Valla eger gruptan birileri gelmis orada konusuyor ise diger amatorler zaten orada konusmaya calismaz.
Yok herkes uyuyorken gelip biri orada calismaya basladi ise yani frekans bos ise ki konusmaya baslamadan once malum frequency occupied diye sormak gerekir. sinav sorusudur ayni zamanda... , turklerden biri gelip oranin mesgul oldugunu gorunce biraz asagi ya da yukari kayip diger istasyonu rahatsiz etmeden calismasi gerekir.
Amator etik ya da amatorlugu gectim insani etik bunu gerektirir.
Aksi durum bir restoran ya da kafeye gidip kalk gardasim burasi her zaman oturdugumuz bizim yerimiz demekten farksiz degildir.
Amator bandlarda hicbir gruba ait yer olamaz. Herkes bos buldugu yerde konusur.
Gerci bu kulaklar 7.150 (7.092 de olabilir emin olamadim) de sabahin erken saati nadir bir pasifik istasyonu pile-up yakalamis tum dunya ile konusurken gelip "QRO" ile mandali dayayip qsy qsy diye bagiran kendini amator sanan ama CBci bile olmayi haketmeyecek arkadaslari duydu.. Sonuc DX istasyon gitti mi gitti. Yedigin kufur ve TA amatolerinin ayiligi bizim ustumuze yapisti mi ..yapisti.
Bu frekanslar bir bulusma yeridir. Ankaralilar bilirler.. Vakko'nun onunde bulusalim diyince arkadasiniz, gidip vakkonun orada bekleyen insanlari kovalamazsiniz ben burada bulusacagim diye. az yanda beklersiniz. Buna da boyle bakmak lazim..