Mete Bey değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. 2004 yılındaki son TRAC İstanbul Şubesi Başkanlığımdan (ilki 1978'de idi) sonra emekli oldum ve bol vaktim olduğu için bisiklet, trekking, seyahat gibi diğer hobilerimle ilgilendim. CW tempomu kaybetmemek için iPod'da CW olarak kaydettiğim romanları kulaktan okudum. Bu iş için Macbook Pro'da MorseGen programını kullandım ve ilginç bulduğum romanları 100cps (20wpm) hızında MP3 formatında kaydettim. Cihazlarım, antenlerim sürekli yenileniyordu ve afet durumunda her zaman kullanıma hazırdı ama ama artık rubberstamp QSO'lardan bıkıp inancımı kaybetmiştim. Yıllarca meteor /airplane scatter'dan EME'ye kadar her amatörlük konusunda TA ve OE'de çalıştım, 2 Watt CW QRP ile 128 entity yaptım, kurslarda yüzlerce amatör yetiştirdim ve nadasa yattım. Arada sırada afet tatbikatlarına ve fieldday'lere katılıp arkadaşlardan yenilikler hakkında bilgi alıyordum, o kadar. Geçen sene HamRadio fuarında DX Academy seminerine katıldım ve DX peşinde koşup prestijli diplomalar kazananların konuşmaları ilgilimi çekti ve dönüş yaptım. Çok gerekmedikçe eski kağıt QSL kartlarımı sırtlayıp cardchecker'lara götürmeyi düşünmüyorum ama belki bazı çok üst seviye diplomalar için ileride gerekebilir. Sadece kuşak olarak düşünmemek lazım, prensip olarak kağıt kitabı, ebook'lara tercih eden olduğu gibi, kağıt QSL kartları toplayanlar da var. Talep ettiklerinde bunlara kağıt QSL kartı gönderiyorum. Benim dönemden 70'li yıllarda amatörlük yapanların hemen hepsi bilgisayar kullanıyor ama dediğiniz gibi elektronik teyit konusunda biraz daha aktif olmaları gerekiyor.
Radyo amatörlüğünde bulunan bilgi paylaşma ve yardımlaşma isteği çok güzel bir meziyet ve hepimiz bundan yararlanmalıyız ve fırsat buldukça HF'te 7.xxx kHz dışında havaya çıkmalıyız...