Gönderen Konu: amatorluge baslama hikayeleri  (Okunma sayısı 390 defa)

Çevrimdışı TA2NC

amatorluge baslama hikayeleri
« : 20 Mayıs 2016, 11:03:14 »
Madem bu basligin adi gecmis zaman olur ki...
Ben de nasil basladigimi anlatayim..

Universitede izcilik yapiyorduk.. O zamanlar henuz amator olmayan TA2ND ile beraber kamplara gidiyorduk. Bir gun dedi ki. JOTA diye bir aktivite var.. Onu yapacagiz..Yil sanirim 96
Neyse gun geldi. Kizilcahamam da bir yerde istasyon kuruldu.. TA2BB Tansu ve TA2YA Cansen Kiliccote, sanirim TA2VO Osman abi de vardi emin olamadim simdi..

Demek telsiz buymus boyle konuluyormus vs diye bakarken birden hassas noktamdan vurdular. Telsizde paket radyo diye birsey var.. Internete bile baglaniliyor diye..

E tabii ben direkt daldim konuya.. Hemen o yil sinava girip TA2CRV cagri isaretimi aldim. Sinif arkadslarim, kiz arkadsim vs.. hepimiz lisanslandik.. Paket radyo ile yola ciktim..

O sirada kurtulusta oturuyorum.. Antrak'in Yuksel caddesindeki yerini  comez olarak ziyaret edip yarisini anlamadigim konusmalari merakla dinliyorum. oradan cikiyorum TRAC'cilar ile bulusuyorum. Sanirim o siralar ARD kurulmustu arada orayi ziyaret ediyorum vs..
Sonra baktim dernek olayi bana gore degil.. herkes arasinda garip bir cekisme var aman dedim benden uzak olsun dernek olayi..

Gerci orada donen konusmalardan memleketim Zonguldak'ta Şua adından cok degerli bir amator oldugunu duydum ve gidip tanistim..:)

Standard marka bildigin tugla buyuklugunde (abartmiyorum) bir vhf el telsizim var o zamanlar.
Daha sonra bir FT-23 um oldu. aman dedim ne guzel digital ekranli falan minicik..
1 yil sonunda A sinifi olmustum. O zaman mors simdiki gibi kagit ustunde şık işaretleyerek olmuyordu..

Pesinden  TA2AD'nin bana gecici olarak verdigi ama sanirim 1 yildan fazla bende kalmis olan bir TS-120S cihazim olmustu..
Guc kaynagi pahali. ben ogrenci.. Cİhazi bulmusuz bir de guc kaynagi ver demek olmaz..

Bitmis bir araba akusu, yildirim elektronigin 10A lik bir guc kaynagi ve yerden 2 metre yuksekteki balkonuma koyulmus olan (ve duvara paralel duran) bir askeri whip anten ile cikis gucumu sabit tutabilmek amaciyla (yoksa guc kaynagi yetmiyordu) cw olarak qsolarima basladim..Bu arada 7W ile olan dostlugum sayesinde beraber contestten conteste aktigimiz bir donem oldu..

99 yilinda biraz daha iyi bir guc kaynagi, kiz arkadasimin 9. kattaki evi, bir manual anten tuner ve pencereden sarkitilan  bir miktar bobin teli ile cq wpx e katilip rookie classta birinciligimi de aldim.

Arada da el cihazi ve vertical antenler ile uydu calismalarina katilmaya calisiyordum.

Sonra yurt disina cikis, evlilik vs derken hobiden epey bir ayri kaldim. 2 yil once 7W'nin arabasindaki HF'e bir sure cokup tekrar sahalara geri dondum. Sonra dayanamayip kendi HF'imi aldim. Antenimi yaptim.. Simdi ufaktan kendi istasyonumu gelistirmeye calisiyorum bakalim.
Yarismaci arkadaslara basarilar dilerim :)

Çevrimdışı TA2OD

Ynt: amatorluge baslama hikayeleri
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2016, 09:19:44 »
Kolay gelsin Oğuzhan bey damardan girdimi çıkmaz bu hastalık.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2AET

« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2016, 15:34:52 »
Benim hikayemde aynen sizin gibi başlayacaktı. Başlayacaktı diyorum çünkü   1994 de Ankara Dolunay İzci Gurubu (19 Mayıs Stadyumu-Gençlik Merkezi)'nda düzenlenen JOTA faaliyeti ile telsiz ve amatörlükle tanıştım. O dönem çok ilgilimi çekmesine rağmen okul vs nedenlerinde ötürü bir türlü ilgilenip de sınavlara giremedim.

Amatör Radyo hep uğraşmak istediğim fakat fırsat bulamadığım bir hobi olarak aklımdaydı. Mesleğim gereği zaten telsizlerle sürekli beraberdim. Çalıştığım kurumda oluşan bir teknik soruna çözüm ararken tekrar tanıştım amatörlükle. Gaziantep'den çok değerli büyüklerimizle tanıştım. Önce o bahsettiğim soruna çözüm bulduk.Yavaştan yavaştan zehirlemeye başladılar bu arada beni. Şanlıurfa'da iki kişi vardı o zaman lisanslı.Ancak pasiftiler. Onları da harekete geçirerek sayımızı artırma gayretine girdim. Elektronik esnafından, emniyetten, eğitim camiasından, doğa sporları derneğinden vs iki yıl içerisinde bir sürü arkadaşımız lisans aldı. Önce uydu üzerinden haberleşmeyi iki el cihazı ve cross band yagi ile başardık. Sonra yagi anten ile Gaziantep'e ulaştık derken kendi rölemize sahip olduk. İki yıldır düzenli olarak HF buluşmaları düzenliyoruz ve arkadaşlarımızı Hf ile tanıştırıyoruz.

Saygılarımla

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2016, 16:55:27 »
Merhaba.
Benim amatorlügü ilk duyduğu yıllara dayanır.
Sanırım 70 li yıllardı tam hatırlıyamıyorum.
Bir bulaştım.hala bulaşmaya devam ediyorum.
Kurtulmak için çözüm bulanlar lütfen burada paylaşsın.

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2016, 17:19:16 »
Çare ? Çok kasmadan hayatı yaşamak... Yani şöyle:
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2016, 17:20:41 Gönderen: TA3EP »
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND