evet yasaklar nedeniyle yabancı ülkelerin yapmış olduğu haberleşme cihazlarına muhtaç durumdayız,hangi mantık bunu böyle yaptı bilemiyorum,
100 sene önce başlasaydı bu tür teknoloji şimdi bizim ülkemiz dışarıya bu tür malzemeleri satar durumdaydı,radyo amatörlüğü tekniğimizde çok daha farklı bir konumda olurdu,bir kondansitörü bile yaptığımızı sanmıyorum,atı alan üsküdarı çoktan geçti,hangi firmamız dünya devlerinin karşısında durabilir, MKE, çok çeşidli kurumlarımız hurdalıklar,çaka çaka bu yabancı ürünlerle dolu,ya parçasızlıktan kullanım dışı kalmış,ya eski teknoloji olduğundan devre dışı kalmış,yada geçerliliği olmadığından devre dışı kalmış,yada ihtiyaca cevap veremediğnden devre dışı kalmış pek çok malzeme yerlerde sürünüyor,kendi teknolojimizi hiç bir zaman kuramadık,yasaklar,engellemeler,pek çok nedenden dolayı bu gün olmamız gereken yerde değiliz,hatırlarsınız körfez depreminde haberleşme yerlere çakılmıştı, nedenlerden biri yerli teknoloji olmaması bunların sebeblerinden biri değilmiydi. ben kendi adıma radyo amatörlerini kutluyorum,en azından kondansitörü direnci transitörü,vs malzemeyi biliyor, bilmeye çalışıyor anteni biliyor SWR olayını biliyor regülasyonu biliyor,bence arkadışımızın bahsettiği yıllar ülkemizin kaybolan yılları boşa geçmiş yıllarıdır.