Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***
VHF Lİneer Amp Projesi
TA2FE:
Ateş Bey Selamlar,
ben hazır kit olarak getirttim . HF 1,2 Kw 6 m Bandında 600 watt . Hatta band pass filitresini bile almıştım . Ama malesef hayata geçiremedim . Ama bir bilenden yardım almak lazım . Herhalde benimki kötü şanstı diyeyim .
O devre orada durdukça ben rahatsız oluyorum . Evet mosfet i alacağım ama içime sindirmem lazım . Bir de getirtme işi beni strese sokuyor. Belki almış arkadaşlarımdan temin ederim. Tabi satmak isteyen olursa :) .
Ben genelde RF Parts firmasını tercih ediyorum . Amerikada yaşayan arkadaşıma rica ettim . Eminmisin 210$ tutuyor alayımmı diyince ben korktum bu sefer.
ama alacağım .
Selamlar
Emin
TA3MHA:
Ben de önce bir kahramanlık yapıp rfparts'dan yedeğiyle birlikte 2 tane mos alayım dedim. Fiyatını TL'ye çevirince kendime geldim :)
Bir soru: PS olarak kim ne düşündü acaba ? Meanwell SMPS'ler (48V 30A) 1500 Lira civarı. Sanki pek ucuza çıkamayacak gibi bu PA. Arada bir de mos kazası olursa astarı yüzünü geçmesin ?
73 de ta3mha Ateş
TA2NC:
hurdalikta bir yigin siemens 48V 1200W guc kaynagi gordum, daha ust amperliler de cikabilir.
Hurdalik guzeldir candir
bu devreyi yapan arkadslarin ise genelde kullandigi HP sunucular icin uretilmis 48V guc kaynagi
http://www.ebay.com/itm/Lot-of-2-HP-ESP120-2950W-Power-Supply-226519-501-406424-001-/302084463524?hash=item4655a31ba4:g:oyMAAOSw0fhXl2UM gibi
3000W 51A ortalama 40$ gibi bir fiyati var
TA2FE:
Oğuzhan bey Katılıyorum :)
Hurdadan aldım 50 TL verdim . Gayet güzel çalışıyor :)
Yaşasın İVEDİK
Selamlar
Emin
TA2NC:
Bu devreyi yapmis olan almanyadan DL2MDQ ille gorustum
Bir iki soru sordum
Su anda hem VHF hem HF lineeri mevcutmus.
Merak ettigim daha cok cihazi nasil kontrol ettigiydi.
Biastan mi yoksa 48V yu acip kapayarak mi yapiyorsun diye sordum
Soyle bir mail ve fotograflar gonderdi
Buraya koyalim lazim olur
Oguzhan,
ja, unfortunately they don't show their circuit diagrams. I asked several times, but no chance.
Please find attached two photos of my additional wiring to control the PA. The resistor R1 to the 50V supply is removed.
It's the blue wire bringing the 12V to the board from the yellow tantal capacitor of a few microFarads.
I added also a 1.5 k resistor to the middle of the input transformer secondary to make this more low impedance, that the transistor is closed more rapidly after switching off 12 V when going from TX to RX.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git