Gönderen Konu: ASELSAN 4415 TELSİZ PROĞRAMLAMA SORUNU  (Okunma sayısı 198 defa)

Çevrimdışı TB5CMJ

ASELSAN 4415 TELSİZ PROĞRAMLAMA SORUNU
« : 09 Mayıs 2015, 13:51:06 »
Merhaba.kullanmakta olduğum aselsan 4415 el telsizimi okutmak istediğim esnada... seri çıkış numarası hatalı lütfen başka bir çıkış seçin....yazısı uyarısı çıkıyor..tüm çıkışları deniyorum ancak tümünde aynı uyarı yazısı çıkıyor.normal proğramındaki port numarası 3 olarak görünüyor.ancak olmuyor.Bu konuda yardımlarını esirgemeyecek olan amatör arkadaşlara teşekkür ederim.73,ler

Çevrimdışı TB5CMJ

Ynt: ASELSAN 4415 TELSİZ PROĞRAMLAMA SORUNU
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2015, 15:45:22 »
Valla helal olsun 1 kişiden bile çıt yok.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2015, 16:09:21 »
Biz bilgisayar kullanmasını bilmiyoruz , bir sorun ile karşılaştığımızda  sorunun kaynağını bulup hatalı dosyayı düzelteceğimize   komple format atıyoruz  .

Biz bilgisayar konusunda da amatörüz  gel görki bu işten para kazanan profesyoneller bile aynı şeyi yapıyor format at gec  .

Gelelim sorunuza  daha önce bu programı bu pc de kullanıysanız sorun cıkartmadı ise pc nin cıkışı sağlam ise   çakışan bir program olabilir ama  tabiki biz bunu çözemeyeceğimiz için önce   programı kaldırıp  yeniden kurun  olmazsa   pc ye format atın  ben kullanıyorum bende sorun olmuyor    başka   bir cözüm aklıma gelmiyor  ben kendi yaptıklarımı anlattım

.( Bu arada sağolun size de helal olsun  varsa hakkım)   73
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2015, 16:11:42 Gönderen: TA1CH »

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2015, 16:52:32 »
Mesut bey cevabınız için teşekkür ederim.Lakin denememe rağmen başaramadım.çıkış hatalı diyor aygıt yöneticisinden baktım düzgün çalışıyor diyor.daha önceden xp den proğramlıyordum sorun olmuyordu.şu an win8 ile birtürlü olmuyor.işletim sistemi ile alakalımıdır bilemiyorum.teşekkürler 73,ler

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2015, 17:07:23 »
Bizim kullandığımız cihazlar yeni ve hızlı işletim sistemlerini pek sevmezler  ,siz zaten uyumluluk seçeneklerini de denemişsinizdir   . soruyu değiştirip 
 windows 8 ile programlayan arkadaş varmı diye sorarsak , oluyorsa elbet bir cevap gelecektir   .  Bence   xp kurulu  bir pc bulmanız gerekecek  kolay gelsin 73 .

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2015, 10:03:13 »
kullandığınız proğram hardlocksuz yani arabirim veya buna benzer bir malzeme ile birlikte bilgisayara mühtemelen takılıyor ve sorunsuz çalışıyor olabilir,orjinal proğram hardlocku gördüğü için portla ilgili bir sorun yaratmaz ama arkadaşların kullandığı proğram yine muhtemelen kırılmış yani hardloksuz çalışan bir proğram olduğunu sanıyorum. seri çıkışları bu sebebten dolayı görmeyebilir veya hata verebilir. ben bu cihazların proğramını kullanmadım ve cihaz proğramlamadım.yine başka bir sorun xp ile çalışabileceğini icin başka işletim sistemlerinde bu tür hatalar verebilir,yine bu proğramın manualinde hangi işletim sistemiyle uyumlu çalıştığına bakmak gerekir.denetim masasından veya aygıt yöneticisinden portların çalıştığı bilgisi yeterli olmayabilir,çalışıyor gibi görünmesine rağmen bazan bu comlar hiç çalışmıyor,kontak kurması gereken cihaz veya yerler ile kontak kuramıyor.
size bir örnek vereyim kullandığım eprom proğrammer xp de çalışmıyor halbuki ben xp ile pek çok cihazın proğramını yaptım portları değiştirebilme durumu olmasına rağmen yine ms dos proğramlarının xp ile çalıştırabilmek için lazım olan DOS BOX proğramı olmasına rağmen,eprom programmerin proğramını DOS BOX la açmama rağmen bir türlü iletişim kurduramıyorum illaki WİN 98 proğramını ve MS DOS ortamını istiyor. bilmiyorum ama sizin için bir çözüm olalabilir internetten DOS BOX proğramını indirin bu program vasıtasıyla aselsan programını açın belki de bu şekilde çalışacaktır.yada bilgisayarın işletim sistemini değiştirin muhtemelen sonuç alacaksınız   
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2015, 10:09:59 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2015, 10:54:06 »
Xp ile çalışan başka bir pc de deneyiniz;  birde şunu ifade etmek isterim amatörler artık kolaycı oldu deneme yanılma araştırma yapmadan hemen konuyu buraya döküyoruz şahsen ben her bir şeyi sorana cevap yazmaya artık usandım. Bu duyarsızlığımıda mazur görün.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2015, 11:44:59 »
ahmet bey merhaba.demıssınız kı arastırmadan etmeden buraya konu acılıyor.sunu belırteyım ben tum denemelerımı bılgısayar uzerınde yaptım.ancak olmadı.ve bunun uzerıne buraya konuyu açma gereğı duydum.amator kisi arastırmacıdır kafa yoran kisıdır.ben bırseyı arastırıp kafa yorup netıce alamazsam eğer bır bılene danısayım dıyerek yola cıkarım.ve öylede yaptım.yanı işin basitıne kaçmadım kaçmamda zaten.belkı böyle sorunla karsılasan veyahut bu tur islerı seven progrmalama vs.dıye konuyu açtım.amator arastırır  bulur dener cozer  ve bu bılgısını paylaşır dıye buraya yazdım.kolaycı olan zaten amator olamaz....gercı bu son dedıgım tartısmaya acılabılır.

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #8 : 12 Mayıs 2015, 15:38:15 »
selam

cihaz analog yapmışmıydınız ? yoksa trunk mudur ?
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #9 : 12 Mayıs 2015, 18:23:01 »
hocam cihaz t4415 yalnız ben aldığımda analoğa dönüştürülmüş vaziyette almıştım.

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #10 : 12 Mayıs 2015, 19:44:10 »
Mehmet kardeşim  açıklamaların detaylı olarak yazmadığınız için ister istemez bu şekilde düşünüyor insan arkadaşlarımız genelde hep kolayı seçiyor yanlış anlamayınız çok özür. com u seçtikten sonra bağlantı kur dediğinizde mı bunu diyor?

« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2015, 19:46:41 Gönderen: TA2AOZ »
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066