Gönderen Konu: Devre şeması  (Okunma sayısı 580 defa)

Çevrimdışı TB6BOZ

Devre şeması
« : 04 Ağustos 2017, 22:47:04 »
s.a
arkadaşlar bir devre şeması  soracaktım şöyle bir şey telsizin hoparlör uçlarına bir röle devresi bağlanacak ve telsizin SQULEÇ açıldığında devredeki röle çekecek ses gelsede gelmesede çalışacak ve SQULEÇ kapandığında rölede bırakacak bilmem anlatabildimmi

Çevrimdışı TA3EN

Ynt: Devre şeması
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2017, 23:36:33 »
Osman Bey merhabalar,
Sesle kumanda edilen role devresi sizin işinizi görür tahmin ediyorum.
Kolay gelsin bir şema buldum deneyin bakalım.

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2017, 23:38:06 »
Component listesini unutmuşum. Onu da ekledim.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2017, 00:23:32 »
@ TB6BOZ
 telsiz'i açıp ses entegresine yol veren inhibit yani izin ver ucunu bulup dışarı tek tel çıkarmak daha mantıktı,sese duyarlı devreler sesi kaçırabilir stabil değildirler..

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2017, 07:52:33 »
Hüseyin ve Engin hocap teşekkür ediyorum.
Cihazdaki çıkış entegresini veriyorum bu uçları ölçtüm cihaz alım yaparken voltajda değişiklik yok ne yapmam lazım?

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2017, 07:54:34 »
2 no lu uçtada hiç değişiklik yok.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2017, 13:12:45 »
enteresan, demekki ses girişinde açık kollektörlü bir transistör mevcut o açıp kapatıyor,ön panelde tonu çözünce yanan bir led varmı ?  yada cihazın şeması var ise daire içine alalım..

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2017, 17:22:25 »
Engin hocam cihaz aselsan 4021 cihazın önündeki led ton modunda yanıp sönüyor tonlu ve tonsuz sinyal alımında yanıyor.
Bu ledden işaret alınız derseniz led hem tonlu hem tonsuz alımlarda yanıyor tonlu alımlarda cihaz SQULEÇ i açıyor sesi dışarı veriyor tonlu şekilde link yapmak istiyorum cihazın arkasındaki tetik ucuna tonlu ve tonsuz alımlarda eksi voltaj geliyor oysa sadece tonlu alımlarda eş cihaza tx yaptırmasını istiyorum şema yok çok teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #8 : 06 Ağustos 2017, 13:20:11 »
Aselsan 4021 şeması ne kadar aradımsa bulamadım,son olarak aklıma şu geldi genelde FX~ MX ~ CML prefix ile başlayan bir CCTSS entegresi vardır,eğer böyle bir entegre var ise decode pinini kullanabiliriz,ama lowpass filitre ile işlemciye yaptırılıyor ise bu durum yine ümitsiz..

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2017, 13:21:29 »
Engin hocam teşekkür ediyorum resim.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #10 : 07 Ağustos 2017, 22:20:28 »
üzgünüm bunlar Trunk sistemleri için audio processor ve fsk modem imiş, yani işimizi görmedi,tek aklıma gelen audio entegresinin besleme gerilimini kesiyormu ? yada foruma yeni bir başlık açıp o karın şemasını istemek,mutlaka birilerinde vardır..

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #11 : 07 Ağustos 2017, 22:38:58 »
canınız sağolsun hocam elinizden geleni yaptığınıza inanıyorum besleme voltajı kesmiyor sürekli volt duruyor tekrar teşekkür ederim 73
Artık aselsandan vaz geçeceğiz bu ton işiyle arka pine işaret veren bir cihaza bakmak lazım.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #12 : 07 Ağustos 2017, 23:00:26 »
Motorola GM300 bulabilirsen exdent programlama esnasında arkadaki pinlerin 4 adedidini I/O olarak istediğin gibi programlayabilirsin,örnek 8 nolu pine ton çözülünçe sıfıra çek yada 5 volt ver diyebilirsin..

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #13 : 08 Ağustos 2017, 04:48:34 »
çok güzelmiş Teşekkürler

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #14 : 09 Ağustos 2017, 04:49:11 »
4000 serisi el cihazlarında aradığınız sinyal mevcut ancak, mobil cihazlarda ctcss tonu mikrokontrolör üzerinde çözülüp, yanlış hatırlamıyorsam fx806 entegresine c-bus yoluyla data gönderilmesiyle anahtarlanıyor. yani ham olarak bu sinyali alamazsınız diye hatırlıyorum.
bu cihazlara yüklenen ton.hex adıyla dolaşan bir yazılım mevcut. t4000 yazılımını kullanarak bunu yüklerseniz cihaz arkasındaki pin istediğiniz şekilde çalışacaktır.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #15 : 09 Ağustos 2017, 23:18:18 »
Merhabalar mutlu hocam t4000 var fakat bu pinleri neresi kontrol ediyor göremedim eğer sizde varsa resim atarsanız sevinirim 73

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #16 : 14 Ağustos 2017, 14:49:54 »
T4000'de pin kontrolu yok. T4000 ile bu ton.hex i yükleyeceksiniz. Bu sayede mevcut kullandığınız pin taşıyıcı değil de ctcss e göre çıkış verecektir. Tabi cihazı tonlu moda almalısınız ön panelden. P4000 den seçmeli çağrı hanesini temizleyip, açılışta opsiyon kutusunu işaretlerseniz cihaz tonlu olarak açılacaktır.
Önceki mesajımı yazarken bulamamıştım, şuan hex'i buldum ancak, bunu yüklerken çok dikkatli olmalısınız, bağlantı kesilirse yada kullandığınız bilgisayar hızlıysa flash entegresinin yazılımı silinmiş oluyor ve cihaz bir daha açılmıyor.
eğer başınıza gelirse cihazı sakın kapatmayın, programı yeniden çalıştırarak tekrar deneyin, bi ihtimal kurtarma şansı var.

Bu yazılımı yükledikten sonra cihazı açtığınızda ekranda yazan yazılım versiyonu AS V2.50 vb bir değer yerine XX P1-0 şeklinde olmalı.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #17 : 18 Ağustos 2017, 08:48:51 »
mutlu hocam bahsettiğiniz hex i ben nerden temin edebilirim çok teşekkür ederim .

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #18 : 18 Ağustos 2017, 14:36:03 »
mutlu hocam bu hex i bana gönderebilirmisiniz ve nasıl yükleme konusunda bana yardım edermisiniz .Bilgisaysrım hızlı değil ve yüklerken elektrik kesilme şansı yok güç kaynağı var.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #19 : 18 Ağustos 2017, 16:52:12 »
Osman Bey,

Arkadaşımız mesajına bu dosyayı eklemiş. Mutlu arkadaşımızın mesajının içinde bulunan Aselsan 4000 Ton Hex.rar linkine tıklarsanız HEX dosyaya ulaşırsınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A