Gönderen Konu: SWL nedir? Nasıl olunur?  (Okunma sayısı 220 defa)

Çevrimdışı TA7H

SWL nedir? Nasıl olunur?
« : 11 Ağustos 2016, 22:48:21 »
Değerli radyo amatörleri ;

Uzun zaman önce bir projeye katılmak için, çalışmalarımı ve projelerimi yayınladığım bir blog sitesi hazırlamıştım.
Dün gece siteye tekrar giriş yaptım ve yarım bırakmış olduğum SWL ile ilgili yazımı tamamladım.

Ben SWL olurken, internette hiçbir kaynak bulamamıştım. Umarım bu hobiye gönül veren, SWL olmak isteyen dostlarımıza yol gösterici olur..
Aynı zamanda SWARL'a nasıl üye olunacağı ve ne işe yaradığını, dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

http://furkanozen.com.tr/swl-kisa-dalga-dinleyicisi-nasil-olunur/
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2019, 09:47:49 Gönderen: TA5FA »

Çevrimiçi TA1JA

Ynt: SWL nedir? Nasıl olunur?
« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2016, 08:31:43 »
Furkancım, paylaşımın için teşekkürler.
Peki TA/TB lisansı ile dinleme yapılabiliyor mu? yoksa mutlaka SWL belgesi almak gerekiyor mu?

belgegeçer ne diye bir süre düşündüm :)

73 de TA1MRT

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2016, 10:36:27 »
Bilmediğim bir konuyu öğrenmiş oldum, bilgilendirme için çok çok teşekkür ederim.
73 de Mete TA3EP
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2016, 11:08:32 »
Eline sağlık  bilmem swl nedir öğrenebilir mi insan ,ama seni takip eden gercek amatör nasıl oluruzu öğreneceğinden  eminim çalışmalarında başarılar dilerim .73

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2016, 12:51:47 »
Furkan çok güzel bir konuya parmak bas misin çok teşekkür ederim.Zamaninda büyüklerimiz bize amatör telsilciliği öğretir iken yurt dışında şunu ogretmislerdi"iyi bir amatör-telsizcinin yolu SWL den geçer diyolardi"saatlerce dinleme yapıyorduk,ülkemizde amatör telsilziliğin ne durumda oldugu "BABA" istasyonların sayesinde bilmeyen yoktur.Hobimize gönül vermiş arkadaşlarımız ilk QSO yapmadan önce muhakkak bir müddet dinleme yaptıklarını düşünüyorum QSO yapar iken açıkça fark ediliyor..73

Çevrimdışı TA7H

« Yanıtla #5 : 12 Ağustos 2016, 15:29:42 »
TA1MRT Murat ağabey;

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sorunuza aşağıdaki EQSL sitesi aracılığıyla tarafıma gönderilen SWL kartı ile cevap vermek istiyorum. Bu kartı gönderen kişi SWL değil, lisanslı radyo amatörü. Radyo amatörleri QSO yaptıkları gibi, sadece dinlemede yapabilmekte ve SWL kartı gönderebilmektedir.

TA3EP Mete ve TA1CH Mesut ağabey;

Değerli yorumlarınız ile beni çok mutlu ve onure ettiniz. Bilgiyi paylaşmak ve işe yaradığını görmek mutluluk verici. Teşekkür ederim.

TA3IW Cevat ağabey ;

Sizlerinde söylediği gibi yurtdışındaki bir çok ülkede radyo amatörleri bu hobiye SWL olarak başlamakta. Almanya'da amatör telsizcilik sınavları, radyo amatörleri tarafından yapılıyor diye biliyorum. Bu sınava girebilmek için de belli bir süre SWL olarak dinleme yapmak, kart alıp vermek gerekiyormuş. Bizim ülkemizde de böyle bir şey olsa diye düşünmüştüm fakat yılda 2 defa yapılan sınav tarihini beklerken bile hobiden soğuyan radyo amatörü gönülleri var iken, aylarca SWL olmalarını beklemek, mandala bastırmamak ne kadar doğrudur bilmiyorum..

Yine sizlerin söylediği gibi yeni amatör ile uzun süre dinleme yapmış amatörün, QSO yaparken acemiliği çok belli oluyor. İlk kez havaya çıktığım günü hatırlıyorum. Daha önce hiç QSO yapmamış bir radyo amatörü olarak Macaristan ile görüşmem sırasında Türkçe olarak rapor verdiğimi biliyorum :) Acemilikten kastım bu. Keşke SWL olarak başlasaymışım diyorum.
Bu yüzden CW QSO'larıma başlamadan önce 2-3 ay sadece dinleme yapıp, swl çağrı işaretim ile log tutup, kart gönderimi yaptım.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. 73 de TA7AOF / TA728042(SWL)

« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2016, 15:32:03 Gönderen: TA7AOF »