Ana Sayfa > Yarışmalar ***

Neden TA-HF yarışmamız yok ?

<< < (6/6)

TA3NTI:

--- Alıntı yapılan: TA6A - 10 Kasım 2019, 09:55:10 ---İsteyen üzerine alabilir benim için hiç bir mahsuru yok hatta daha ileri gideyim umurumda bile değil. Alınmayan arkadaşlar zaten benzer şekilde düşünüyorlardır büyük ihtimalle.

Bu camiada etiket meraklısı çok insan tanıdım. Ellerinde telsiz ile dolaşınca sanki "diğerleri" üzerinde bir baskı duygusu yaratmak istiyorlar. Bu afet konusu tam da bunların hayal ettikleri fırsat oldu, bir ara işi o kadar abarttılarki, özel üniforma olsun isteyen mi ararsın, emniyetin, jandarmanın belirlenen bir haberleşme kanalına erişim olsun diyen mi.

Hatta bu dıngıllardan bazıları devlet için muhbirlik yapma önerisi getirdi, neymiş efendim eğer toplumun huzurunu kaçıran, kişinin can ve mal emniyetinin tehlikeli olduğu bir duruma şahit olunursa polis telsizine girip haber vermek gibi.

Konuyu fazla açık etmeden yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum. Bu dınngıllardan biri dernek başkanı, o büyük depremi yaşadık ben hasbel kader gidip sivil savunma ekiplerinin sevk ve idaresinde yardımda bulundum ve geri döndüm. Orada gördüğüm bina enkazlarının çeşitli açılardan fotoğraflarını çekme fırsatım oldu, bunlar belge olabilir diye düşündüm. O sırada birlikte gittiğimiz Samsun sivil savunma müdürü ve yanındaki 2 arkadaş da birkaç fotoğraf çekmiş beni çağırdılar daireye. Bunları karta basıp dosyalayıp saklayalım falan derken dernek başkanı geldi daireye. Müdür bey onu da davet etti, bu mangallda kül bırakmayan tosuncuk "Müdürüm bakıyorum da başlar dururken ayaklarla muhatap oluyorsun" dedi.

Sözün özü, bu tipler ülkemdeki radyo amatörlüğüne hiç bir katkısı bulunmayan aksine yozlaştıran, içini boşaltan çene mayasılı hastalıklı kişilerdir.

Gerçek radyo amatörlüğüne gönül verip bu hedefte elinden ne geldiyse esirgemeyen, zamanını ve parasını harcayan, bu uğurda canını veren tüm arkadaşlara ve şuan aramızda olmayan saygıdeğer büyüklerimize binlerce selam olsun.

--- Alıntı sonu ---

Teşekkür ederim . Anladım konuyu.Tabi ben çok yeniyim geçmişi bilen sizlerin tecrübesi benim için çok değerli

TA3D:
Amatör faaliyetleri ile kendilerinden söz ettiremeyenler, afet haberleşmecisi kisvesi ile kendilerini göstermeye çalışıyorlar, doğrumu anlamışım..

TA5FA TA VHF UHF yarışması katılımcı sayısını da yayınlasaydın, tam yeri gelmiş.

TA2NC:
Bu seneki VHF-UHF yarismasina 3 u yabanci 70 kisi katildi yanlis hatirlamyorsam
Turk katilimcilarin bir kismi hem klup hem kisisel cagri isareti ile de katildigi icin asil sayi biraz daha az.

TA3AWB:
Konu açılalı baya bir olmuş ama gördüğüm kadarı ile malesef bir ilerleme kaydedilememiş. Her hafta diğer ülkelerin yaptığı contestlere katılıyorum  oldukça fazla kişi katılıyor Türkiyeden en az 15-20 yada daha fazla istasyon log gonderiyor surekli.  Yarısmalarada binlerce kişi katılım sağlıyor.

Ancak TA nın halen bir hf yarışması yok bence bu büyük bir eksiklik yabancı ülkeler düzenlediği contestler ile kendilerini  oldukça iyi bir şekilde tanıtıyorlar.

Bir şekilde öncülük yapılıp  TA HF yarışmasının duzenlenmesi gerekir bence.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git