Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***

10 GHz Amator Band QSO Calismasi

<< < (3/4) > >>

TA3CB:
Eski analog receıver lerden kullanabilirmiyiz.950-1750 mhz

TA2NC:
KU band bir receiver ise kullanabilirsiniz ama eskiler sanki C band idi
Buradaki LNB 10.350 mhz civarini 9.750 mhz downconvert edip 600 kusur mhz lere indiriyor.
Bu araliga tune edebileceginiz bir receiver isinizi gorecektir.

TA2NC:
Mİkrodalga merakim hala devam ediyor.
Dun ingiliz bir mail grubuna uye oldum..Biraz bilgi edineyim diye..
Bir radyo amatorunun attigi maili gorunce hem heyecanlandim hem icim burkuldu acikcasi.

Haftasonu yapilacak aktivitede calisacagi bandlari yazmisti

24GHz 30W
47GHz 50mW
76Ghz 50mW
122GHz 12 mW
134GHz 300 uW
241GHz 120 uW
olarak winchesterda qso yapacakmış. İlgili arkadaslari bilgilendiriyordu..

Ben ise burada 1.2 ghz de ve 2.4 ghz te bir transverter yapmak icin on arastirmalar icindeyim
10 ghz te alti ustu bir doppler cihaz ile havaya es kaza sinyal basmis durumdayim..

En iyi transverteri bile yapsam karsimda qso yapabilecegim biri de yok ayrica..

Cok hevesli birilerini bulsam bile, sirf bu frekansa baslamak icin alinacak test cihazlari, gpsdolar, ocxo/tcxo kartlari, konnektorler, rigid coaxlar vs zaten bi araba parasi tutar ki
ulkemiz ekonomik sartlarinda cok uzak hayaller..
Yine de baslayacagim bakalim..

İlk is bu frekanslara cikabilecegim bir PLL LO almak..

Neyse ki ukraynali arkadaslar (Daha onceden cok basarili LNBlerini almistim) ucuz yollu bir adetini yapmislar..
https://vhfdesign.com/pll-lo/lo-pll-usb.html
Evde 4351 ile yaptigim arduino tabanli benzer bir alet var ama bu cihaz ozellik ve fiyat acisindan alinabilir geldi.

12 GHZ e kadar sinyal uretebiliyor en azindan.
İleride external inputundan bağlanabilecek bir gpsdo ile cok cok daha kararli hale gelebilir.

TA8AT:
Oğuzhan bey şu zamana kadar adf 4351'i almışsanız bence çok şanslısınız yeni uygulama ile yurtdışından gelen tüm paketlere gümrükleme ve vergi adında çok yüksek faturalar eklenmeye başlandı.
4351 modülü bende geçtiğimiz aylarda osa 103 ölçüm cihazıma traching olarak alıp adapte etmiş hatta çalışmasından çok memnun olduğumdan ikinci bir modül almak istesemde son vergilerden yanaşamaz oldum.
Bundan sonra ya hurdalıklar bize çare olacak yada elimizdeki eski malzemelerin değerini iyi bileceğiz.
Size bahsettiğim C band alıcı vericiyi nasıl amatör faaliyetlerimize dönüştürebiliriz hâlâ arayış içerisindeyim.

TA7UCG:
Merhabalar,
Elimizde Ku band çalışan, Pace Mss-200 Analog Receiver var. Yapılan çalışmada bu receiver kullanabilirmiyiz acaba ?

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git