GM900 Programlama konusunda son nokta.Programlayacak olan arkadaşlara kolay gelsin.
1. Program olarak yukarıda modelini yazdığım cihaza denk gelen R06.06.00 dır.R06.03.00 dede denedim sorun yok.
2.Cihazı arka opsiyon konnektöründen rib ile cihaz arasına yapacağınız aparat ile okutup yazdıracaksınız.
3.Cihazı hasbelkadar bilgisayar çok zor okusada birşekilde okutmanız lazım.Sebebi cihazınızın yedeğini almak için.Programlama esnasında program tıkanabiliyor bu durumda cihazı açıp kapatmanız lazım çünki RS232 veri yolu tıkanmaktadır.Cihazı aç-kapadan sonra boş ekranı görürsünüz tecrübeyle sabittir :)
4.daha sonra frekans defteri menüsüne ulaşıp yazacağınız frekansları role ise RX/TX Simplex ise sadece frekans olarak tek tek yazmanız gerekiyor.
5.PL menüsünden kullanacağınız tonların listesini tek ton kullanacaksanız sadece onu tanımlıyorsunuz.
6.Kanal editleme menüsüne gelip RX/TX/TON ları numerik olarak klavyenin yön tuşlarıyla seçmeniz gerekiyor.Örnek listeyi 1-439.400, 2-439.800, 3-433.500 ... yazdıysanız kanal menüsünde TX frekansı 1 olarak ve yanında frekansın değeri gözükecektir.Bu şekilde gerekli editlemeyi yaptıktan sonra tekrardan kaydettiğiniz yedeğin üzerine update ediniz cihaza yazdırmayın çünki program tıkanırsa bütün emekleriniz boşa gidecektir.Update sonrası programı kapatın ve yeniden başlatın.Arşive file menüsünden kaydettiğiniz codeplugu bulup F8 ile çağırın ve direkt olarak cihaza yükleyin.
Yazdıklarım biraz karmaşık gelebilir ama birazda zaman harcayıp prgrama hakim olabilmeniz için göz aşinalığı gerekmektedir.Ben 3 gün uğraştım yaptım,oldu.