Gönderen Konu: TA1L olarak ülkemizi WPX HONOR ROLL listesinde temsil ediyorum  (Okunma sayısı 696 defa)

Çevrimdışı TA2OTT

Ynt: TA1L olarak ülkemizi WPX HONOR ROLL listesinde temsil ediyorum
« Yanıtla #20 : 23 Haziran 2015, 08:27:12 »
Tebrikler Ercan abi, özellikle ödül alanlar listelerinden ziyade, Honor Roll veya #1 Honor Roll gibi listelerde TA 'yı temsil etmeniz çok güzel. Bu arada peşinizden gelen bayağı bir arkadaşımız varmış, herkesi tebrik ederim. Paylaşımlarınız ve bizim gibi yenilere yol gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Bu arada Ahmet Mete abi bana telefon numaranı mesaj atarmısın, sana bir şey danışmam lazım : 0532 451 71 21
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #21 : 24 Haziran 2015, 00:15:35 »
@Ümit Bey çok teşekkür ederim, birbirimize istasyonlarımızı rahatsız etmeyecek ama RF Gain'i kıssak bile birbirimizi duyacak kadar yakınız. Ben de size DX çalışırken rastlıyorum, müsait bir zamanda YM1KD'de buluşalım.

@Tamer Kardeşim sağol, Tekirdağ'da Yunanlı amatörle sohbet ederken tanıştık, yakın zamanda lisans alıp bu kadar hızlı yol alan ender amatörlerden birisin, takdir ediyorum. Ben şimdi 5-10 QSO ile alınan sertifikalardan ziyade ülkemizi DXCC, WPX, Honor, Excellence seviyesinde temsil konusuna eğildim. Son bir yılda yaptığım hedefe yönelik QSO'lar sayesinde bu konuda bayağı bir gelişme sağladım.

@all Friedrichshafen Hamradio fuar alanında TA grubu olarak 145.375 'te QRV oluyoruz...

Çevrimdışı TA1D

« Yanıtla #22 : 01 Temmuz 2015, 12:17:00 »
Ercan kutlarım, başarılarının devamını dilerim.
Friedricshafende karşılaşamadık, seneye inşallah. 73

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #23 : 02 Temmuz 2015, 19:05:34 »
Çok teşekkür ederim Mehmet. Büronda gideceğini söylemiştin ama üç gün boyunca Hamradio fuarında açılıştan kapanışa 30'a yakın TA ve DJ arkadaşla görüştük, akşamları kampa gidip muhabbet yaptık, seninle buluşamadık. Seneye inşallah. Bu arada sonbaharda gene Hannover'de Interradio var, geçen sene bayağı kalabalıktı...

Çevrimdışı TA1O

« Yanıtla #24 : 02 Temmuz 2015, 19:24:39 »
Ercan Bey,

İlgiyle takip ediyorum, sizden öğreneceklerimiz var.

İyi çalışamlar

Çevrimdışı TA2OTT

« Yanıtla #25 : 23 Aralık 2015, 01:23:38 »
Valla biraz önce tekrar oturmuş bu konu ile alakalı gönderileri tekrardan okurken bir an Ercan abinin bir örneğine takılıverdim , " Örneğin İspanya silinirse AO150 lerde silinir " o an bir hesaba koyuldum, benim bayağı ciddi İspanya QSO sayım vardır. Şöyle bir prefixleri aklımdan geçirdim, EA1 den 9 , EB1 den 9 , EC1 den 9 , ED1 den 9 a derken AO150 ler ve AM590 lar gibi 40 tan fazla prefixi olduğunu farkettim ve son olarak God Bless Spain diyerek sonlandı düşüncelerim :)))))
73 de TA2OTT

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #26 : 23 Aralık 2015, 22:06:01 »
Kadir arkadaşım EA ve her türlü çeşitlemelerini kaybetmemek için İspanya'nın ulusal devlet olarak bütünlüğünü koruması için dua etmen lazım 😀 Eğer Bask, Katalan veya Galiçya bölgeleri ayrılmaya karar verirlerse ARRL bir gün Çekoslovakya'ya yaptığı gibi bir anda Entity listesinden silebilir.

Bu durum politik durumu değişen büyük ülkelere de oluyor: Tibet, Almanya, Doğu Almanya, Mançurya, Zanzibar gibi...
Son silinenler listesi için: http://www.arrl.org/files/file/DXCC/2013%20DXCC%20Deleteds_b.pdf

Çevrimdışı TA3AX

« Yanıtla #27 : 24 Aralık 2015, 18:58:05 »
 Sayin Ercan Bey, sizi yürekten kutluyorum.
Ben de bir CW hastasi olarak lotw deki kayitlarimi kontrol ettim. Pek fena sayilmaz eksiklerim 80 ve 160 metrede
quad Loop umu hazirladim ama takmasi artik o Kadar zor geliyorki !!! anteni Hazir edeli 1 sene oldu :) 80 de quad Loop 160 da Dipole olarak calisacak.
Paylasiminizla bana da heyecan verdiniz. Tekrar Tebrik ediyorum. Asagida benim de lotw deki resmi paylasiyorum.
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2015, 18:59:10 Gönderen: TA3AX »

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #28 : 26 Aralık 2015, 14:35:10 »
Değerli Ahmet Bey, ben de sizi kutluyorum, puanlarımız yakın ancak ben sadece CW değil, Phone ve Digital'de çalışıyorum. Değişik band ve modlardaki yüksek CQ WPX puanlarımı "Award of Excellence" için saklıyorum. Tüm modlarda çalıştığım halde bana en çok zevk veren QSO'lar tabii ki CW olanlar. Yıllar boyunca Bencher, Kent, Viking (1974'de aldığım ilk maniple), Junker v.b. mekanik, dokunmatik, full hafızalı her türlü manipleyi topladım ve hepsini zaman zaman kullanıyorum, genelde daimi olarak 3 maniple 2 base HF'e bağlı olarak duruyor (1 mekanik, 1 elektronik pedal, 1 düz). NAQCC, SKCC gibi CW derneklerine üyeyim, onların üyelere özgü çalışmalarına katılıyorum. Sizin gibi çoğunlukla CW çalışan bir arkadaşı görmek beni çok mutlu ediyor, maalesef son zamanlarda kaliteli CW operatörü bulmak zorlaştı.

160 ve 80 metre hepimizin sorunu, diğer 7 bantta kepçeyle aldığımız DXCC'leri bu iki bantta ancak kaşıklıyoruz... Dikey kullan(a)mayacaksanız 80/160 metrede loop anteni tavsiye etmem, bulutları ısıtmaktan başka işe yaramaz... Bu bantlarda DX için düşük açıyla gönderme yapabilecek başka antenleri denemelisiniz. Ben 5 ayrı HF anten kullanıyorum ve hiçbirini diğerine tercih edemiyorum. Hedef ülkeye ve şartlara göre büyük fark yaratabiliyorlar.

DXCC, CQ DX, WPX gibi onur listelerinde Türk amatörlerinin isimlerini görmek beni de çok heyecanlandırıyor ve çok mutlu ediyor. Sonsuza dek CW, 73.

Çevrimdışı TA1CM

« Yanıtla #29 : 25 Nisan 2017, 23:33:26 »
Ercan Bey tebrik ediyorum...Nelerin farkında olmadığımı sayenizde öğrendim...Emeklilerin İŞİ ÇOK DİYORLAR...Bence emeklilerin işi çok değil çok ağır çalıştıkları için işlerini bitiremiyorlar..Ben öyleyim...Sayenizde ben de başvuru yapayım....