Değerli arkadaşlar
Son olarak TA5ISA arkadaşımın ilgilerinden dolayı memnuniyetimi bildiririm.
Malum benim arşiv ağır hasar gördü. Silinme olayı hart diskin son partitionu olan F harfinden başlamış, yazık ki sanıldığı gibi silinme direk klasör ve file eksilmesi, silinmesi şeklinde değil, partition bozulması şeklinde başlamış. Bu nedenle pekçok program F sürücüyü okuyamadı, okuyabilenler de paralı programlar, birisi 2 saat okuyup sadece ücretsiz 20 MB veri kurtarırken, bir diğeri 100M kurtarırım diyor ama kurtarma rakamlarını bir türlü 100 MB a indiremiyorsunuz. Kimisi kurtardım diyor ama dosyaları RES uzantılı olarak kaydediyor.
Neticede EaseUS şirketinin
EaseUS Data Recovery Wizard free drw_free.exe 13.2 MB programını 13 aralık 2015 buldum. Programın bir de trial tipi var. Trial olmayacak. Free tipi dosyaları orijinal halinde buluyor, mausla seçim yaparak istediğiniz klasörü masa üstünde bir klasör içine recovery yapabiliyorsunuz. 2 GB kurtarım hakkınız var. 2GB dolunca kopyalama işleri aniden yarıda kesiliyor.
İhtimal programı kökünden iyice kaldırıp yeniden kurma acaba fayda sağlar mı?
Bütün bu kurtarma işlemlerinin windows 7 ve XP kurulu olan ve hatta windows 7 nin windows 10 a çevrilen hartdiskte yapıldığını belirtmekte fayda var
sağlıcakla