Gönderen Konu: Sitenin rf kontrollü kapısını telsizle açmak istiyorum :)  (Okunma sayısı 307 defa)

Çevrimdışı TA1O

Selamlar böyle bir durum mümkün müdür?

Teşekkürler

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: Sitenin rf kontrollü kapısını telsizle açmak istiyorum :)
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2015, 20:45:52 »
Mevcut  sisteme ek yapabilirseniz mümkün   belki mevcut  sistemlede olur bu sefer elinizdeki telsize ek bişeyler yapmak lazım   .73

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2015, 02:08:14 »
Bir kaç girişte uk kullanmak durumundayım , evde olması lazım misafir vs için araçta vs ... Bir de 15-20 tl lik basit bir cihazın her birine 50-100 tl ödemek zoruma gitmiş ve konuyu araştırmıştım biraz . Bir kaç değişik frekans kullanılıyor ve çoğu da bir şifre içeriyor , mesela benim oturduğum sitede  433.92MHZ lik uk lar kullanılıyor . Telsizle sadece bu frekansı göndermenin yeterli olacağını zannetmiyorum (denedim olmadı)  , aynı frekansta çalışan bir sürü alet bir birinin kapısını açamıyor . Bunun için kullandıkları bir şifre veya değişik bir ton var sanıyorum. Bunu kopya edip kullanabilecek bir mikro işlemcili rf verici ile açılıp kapatılabilir. Açık bir proje bulamamıştım , bende de bu devreyi kurup yazılımını halledebilecek teknik yeterlilik yok maalesef. Daha sonra Ebayde satılan , kopya etme özelliği olan böyle uk lar gördüm ancak almaktan vaz geçtim . Ebayde bulduğum kopyalama özelliği olan uk nın linkini veriyorum , Ebayden aratırsanız başka frekanslar için de bu frekans içinde bir sürü alternatif de mevcut . 73 ..

http://www.ebay.com/itm/301316287891?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2015, 11:44:52 »
Ahmet Nevzat Bey'e katılıyorum. Uzaktan kumandalı kapı açıcıların 2 boyutu var:

1-Sabit bir frekansta yayın yapan bir verici katı. Genellikle UHF bantlı ve kristal kontrollü olurlar.

2-Bu verici sinyaline belli bir şifreyi yükleyip yollayan modülasyon katı. Bu şifre rakam ve harf kombinasyonları ile belirtilir.

Alıcı üzerinde de kod çözücü devre bulunur. Modulasyon içermeyen ya da farklı bir modülasyon içeren yüksek frekanslı sinyaller bu devre tarafından yok edilir ve kapıyı açmak için etkili olmaz.

Kod yükleme ve kod çözme devreleri pic tabanlı veya daha yüksek teknolojiye sahip entegrelerden oluşmaktadır. Tek çipe indirgenmiş, yüksek frekans ve alçak frekans devreleri tek çipe sığdırılmış olarak satılan özel kumanda entegreleri vardır ve çok ucuzdur.

Sizin sorunuza gelince: Eğer el telsiziniz kumanda vericisinin frekansına ayarlanır ve sonra da kumanda vericisinin kullandığı kodlama ile modüle edilirse, evet, el telsiziniz garaj kapısını açabilir. Ama önce modülasyon sinyalini üretmeniz ve sonra da bu sinyali el telsizine ara kablo ile vermeniz gerekli. El telsiziniz FM modülasyon teknolojisine sahipse (ki çoğu el telsizi böyledir) ve kumanda vericiniz de A.M. modülasyon ile çalışıyorsa, (A.M mi FM mi, işin bu tarafını ben de bilmiyorum) önümüze bir engel daha çıkacaktır. FM telsizlere A.M. modülasyon yaptırmak çok zordur. Telsizin içini açıp yüzey montajlı devrelerde değişiklik yapmak ve kablolar falan eklemek gerekir.

Burada "harcanacak emek elde edilecek sonuca değer mi" ve "iki gram şeker enerjisi alabilmek için bir çuval keçiboynuzu yenir mi" diye sormak gerekir. Bence uğraşmaya değmez ama herkesin fikrine de saygılıyım.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2015, 14:34:18 »
Nevzat Bey,
Elinizdeki vericiyi açıp incelediniz mi?
Bu devreler bir mikrokontrolcü ve RF modül ile yapılabileceği gibi
encoder/decoder entegreleri ile de yapılmaktadır. Bu entegre tipine göre 4 veya 8bit adreslenebilir.
Böyle bir entegre kullanılmış ise aynısını yapmak kolaydır. (tabi entegrenin üstünü kazımamışlar ise)

Holtek firmasının enc/dec entegreleri için: http://www.holtek.com/pdf/consumer/2_12ev120.pdf

Mete beyin de bahsettiği modüller (özellikle ucuz olanlar) genelde AM çalışıyor, fakat FM olanları da mevcut.
Yukarıda bahsettiğim entegrelerle veya PIC ile alıcı-verici yapabilir, eskisi ile değiştirebilirsiniz. Böylece istediğiniz kadar kumandanız olur :)

73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2015, 20:20:21 »
anahtarın orjinali 20 tl  soru soran arkadaştan ne cevap gelecek ve konu nereye bağlanacak bende merak etmeye başladım .

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2015, 02:26:37 »
Telsiz işi herhangi bir ek donanım olmadan şöyle yapılabilir, kapının alıcısına ek olarak bir de telsizle birlikte dtmf decoder koyarsınız. telsizde özellik varsa şifreyi programlayarak, yoksa elle girerek kapıyı açabilirsiniz.

Kumanda kopyalama işine gelirsek, daha önce yaptım ve uzun süre kullandım. Ancak burada önemli olan kumandanın sabit bir sinyal mi gönderdiği yoksa her seferinde farklı sinyaller mi ürettiği. Bunu anlamanın en iyi yolu kumandayı sökerek içindeki entegreyi internette araştırmak. Ancak şöyle bir tüyo verebilirim eğer halihazırda 10dan fazla kumanda varsa, çok yüksek ihtimalle sabit sinyallidir. bu sinyali osiloskopla inceleyip bir pic'e ürettirebilirseniz, bunu da satılan 433mhz modüllere verirseniz kumandanızı kopyalamış olursunuz.

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #7 : 16 Haziran 2015, 10:32:43 »
Bildiğim kadarıyla dELAb da benzer çeşitli devreler var. Hem yerli malı. Araştırmanızı tavsiye ederim. 73