu FTDX101D - Hermes-Lite2 - M0PLK Deltaloop
Online Log : http://www.hrdlog.net/ViewLogbook.aspx?user=TA4A

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #24 : 20 Temmuz 2019, 22:19:48 »
 Tam da alışkanlık yapmıştı. Birisi halen yok. Digeri 1,2 dolar ve 10,25 tl komisyon alındı.  Yorum yapmayacağım ama sıkıntılı olduğu belli son zamanlar.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2019, 22:23:31 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #25 : 23 Temmuz 2019, 12:10:28 »
En son alışverişimi bir yıl önce yapmıştım. Çin'den bir LC metre ve bir pic entegre progremlama cihazı siparişim 6 günde gelince inanamamıştım.

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #26 : 23 Temmuz 2019, 12:30:40 »
Sıkıntı bizim tarafta Yeni gümrük sebepli ayrıştırma ve bedel biçme işlemleri uzun sürüyor. Haliyle  TR ye gelse de işleme alınmayan ürün halen nakliyede görünüyor.
Son iki ürünümü anlaşmazlık açarak sonuçlandırdım . (ücret iadesi)
Ardından ürünler  geldi  2,5 -3 ay gibi şimdi ücretlerini ödemek için uğraşıyorum.  Biri hiç cevap vermiyor. Diğerinden cevap bekliyorum.
Bendeki yaşananlar bu yönde  "Aliexpress.com"
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #27 : 23 Temmuz 2019, 13:02:02 »
Sıkıntı bizim tarafta Yeni gümrük sebepli ayrıştırma ve bedel biçme işlemleri uzun sürüyor. Haliyle  TR ye gelse de işleme alınmayan ürün halen nakliyede görünüyor.
Son iki ürünümü anlaşmazlık açarak sonuçlandırdım . (ücret iadesi)
Ardından ürünler  geldi  2,5 -3 ay gibi şimdi ücretlerini ödemek için uğraşıyorum.  Biri hiç cevap vermiyor. Diğerinden cevap bekliyorum.
Bendeki yaşananlar bu yönde  "Aliexpress.com"

Direkt olarak aliexpress olmasa da ben de bir ilave yapayim
banggood.
İki yaklasimlari var.
Direct Turkey denen posta secenegi ile,
alljoy firmasi ile dunya dagitimi, yurtici ile turkiye dagitimi yapiliyor.
Cok hizli gonderim sagliyor.
Bir de bunun yaninda customs tariff sigortasi var.
Bulundurma (5.5 tl olan) haric herhangti bir gumruk odenmesi durumunda, size gumruk ucretini geri oduyor banggood.
Aliexpress kadar zengin secenegi olmasa da,
son aldigim iki urun aliexpress emsallerinden daha ucuzdu

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #28 : 23 Temmuz 2019, 15:22:15 »
Aynı şekilde bende satın alma koruma süresi dolan ürünlerim için anlaşmazlık açtım, satıcılar ben ürünü gönderdim şeklinde itirazlarına karşın aliexpresin alıcıdan yana sıkı politika izlemesi üzerine mecburen para iadesi yapmak zorunda kaldılar. Ürünler hâlâ gelmedi lakin bir müddet sonra geldiğinde satıcıya nasıl geri para iadesi yapacağız oda ayrı bir sorun. Yakında hiçbir firma Türkiye'ye ürün göndermiyoruz şeklinde kararlar alacaktır. Bir dönem ebay da olduğu gibi.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3OER

« Yanıtla #29 : 24 Temmuz 2019, 10:04:38 »
Süresinde gelmeyen siparişler için "Open Dispute" (tartışma açmak) ve bu işlem genelde hep alıcı lehine sonuçlanıyor. Siparişler geçte olsa bir süre sonra geliyor fakat biz aldığımız malın parasını vermekte sıkıntılar(satıcıya ulaşma, bazı dükkanlar kapalı oluyor, bazıları ne yapacağını bilmiyor, bazı dükkanlar ise ücret istemiyor; güle güle kullanın diyor Vs... )  yaşıyoruz.
Malum ekonomi bakanının yurtdışından  gelen küçük postalara el atmasından sonra Gümrük tamamen sıkışmış ve postaları tek tek inceleyip yolluyorlar. 1-2 ay içerisinde gelen ürün 4 aydır gelmiyor.
Bence çözüm aliexpress'e eposta ile ulaşıp Türkiye'ye gönderilen siparişlerin süresinin uzatılmasını istemek. Yoksa yaptığımız Open Dispute'lar ileride Türkiye'den yapılan siparişler için olumsuz olabilir.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2019, 10:06:55 Gönderen: TA3OER »

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #30 : 24 Temmuz 2019, 10:49:17 »
Kargo ödesin satıcının zararını. Sözleşmeye göre sorumlusu ben değilim.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2019, 10:50:03 Gönderen: TA1EH »

Çevrimdışı TA1BU

« Yanıtla #31 : 26 Temmuz 2019, 01:06:40 »
Konu doğrudan Alibaba ile ilgili olmasa da, madem posta iletimindeki problemlere değinilmiş, gecikmeler kadar, postacıya yapılan can sıkıcı, hatta can yakıcı ödemelere ne diyorsunuz?

PTT’nin yurtdışı paketlerden aldığı “Gümrüğe Sunma Ücreti”, posta zincirindeki “Free Shipping” tahhüdününü zedelemiyor mu sizce de?

Bildiğiniz üzere, bu ekstra ücret PTT Anonim Şirketi tarafından tahsil ediliyor ve “vergi” kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından tahsil edilen bir meblağ değil… (https://www.ptt.gov.tr/Dokumanlar/ozel_hizmet_ucretleri02_01_2018.pdf ).

Açıklaması şu, PTT A.Ş., yurtdışından gelen “şüpheli” gördüğü paketleri, gümrüğe sevk ediyor; pakete gümrük vergileri doğsun ya da doğmasın, PTT A.Ş. bu işinden kendi hesabına gelir elde ediyor..

Posta şirketlerinin birlikte çalışma prensibini çok bilmiyorum, ancak posta ücreti ödemesi çıkış tarafında yapıldığında, alıcısına ayrıca bir ücret alınmadan ulaştırılması gerektiğini anlıyorum; “free shipping” zaten bu anlama gelmiyor mu?

Bu işi biraz şuna benzemiyor mu?
Bir otobüs firması sahibi, nakliye taahhüdü ile (ve yol ücretini peşinen tahsil ederek) aldığı yolcularını, karakol önüne çekiyor, “İçeride şüpheli tipler var, bir kontrol edin” diye ihbar ediyor.
Daha sonra yolcuların tamamına dönerek, hepsinden bir “karakola sevk” ücreti talep ediyor; ödemeyen yolcu, menziline gidemeyip otobüsten indiriliyor…
Deli Dumrul hikayesi gibi...

Posta ücreti gönderici tarafında ödenen kargolar için, PTT A.Ş.’in ayrıca bir hizmet ücreti tahakkuk ettirmesini, ahlaksızca ve hukuksuzca bulan bir ben miyim acaba?

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #32 : 29 Temmuz 2019, 16:21:36 »
Gelen cevap:    '' hi dear
i am sorry you have not received the parcel yet
but we real sent it out for you
there are many factors we can't control
please just wait patiently ok?
please cancel the dispute
it is so bad for my little store''           Eylülün sonuna kadar uzatmalara devam sonra para iadesi ve üyelk iptali. Sonsuza kadar bekleyemem.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #33 : 24 Ağustos 2019, 20:38:58 »
2 ay hareket yok. Projeler yarım kaldı.

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #34 : 25 Ağustos 2019, 09:55:57 »
dün alibabadan sipariş verdim  en az limiti 1 adetti ben 2 adet aldım ( yanlız araştırma yaparken sitede bir çok satıcının aynı ürünü sattıgını ve hepsinde bu özellik yoktu dikkat ettim bu adamda gemiye hemen hazır yani stokta var yazıyordu hemen hazır olmayanlar la almak istediginizde satıcıya istek talebinde bulunmanız gerekiyor ) ve  hemen al  ( satısı baslat ) secenegi vardı ve aldım pay ödeme sistemi ile 40usd  kredi kartımla ödedim ödeme yaparken  önüme kartla ödedidigim için 1,5 usd ekstra ödemem gereken menü geldi ve 41,5 usd ödedim aynı alielspireste ki gibi   satıcı bana ödemenin dogrulandıgını ürünü 4 iş günü içerisinde gönderecegini mesaj ile belirtti  ( 1,5 usd yi site alıyor ) ben böyle anladım adama 40 usd ödedindi gösteriyor
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2019, 10:08:05 Gönderen: TA5ISA »

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #35 : 31 Ağustos 2019, 20:31:59 »
Bismillâhirrahmânirrahîm.