Gönderen Konu: Yurt dışından malzeme getirtmek.  (Okunma sayısı 368 defa)

Çevrimdışı TA2VO

Yurt dışından malzeme getirtmek.
« : 26 Mart 2019, 00:02:08 »
Merhabalar,

Yurt dışından az miktarda elektronik malzeme getirtebileceğimiz hangi firmalar var acaba?

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: Yurt dışından malzeme getirtmek.
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2019, 07:51:59 »
Sami bey, o sınır 22 Euro'ya indi. Yani 22 eurodan sonrasına gümrük vergisi ödeniyor artık.
Kaynak:
https://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #2 : 26 Mart 2019, 10:15:23 »
22 euroya indigi yetmedi.
Gelen cogu paketi acip 5 tl de gumruk isleme ucreti aliyorlar.
20 cent e aldiginiz seye 5 tl gumruk veriyorsunuz yani.

deniz bitti artik. ne koparsak kardir diye bakmaktalar.

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #3 : 26 Mart 2019, 10:33:06 »
Yakın zamanda haberlere düşen bir konuyu paylaşmak istiyorum.
ALINTI...
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeleri paylaştı. Albayrak, Aliexpress'ten alınan ürünler için vergi alınmasıyla ilgili çalışma yapacaklarını resmen duyurdu.
Açıklama satır başları;

"Kendi yerli ekonomimizi desteklemek ve adımlar atmak zorundayız. Geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, gece 11-12'den 1-2'ye kadar toplantı yaptık.

26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. Posta dediğimiz mektup; 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyor.
0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyorsa; herhalde o ülkeden gelen yazışmalardır. 26 milyon tane bir yıl içerisinde o ülkeden mektup gelmesi demek.
Türkiye'de o kadar o dili konuşan yoktur herhalde düşüncesini bende oluşturdu.

Nasıl yazışmışlar? Şunları bir inceleyelim dedim. Dün ilk görüntüleri attılar. Allah Allah o incecik zarflardan neler çıkıyor neler.

"Vergi nerede? Yok. Ee aynısını Türkiye'de üreten üreticim vergi ödüyor, dükkan kirası ödüyor, SGK primi ödüyor.

Hop oradan zarf içerisinde geliyor, vergi yok, yasallık yok. Tüm dünyayı tehdit eden ticaretteki bu durumları da göz önünde bulunduracak bir şekilde bu yıl içerisinde çok güçlü refleksler vereceğiz."
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #4 : 26 Mart 2019, 10:33:36 »
Evet, benim de  20 cent lik  bir alışverişim için,  5 tl ücret alınacak.
Her şeyi bulabileceğim  (pcb lehim mlz., çip,  R-C-yarıiletken kit modül vs.) 2-3 mağaza bulabilsem de,  tek paket  olsa diyorum ve halen arıyorum.
Zaten 22€ sıkıntısı var.  Yarı mamül alışverişler için vergi alınmamalı.

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #5 : 26 Mart 2019, 20:03:42 »
Bende buğün gelende üçret alınmadı.

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #6 : 26 Mart 2019, 20:52:52 »
Merhabalar,

Aliexpress'ten takip nosuz gelenlerde pek problem olmuyor. Takip nolulardan para alınıyor gibi.

Benim asıl sormak istediğim Aliexpressden ziyade Farnel yada RS gibi firmalardı. Sağlıcakla kalın. 73.

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #7 : 27 Mart 2019, 09:10:44 »
Merhabalar,

Aliexpress'ten takip nosuz gelenlerde pek problem olmuyor. Takip nolulardan para alınıyor gibi.

Benim asıl sormak istediğim Aliexpressden ziyade Farnel yada RS gibi firmalardı. Sağlıcakla kalın. 73.

Osman

Merhaba,

RS veya Farnell'in, Türkiye distribütöründen alacaksanız, TL olarak gördüğünüz fiyata  yurtiçi kargo fiyatı ekleniyor. 1-2 hafta gibi teslim süresi oluyor.
ama bugün alayım, yarın elimde olsun derseniz, 15-20€ gibi bir kargo ödemeniz gerekiyor, son düzenlemelerden sonra, gümrük tarafını bilmiyorum.
Aceleniz yoksa, Türkiye distribütöründen fiyat teklifi alıp sipariş vermek en iyisi. bazı ürünler TR'den ucuza gelebiliyor.

73

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2019, 16:54:51 »
Gittigidiyor, EBAY'ın Tütkiye temsilcisi, ancak bizi ilgilendiren malzeme satışı yok. Ben EBAY müdürlüğü ile yazışmıştım. Sizlerde yazarsanız, gittigidiyor ebay mamullerinide pazarlayailir.

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #9 : 27 Nisan 2019, 00:31:06 »
ebay bir sirket olarak gittigidiyorun sahiplerinden biri ama, ikisi tamamen farklı magazalar.
ebay kendi urunlerini satmıyor.
saticilar, sizin bizim gibi insanlar, urunlerini koyup paypalin satis avantajı ile pazarliyorlar.
ebaydeki saticilar ister lokal , ister dunyanin her yerine kargo gonderiyorlar ama, en onemli farklari butun para trafigini paypal ile yapiyor olmaları.

gittigidiyor ise, bu zincirden bagimsiz, turkiyeye ozel bir magaza..
ebayde satis yapan adam gelip burada niye satsin..satsa parasini nasil alsin? paypal ile odeyemiyoruz ki?

Ayrica, urununuzu milyarlarca insanin bildigi bir magazaya mi koymayi tercih edersiniz? yoksa sadece turkiyeye satis yapabileceginiz bir platforma mi?