Gönderen Konu: CW Audio filter  (Okunma sayısı 254 defa)

Çevrimdışı TA2EG

CW Audio filter
« : 27 Ocak 2016, 16:11:52 »
selam arkadaşlar eski cihazımın cw filtresi çok geniş bende audio cw filter yaptım. Dinleme mükemmel adeta DSP oldu lakin 10 veya 15 watt üstüne çıkınca, cihaz gönderme durumunda horultu yapıyor. yapmış olduğum filitrenin amlifikatör kısmına Aselsan yapımı TDA 2003 devresi kullandım.Bu gönderme esnasındaki horultu nasıl önlenir?yardım.

Çevrimdışı TA5AE

Ynt: CW Audio filter
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2016, 17:35:54 »
Cavit bey;
Bende bunu kullanıyorum.Bir sorunla karşılaşmadım.
Gerçi çok benziyorlar ama, benimkisi sadece öneri.
Basit değişikliklerle dönüştürebilirsiniz.Yada hiç değiştirmeden direnç/kapasite değerlerini mukayese edin derim.

« Son Düzenleme: 27 Ocak 2016, 17:37:33 Gönderen: TA5AE »

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2016, 18:14:11 »
Ses  anfi katından geliyor   sanırım bu kattan  değil . Bu yüzden son kata müdahale etmek lazım yada tx te  hoparlörü devre dışı bırakın yolladığınız   cw seslerini duymak için cihazın kendi holarlörüne  kulaklık girişinden bir direnc takarak  azda olsa çalışmasını sağlayabilirsiniz . Yada  kulaklık girişine bu cihazı seri bağlayın   dışarıdan  anfi değil içeriden cihazın anfisini kullanın tabi kulaklık girişi nasıl kapatıyor sesi bir şemadan incelemek lazım bf yi kesiyor ise  dediğim olur ama hoparlörü kesiyor ise  direnc takmak gerekecek  73

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2016, 23:11:33 »
Doğlal olarak filtre kitine giriş ve çıkışları blendajlı kablo ile yaptığınızı düşünüyorum.
Ayrıca kit üzerindeki çip besleme ucuna yakın olarak 10uf ve tüm kit beslemesi içinde 100uf montajlayın derim.

Çevrimdışı TA2EG

« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2016, 09:29:48 »
pazar günü önerilerinizi deniyeceğim

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2016, 09:48:12 »
Bildiğimiz coax kabloların  kasa içi ince (0.4 cm veya daha ince) olanları, yani çok kalite yada bellli bir özelliği olmasına gerek yok.

Neticede cw kitin,  input ve output a 10-20 cm civarı uzunluk sanırım yeter.Ama gürültü kaybolur.Zırhlı blende kablo olarak bilinir.Eski hurdaların içinden de bulabilirsiniz.
Sorununuz bununla çözülürse,  buraya yazın, arkadaşlar bilgilensin.
Başarılar ve qrm siz dx ler dileği ile.
73 de TA5AE
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2016, 09:52:44 Gönderen: TA5AE »

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2016, 12:21:03 »
Bunlar zaten olmazsa olmaz lar   bir çok qrp yapan arkadaşlar osilatörden çıkan rf i blendajsız yani ekranlaması olmayan kablo ile taşıyor  mantık şu çalışıyor,   tamam ama birinin çıkışı diğerinin girişi belki çıkışta bir kaybı göze alıyorsunuz ama alıştaki hem kayıp hem etraftan gelen parazitler ne olacak   ekranlama çok önemli  nerede bir sinyal var az veya çok bir şekilde ekranlanmalı  yani elektromanyetik olarak  çevreden yalıtılmalı 73