Değerli Ahmet Bey, ben de sizi kutluyorum, puanlarımız yakın ancak ben sadece CW değil, Phone ve Digital'de çalışıyorum. Değişik band ve modlardaki yüksek CQ WPX puanlarımı "Award of Excellence" için saklıyorum. Tüm modlarda çalıştığım halde bana en çok zevk veren QSO'lar tabii ki CW olanlar. Yıllar boyunca Bencher, Kent, Viking (1974'de aldığım ilk maniple), Junker v.b. mekanik, dokunmatik, full hafızalı her türlü manipleyi topladım ve hepsini zaman zaman kullanıyorum, genelde daimi olarak 3 maniple 2 base HF'e bağlı olarak duruyor (1 mekanik, 1 elektronik pedal, 1 düz). NAQCC, SKCC gibi CW derneklerine üyeyim, onların üyelere özgü çalışmalarına katılıyorum. Sizin gibi çoğunlukla CW çalışan bir arkadaşı görmek beni çok mutlu ediyor, maalesef son zamanlarda kaliteli CW operatörü bulmak zorlaştı.
160 ve 80 metre hepimizin sorunu, diğer 7 bantta kepçeyle aldığımız DXCC'leri bu iki bantta ancak kaşıklıyoruz... Dikey kullan(a)mayacaksanız 80/160 metrede loop anteni tavsiye etmem, bulutları ısıtmaktan başka işe yaramaz... Bu bantlarda DX için düşük açıyla gönderme yapabilecek başka antenleri denemelisiniz. Ben 5 ayrı HF anten kullanıyorum ve hiçbirini diğerine tercih edemiyorum. Hedef ülkeye ve şartlara göre büyük fark yaratabiliyorlar.
DXCC, CQ DX, WPX gibi onur listelerinde Türk amatörlerinin isimlerini görmek beni de çok heyecanlandırıyor ve çok mutlu ediyor. Sonsuza dek CW, 73.