Gönderen Konu: 3-5 saniyede hart disk imhası  (Okunma sayısı 415 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

3-5 saniyede hart disk imhası
« : 06 Eylül 2015, 23:24:11 »
Değerli arkadaşlar
Bu yazıyı buraya elektronik arşivim kaybolduğu, silindiği için yazıyorum. Ta ki siz de bilmeyerek benim düştüğüm hataya düşmeyesiniz. Arşiv emek verilmiş yılların toplaması. En fazla 5 saniye içinde 1000 MB lık hart diskim, içinde win7,  XP SP3   C-D-E sürücüleri ve F de elektronik arşiv olmak üzere Silindi. Nasıl mı?
Permanently delete kısmıyla bazı yaramaz inatçı yazılımları silmeye çalışıyorum.  Bu permanent normal silme gibi hızlı değildir , tecrübem var. Nihayet kalıntı dosya silme işinde kullanıyorum. Bir ara dalmış olacağım ki  "bilgisayarım ve sürücü harfleri kutucuklarını" okeyliyorum. Zannettim ki  bu yaramaz programlar C-D-E- ve F sürücüleri içinde de  aranacak ve silinecek  Permanent durdu. Meğer bu saydığım sürücüleri, daha doğrusu hart diskin tamamını siliyormuş.
Hangi akıl sahibi programcı permanent delete önüne bilgisayarım menüsünü silinmek için koyar  ve de hiç uyarı gelmez! '
Tüm sürücüler nereyse 0 sıfır  boyutlu (bir gizli sürücü hariç) ve sürücüler formatsız görünüyorlar. Tamir CD leri devreye girdiğinde sürücülerin formatlanması gerek ifadesi okunuyor.
Hart diski yedek olarak takdığımda henüz okutamadım. Saten ne NTFS  kalmış ne de Fat. Uzantı diye bir şey yok.
Sağlıcakla
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2015, 23:29:29 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TA3ALL

Ynt: 3-5 saniyede hart disk imhası
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2015, 00:32:43 »
Hüsnü bey merhaba

5 saniye gibi sürede diskin tamamı fiziken silinemez, sizin belirttiğiniz programı kullanmadım ama program sizin diskin mbr,boot ve mft bölümlerinin üzerine yazmış olabilir, bu diskin içerisindeki verileri kurtarmak %90 ihtimalle mümkündür, aşağıdaki programları kullanarak partitionları ve/veya verileri kurtarmayı deneyebilirsiniz, aman dikkat bu işlemler risklidir, acronis veya başka bir program ile diskinizin sector by sector yedeğini alıp başka bir diske yazın ve bu disk üzerinde bu işlemleri yapın herhangi bir hatada orjinal hdd zarar görmemiş olur.

1- Testdisk
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

2- Hiren BootCD
http://www.hirensbootcd.org/

73..
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2015, 00:34:18 Gönderen: TA3ALL »

Çevrimdışı TA3MLO

« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2015, 23:18:33 »
Recuva gayet basit. Deep Scan yaın dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.Ücretsiz bir yazılım...

https://www.piriform.com/recuva

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 09 Eylül 2015, 08:40:26 »
Değerli     Alpslan Eşel   TA3AL
                Ceyhan Molla  TA3MLO

İlgilerinizden memnun oldum.
Bu arada bozulan hart diskin  windows7 ve XP bölümü açıldı. Artık nasıl oldu neler düzeltti ? pek bilmiyorum. İyi tarafı, bu hartdisk açıkken tamirat yapabilme imkanı doğdu. Ancak arşiv klasörü formatını kaybetmiş.
 Ceyhan Beyin Recuva aramada başarılı olamadı. Formatsız ve içi boş gözüken NTFS diye bir uzantıdan mahrum bir sürücü harfi. Alpaslan beyin dediği gibi aslında içi dolu. Benim asıl gayem, içindeki bilgileri kurtarmaktan ziyade kaybolan NTSF harfini yerine koyabilmek. Bilgilere erişsem bile 350 GB arşivi nereye koyacağım.? O da bir problem
Şu programlar (belki çok daha fazlası var) F sürücüsünü  tarayıp içindeki bütün bilgileri bulabiliyorlar. Ne yazık ki demo oldukları için kurtarma işinde register  istiyorlar.   
Mini Tool Power Data Recovery Editor
wondershare data recovery   32GB
EaseUS data recovery wizard
skysoft data recovery
sağlıcakla

« Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 08:43:45 Gönderen: TB6BHK »

Çevrimdışı TA3ALL

« Yanıtla #4 : 09 Eylül 2015, 13:55:36 »
Hüsnü bey merhaba

Eğer isterseniz harddiskinizi bana gönderirseniz, seve seve size yardımcı olmaya çalışırım.

73..

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #5 : 10 Eylül 2015, 03:09:26 »
Değerli
 Alpaslan Eşel
Sizin gibi teknolojiden anlayan kimselerin Yurdumuzda bulunmasından gerçekten memnunum
Sanırım şu ana kadar arşiv hala bakıma muhtaç. Fakat arşiv henüz kaybolmuş değil. İnternet araştırması bulduğum bilgiler şunlar. Benim gibi bu işi yeni öğrenenler varmış.
 E sürücüsü (bu harf çok değişiyor)    638 gB   NTFS uzantısı silinmiş. Uzantısız gözüküyor, içinde veriler var. Windows tavsiyesi, formatlayım mı? diye yazılar çıkıyor. Bir format dense sürücünün işi bitik.
İnternette benzer aramalar yaptım   RAW uzantısı diye bir şey öğrendim. RAW uzantılı disk harfi yani  mesela 
   D:  300 gB  RAW
   D: 300  gB  NTFS
   D:  30   gB   FAT32    gibi
  Raw uzantısını    Windows görmüyormuş. Ana linux görebiliyormuş.
  İnternette      RAW to NTFS  diye arama yapılınca  benim durumuma düşen leri bulmak mümkün.
  Benim  E sürücü 638 gB   RAW   olmuş. Nasıl mı anladınız diyeceksiniz.
  Windos 7 de disk yönetimini açıyorsunuz    C-D-E sürücü uzantıları  NTFS iken E  sürücüsünde RAW  yazıyor. Partition recoverler kayıp dosyaları bu RAW içinde arıyorlar.
  Yerli yabancı bazıları    partition manager 8 kullanarak veya başka metotlarla raw uzantısını ntfs yapabilmişler. 
Yardımlarınız için teşekkürler. Niye olmasın E sürücüsünü  bozmadan,  NTFS ye çevirmede  başarılı olamazsam  hart diski size gönderirim. İnşalla bozulmaz. Benim tekrar arşivlerle uğraşacak sağlık durumum artık yok gibi. Bir kayıp anında sadece elimdekilerle yetinmek bana yeter.

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #6 : 10 Eylül 2015, 20:52:23 »
tüm bilgilerinizi tekrar getirmeniz mümkün benim arkadaşların  çok başına geldigi için çok kurtarma yaptım ben  burdaki programı indir ve senin hdd yi başka bilgisayara takarak bu programla tüm  bilgilerini kurtarman  mümkün 73

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2015, 10:59:10 »
Değerli arkadaşlar
Son olarak TA5ISA arkadaşımın ilgilerinden dolayı memnuniyetimi bildiririm.
Malum benim arşiv ağır hasar gördü. Silinme olayı hart diskin son  partitionu olan F harfinden başlamış, yazık ki sanıldığı gibi silinme direk klasör ve file eksilmesi, silinmesi şeklinde değil, partition bozulması şeklinde başlamış. Bu nedenle pekçok program F sürücüyü okuyamadı, okuyabilenler de paralı programlar,  birisi 2 saat okuyup sadece ücretsiz  20 MB veri kurtarırken, bir diğeri 100M kurtarırım diyor ama kurtarma rakamlarını bir türlü 100 MB a indiremiyorsunuz. Kimisi kurtardım diyor ama dosyaları RES uzantılı olarak kaydediyor.
Neticede  EaseUS şirketinin
EaseUS Data Recovery Wizard free    drw_free.exe  13.2 MB programını  13 aralık 2015 buldum. Programın bir de trial tipi var. Trial olmayacak. Free tipi dosyaları orijinal halinde buluyor, mausla seçim yaparak istediğiniz klasörü masa üstünde bir klasör içine recovery yapabiliyorsunuz. 2 GB kurtarım hakkınız var. 2GB dolunca kopyalama işleri aniden yarıda kesiliyor.
İhtimal programı kökünden iyice kaldırıp yeniden kurma acaba fayda sağlar mı?
 Bütün bu kurtarma işlemlerinin windows 7 ve XP kurulu olan ve hatta windows 7 nin windows 10 a çevrilen hartdiskte yapıldığını belirtmekte fayda var
sağlıcakla