Hüsnü bey saygılar,iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
bende zamanında ABD'nin en güvenli RF malzemesi satan firmadan Mitsubishi 2SC1946 ve 2SC1947 getirtmiştim. yıl 1984 idi döküman bulmak imkansız gibi bir şeydi,o yıllarda popular ECA VRT ProElektron şirketinin transistör kitabını tesadüfen Doğu Kontuarı'nda bulmuştum baktım bacak bağlantılarında TO-39 bir transistör idi soldan sağa doğru alttan bakınca Pin 1 Emiter sırasıyla Base ve Kollektor,çok güvenilir bir abimizden aldığımız bir şemayı uygulayıp FM güç katı yapmaktı.
niyetimiz.2SC1970 osilatör'den gelen RF ile C sınıfı çalıştığı için sinyali uyguladığımızda ısınarak çalıştığını belli etti bu ön sürücü idi 2SC1947'yi sürüyordu sürücü ve çıkışta tık yoktu..
hemen bunları ölçtüm sürücü gitmişti,beyz emiter arası polarma okunamıyordu,çok üzülmüştüm zira bu elimdeki tek transistör'dü..iki ay falan bekledikten sonra iki transistör daha getirttim.fakat bu sefer gelen pakette Mitsubishi firmasının dökümanından Teksir kağıdına basılmış veri yaprağı çıktı,biz böyle bir talepte bulunmadığımız halde satıcı neme lazım diye pakete koymuş,dökümanı inceledik ve VRT gibi efsanevi bir yayıncının bilgileri yanlış bastığını farkettik. emiter ayağı imalattan boşta idi transistörün dış metal kısmı Emiter'miş,bizim diğer transistör'de sağlam imiş fakat çöpü boylamıştı,bu bende unutamadığım bir şüphecilik başlattı,kimbilir belki daha faydalı oldu,kalın sağlıcakla...