Ana Sayfa > Yarışmalar ***

Neden TA-HF yarışmamız yok ?

<< < (3/6) > >>

TA3EP:
Arkadaşlar konu hakkındaki her şeyi aşağı yukarı yazmışlar. Yeni amatörlüğe başlayan ve 40m de belli frekanslarda bir kaç arkadaşıyla kahvehane sohbeti yapmak dışında amatör faaliyetlerde bulunan arkadaşları gördükçe, ülkemizde amatörlüğün geleceğine olan umudum giderek artıyor.

Bir HF-TA yarışması tesis edilmesi için ne gerekir, nerelere nasıl başvurulur bilmem. Ama o an geldiğinde bendeniz de bir HF-TA yarışması tesis edilmesi için maddi-manevi elimden gelen her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazırım. Kişisel istasyonum çok yetersizdir ama yarışma yapıldığı zamanlarda iyi anten imkanı olan bir amatör arkadaşımla güç birliği ve emek birliği yaparak yarışmaya kendimce destek vermeye de hazırım.

O vakte kadar QTH ı değiştirebilirsem ve iyi bir istasyon kurabilirsem, zaten söylemeye gerek yok, istasyonum her zaman TA nın hizmetinde olacaktır.

TA3SA:
Değerli Mehmet Bey, award programlarına verdiğiniz destek, bir çoğumuzun rahat anlamakta  çektiği yarışma kurallarını Türkçemize çevirerek verdiğiniz katkı tartışılamaz... Şahsım adına teşekkür ediyorum.. Ülkemizi; doğru, dürüst, kurallarına uygun bir şekilde , etik amatör ilkeleri çerçevesinde,legaliteden ayrılmadan,  dünyaya duyurmak hepimizin görevi olmalıdır. 

TA HF için de yarışmalar, yada Coşkun Bey'in yazdığı gibi programlar mutlaka olacaktır. Lakin sizde takip ediyorsunuz , bu tarz yarışmalar genelde hafta sonları yapılmakta.. Mevcut program takvimi üzerine, kafamıza göre bir tarih belirleyip yarışma düzenleyemeyiz, takvimde boş tarih yok.

Ne yazık ki, evvelden bu girişimlerimiz olmalıydı.. Belki bu tarz konular için birileri çalışıyordur !!  Ayrıca bizler, daha ülkemizin emekleme dönemi sayılabilecek TA VHF UHF yarışmasına bile iştirak edemiyoruz, malesef.. Hal böyle iken HF için ümitlenmek, en azından şimdilik biraz zor.

Yine de siz ve diğer award programlarına iştirak  eden arkadaşlarımız , sayılı birkaç dernek ve topluluk TA için havada çalışmaya imkanlar ölçüsünde,  imkansızlıklar ile başederek devam etmekte, kıvılcım için..

"Ancak dernek ve birliklerin duyarsızlığı daha da artışın engeli oldu. Radyo amatörlüğü AFET değildir bunu anlatamadık varsın alamasınlar dedik bizi destekleyenlerle yola devam ettik." şeklinde ifade etmişsiniz. Bence biraz sert olmuş bu genel yaklaşımınız.  Bu tanımınıza uymayan dernek yada topluluk hiç mi yok TA'da ?

Uzunca bir süredir, takip ettiğim kadarıyla, epeyce bir CW çalışan arkadaşımız var. Sadece bu sayıyı artırmak için "Gelin her pazar günü 7003.5 khz de cw çalışalım" farkındalık olsun, farklı illerden arkadaşlarımızla TA HF in ateşini yakalım"  maksatlı bir çalışma başlatmıştık. Birçok platformda da duyurduk. Yarışmadan yarışmaya koşan arkadaşlar ne yazık ki yurtiçi görüşmelere ilgi gösterip, iştirak etmedi.. 5-6 istasyonla selamlaşıp QSO yu sonlandırdık. Devam ediyoruz sayımız az olsa da..

Eski bir yöneticisi olduğum, TRAC Bursa Şubemizde ,  "Diğer derneklerimiz, diğer şubelerimiz, özenir de HF çalışmalarına, katılım artar belki " düşüncesiyle , özellikle gözde olmuş award programlarına iştirak etmekten çekinmedik..Bu çalışmalarımızı sanal ortamlarda paylaştık , örnek olsun diyerek.. TA HF için, evvela kendimize değer vereceğiz ki sonuç alabilelim. 

TA2MN:
Sayın TA5FA , bizlerin  yarışmalara katılmamız için yaptığınız özverili çalışmalar için öncelikle size teşekkür eder  TA-HF yarışması konusunda sizinle aynı düşünce içersinde olduğumu belirtir tüm arkadaşlarıma yarışmalarda başarılar temenni ederim.73.de TA2ANB

TA3AP:
Mayıs ayında bir cihaz ve mobil anten edinmiştim. FT857 ve Atas 120
Hf de acemi olmama rağmen takvimde paylaşılan SSB tüm contestlere elimden geldiğince katılım sağladım. 7mayıs-8eylül arasında Contest+Dx toplamda yanlızca 539 Qso yapabildim.
1 ay kadar önce maddi durumdan ötürü cihaz ve anteni devrettim. Ama contest paylaşımlarını, istatistikleri tabi ki takip ettim.
Şimdiki düşüncem Qrp bile olsa bir cihazla havada olabilmek.

Ustaların mesajlarını okudum.
Benim yaşım 28, 1 yıllık amatörüm ve bu konularda o kadar da bilgili değilim. Öğrenmeye açığım ve elimden gelebilecek her türlü desteğe varım. TA3APS İzmir-Tire'den 73.

TA3ATA:
BİR KATKI DA  BEN DEN OLSUN  AŞIMIZA DİYEREK MÜSAİT OLDUĞUMDA KATILIYORUM BEN DE....
TÜM ARKADAŞLARA KOLAY GELSİN..,
TEŞEKKÜRLER TA5FA MEHMET BEY..TEŞEKKÜRLER  TA4CS COŞKUN BEY..TEŞEKKÜRLER TÜM ARKADAŞLAR

TA3ATA...M.TURGAY
Best Regards...73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git