Gönderen Konu: GÜÇ KAYNAGI DEĞİŞİNCE SWR DEĞİŞİYOR !!!!  (Okunma sayısı 396 defa)

Çevrimdışı TA2BE

GÜÇ KAYNAGI DEĞİŞİNCE SWR DEĞİŞİYOR !!!!
« : 25 Şubat 2017, 17:08:13 »
Ben bu işi anlayamadım. Anlayan varsa açıklasın da ben de anlayayım. Değişen hiçbirşey yok. Anten aynı ,cihaz aynı ,şatlar aynı. smps güç kaynağı ile beslediğimde SWR: 1:1, Trafolu güç kaynağına geçince 1:4 bu nasıl iş ??

Çevrimdışı TA3MHA

Ynt: GÜÇ KAYNAGI DEĞİŞİNCE SWR DEĞİŞİYOR !!!!
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2017, 17:57:42 »
Kahraman bey, güç kaynaklarının topraklamalarıyla ilgili bir fark olabilir mi acaba?
Tek noktadan topraklama/çok noktadan topraklama sebebiyle rf loop oluşması geldi aklıma.

73 de ta3mha Ateş

Çevrimdışı TA2BE

« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2017, 21:41:33 »
Onu da inceledim. Şartlar tamamen eşit.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2017, 22:06:31 »
Abi kesin ölcmüşsündür  voltajda çökme  çökmeme artma  bazı regule devreleri Rf yediğinde  voltajda yükselme oluyor .

Çevrimdışı TA3MHA

« Yanıtla #4 : 14 Mart 2017, 12:15:23 »
Kahraman bey bu konuda bir gelişme oldu mu acaba?

73 ta3mha Ateş

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2017, 16:10:40 »
Cihazın üzerindeki wat/SWR metre ile mi ölçüm yapıyorsunuz yoksa harici bir wat/SWR Metre ile mi ölçüm yapıyorsunuz muhtemelen harici WAT/swr Metre ile bu durumla karşılaşmayacaksınız denemek lazım

Çevrimdışı TA7IBK

« Yanıtla #6 : 14 Mart 2017, 21:34:43 »
Aynı sorunu bende yaşadım. Konuyu incelediğimde trafolu güç kaynağı tam kare dalaga doğrultma yapmadığı gördüm.
Bana göre güç kaynağı tam kare dalga doğrultma yapmıyor. Muhtemelen bir eleman değer kaybetmiş olabilir.
Ben henüz devreyi ölçüp incelemedim. İncelediğimde bulduğum sonucu paylaşacağım
73

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #7 : 13 Nisan 2017, 14:16:33 »
《Sonucu Ben de merak ettim şimdi.》
.

Bu arada;
Bazı ( çoğu şemada yok ) lineer güç kaynaklarında bridge nin 4 ucuna 100 er nf lık kondansatör bağlanıyor.
.

Faydası vardır da."Mantığı nedir?"
.
Yorumum;
Zayıf Ters alternans ile,  DC kare çıkış sağlamakmı? E bu arada 100nf  kapasiteden dolayı faz kayması oluyor.
Özetle, Kafam karıştı.

Çevrimdışı TA4EM

« Yanıtla #8 : 13 Nisan 2017, 21:12:20 »
Merhaba
En iyisi Akü kullanmak.Ben öyle yapıyorum 60 amperlik araba aküsü yeterli.Temiz enerji.Trafolu adaptörlerin iyisi çok pahalı,swich mod adaptörlerin en iyisi bile parazit üretiyor.Selamlar
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir
M.Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #9 : 14 Nisan 2017, 00:45:29 »
Ekrem hocam aküyü nasıl şarj yapıyorsunuz ?  Şarj ederken cihazı kullanıyormusunuz ?

Akü şarj cihazını hazır mı aldınız veya devre mi yaptınız ? Yaptıysanız bilgi verebilirmisiniz ?

Elimde iki adet  büyük UPS lerden çıkma 40 Amperlik akü ama elimde şarj aletim yok :(
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA4EM

« Yanıtla #10 : 14 Nisan 2017, 05:46:23 »
Merhaba
Şarj aletini tekzenden almıştım,Enheill marka 10 A lik,şimdilerde fiyatı 100 tl gibi.Kullanırken şarja bağlı değil.Piyasa malı olması önemli değil.500-600 vatlık ve sekonderi 14.5 vollt trafo ile 10-20 amperlik diyotla kondansatör takmadan doğrultup kullanabilirsiniz.Bu tür trafolar UPS hurdalarında var.Geceleri şarjda tutup gündüzleri kullanıyorum yeterli olmakta.Akü olarakta 60 A lik sulu akü Selamlar
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir
M.Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #11 : 14 Nisan 2017, 11:12:57 »
           Ali bey size de merhabalar,
           Akü şarj etmeyi sorun etmeyin. Şu kuralı akılda bulundurun. Akü kaç amperlik ise onun onda biri amperle şarj edeceksiniz.Örneğin akünüz 60amp. ise siz 6 amper ile şarj edeceksiniz. Fazla amperle şarj ederseniz hızlı şarj etmiş, daha az amperle şarj ederseniz yavaş şarj etmiş olursunuz. Hızlı şarj akülere zarar verir. Yavaş şarj da zaman alır ama iyidir. Ortayı tercih etmek daha iyidir. Bir trafo en az 6 amper verecek güçte veya daha fazla, köprü diyot, ve uygun taş dirençler kullanabilirsiniz. Hatta bir tane oto farını devreye seri bağlayın tamamdır. Hatta lamba indikatör gibi davranır. Şarj olurken biraz parlak yanar. şarj azalınca sönük yanar.
Bitlikte    http://www.telsizciler.org/index.php/topic,13424.0.html   TA8AT Onur Beyin yapmış olduğu bu çalışmayı da denersen güzel olur.
           Kolay gelsin...                   73