TA1MRT Murat ağabey;
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sorunuza aşağıdaki EQSL sitesi aracılığıyla tarafıma gönderilen SWL kartı ile cevap vermek istiyorum. Bu kartı gönderen kişi SWL değil, lisanslı radyo amatörü. Radyo amatörleri QSO yaptıkları gibi, sadece dinlemede yapabilmekte ve SWL kartı gönderebilmektedir.
TA3EP Mete ve TA1CH Mesut ağabey;
Değerli yorumlarınız ile beni çok mutlu ve onure ettiniz. Bilgiyi paylaşmak ve işe yaradığını görmek mutluluk verici. Teşekkür ederim.
TA3IW Cevat ağabey ;
Sizlerinde söylediği gibi yurtdışındaki bir çok ülkede radyo amatörleri bu hobiye SWL olarak başlamakta. Almanya'da amatör telsizcilik sınavları, radyo amatörleri tarafından yapılıyor diye biliyorum. Bu sınava girebilmek için de belli bir süre SWL olarak dinleme yapmak, kart alıp vermek gerekiyormuş. Bizim ülkemizde de böyle bir şey olsa diye düşünmüştüm fakat yılda 2 defa yapılan sınav tarihini beklerken bile hobiden soğuyan radyo amatörü gönülleri var iken, aylarca SWL olmalarını beklemek, mandala bastırmamak ne kadar doğrudur bilmiyorum..
Yine sizlerin söylediği gibi yeni amatör ile uzun süre dinleme yapmış amatörün, QSO yaparken acemiliği çok belli oluyor. İlk kez havaya çıktığım günü hatırlıyorum. Daha önce hiç QSO yapmamış bir radyo amatörü olarak Macaristan ile görüşmem sırasında Türkçe olarak rapor verdiğimi biliyorum :) Acemilikten kastım bu. Keşke SWL olarak başlasaymışım diyorum.
Bu yüzden CW QSO'larıma başlamadan önce 2-3 ay sadece dinleme yapıp, swl çağrı işaretim ile log tutup, kart gönderimi yaptım.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. 73 de TA7AOF / TA728042(SWL)