neredeyse iki yıl bu konuda çalışmalarım oldu,forumlardan bulup çalıştırdığım Frekansmeteler,çalışıyor gözükselerde hep fiyasko,
elimde Rubidium Time Base osilator ve GPS bazlı Trimble Thunderbolt Time receiver var,bunlar referans için olmazsa olmaz temel taşları,Ardunio ile yapılmış olanlar tam bir facia,Pic ile yapılmış olanlar ehven,bunlara TCXO OCXO desteği verildiğinde uslu çocuklar fakat hala saçmalayabiliyorlar,bu konuda en ciddi ve sadık Intersil ve Harris firmalarının 70 ~ 89 yılları arasında ürettikleri ICM serisi 7216 ve 7226 serisi kusursuzca frekans saydıklarını gözlemledim,zira bunlar bir işlemci değil gerçek sayıcı idi,interrupt kullanmadan sayabiliyorlardı,Time base modülleri çok pahalı aletler,Ebay açık iken sağolsun TA2BN rebi arkadaşım temin etmişti,sayfalarda dolanırken farkettimki uçan oyuncaklar için geliştirilmiş, Ublox Neo serisi Neo6 ,7, ve 8 karşıma çıktı,hemen tedarik edeyim iç piyasadan diye çırpındım TCXO modulü barındıran NEO-M8N olanı zar zor buldum,bu GPS alıcısı atomik saat kararlılığında .25Hz....den 10MHz ye kadar çok güvenli referans sinyali üretebiliyordu,hele bunu bir HC4046 PLL ile Jitter'leri temizlediğinizde,evinizde Casium kalitesinde sinyal kaynağına en fazla 100TL'ye sahip olabiliyordunuz...
tabiki bundan sonra mutsuzluk başlıyordu,çok pahalı ciddi markaların son hanelerinin saçmaladıklarını,youtube videolarında görünce inanmamıştım,ama şahit oldum,sonra kendime bir çıkılmayacak bir çember çizdim,mikrodenetleyici ile,counter yapmak yok idi,ölçü aletleri benim için Kabe ne ise odur,yanlış yanlış ile örtülmez,tabiiki bunlar benim tezlerim...
esen kalın..