Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***
10 GHz Amator Band QSO Calismasi
TA2NC:
Bu arada bir uyari yapayim.
Bu cihazin cikis gucu ortalama 12-15 dB arası..
1mw ve 3mw arası yani.
Bu guclerde bile olsa 10 ghz te calisan bir cihazin antenlerini gozunuze yaklastirmaniz tavsiye edilmez..
Hele canak anten gibi bir yere monte ederseniz antenin onunde 2m den yakinda durmaniz yine tavsiye edilmez..60 cmlik bir canaga takmis olsaniz %50 verimde bir canak bile yaklasik 30 dB kazanc yapar bu frekansta.
cihazin cikis gucu olan 15 dB yi de eklerseniz 45 dbm yani 35-40W gibi bir etki gosterecektir.
Sebebi korkmayin radyasyon degil..
Daha cok mikrodalgadaki tavugun basina ne gelirse onun gelmesi diyebiliriz :D
TA2FD:
Tebrikler Oğuzhan;
Çalışmanı tez zamanda dokümanlarıyla birlikte bitirip paylaşmanı bekliyoruz.
Kolay gelsin.
/ TA2FD
TA1JA:
--- Alıntı yapılan: TA2NC - 28 Aralık 2018, 22:09:47 ---Bu arada bir uyari yapayim.
Bu cihazin cikis gucu ortalama 12-15 dB arası..
1mw ve 3mw arası yani.
Bu guclerde bile olsa 10 ghz te calisan bir cihazin antenlerini gozunuze yaklastirmaniz tavsiye edilmez..
Hele canak anten gibi bir yere monte ederseniz antenin onunde 2m den yakinda durmaniz yine tavsiye edilmez..60 cmlik bir canaga takmis olsaniz %50 verimde bir canak bile yaklasik 30 dB kazanc yapar bu frekansta.
cihazin cikis gucu olan 15 dB yi de eklerseniz 45 dbm yani 35-40W gibi bir etki gosterecektir.
Sebebi korkmayin radyasyon degil..
Daha cok mikrodalgadaki tavugun basina ne gelirse onun gelmesi diyebiliriz :D
--- Alıntı sonu ---
30-40W hemen pişirmiyor, ama giderek artan sıcaklığı hissediyorsunuz. 200W'ın plastiği birkaç saniyede erittiğini gördüm ama.
Siz nasıl bir anten kullandınız deneme için?
TA2NC:
ben bir anten kullanmadim.
Cihazin uzerinde normalde bir patch anten mevcut. Hatta iki tane tx iki tane rx icin anteni var.
Lokal testler icin bu anten yetti.
Cogu calismada bu cihazi bu sekilde canagin lnb takilan yerine oturtarak kulandiklarini gordum
İlave bir anten istemiyor yani.
Tabii bazi amatorler cihaz ustundeki antenin pathlerini kesip buraya bir sma konektor takip kendi 10 ghz antenlerine ya da icini bosalttiklari bir lnb ye yerlestirerek kullanmislar (lnb nin anten kismina dokunmamislar)
Muhtemelen daha kazancli olmustur.
TA2NC:
--- Alıntı yapılan: TA1MRT - 29 Aralık 2018, 14:04:39 ---30-40W hemen pişirmiyor, ama giderek artan sıcaklığı hissediyorsunuz. 200W'ın plastiği birkaç saniyede erittiğini gördüm ama.
Siz nasıl bir anten kullandınız deneme için?
--- Alıntı sonu ---
30-40W hemen pisirmiyor ama goz korneasi ozellikle buna karsi cok hassas..hemen pisiyor diyorlar :)
O yuzden direkt bakmayin canak ustunde ise diye uyarmislar.
Yoksa kocaman insanlariz..Pismemiz vakit alir :d
Bu arada benim su anki calisma seklim su sekilde..
Evet boyle calisiyor ama cok stabil degil.
Bunun yerine daha cok tercih edilen beslemenin module edilmesi ile ilgili. Buldugum bir iki devre uzerinde biraz oynayip deneyip..belki biraz gelistirip oyle yayinlayayim diyorum
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git