Gönderen Konu: C sınıfı ve kısa dalga  (Okunma sayısı 332 defa)

Çevrimdışı TA1CH

C sınıfı ve kısa dalga
« : 05 Mayıs 2015, 22:34:57 »
Hepimizin  duyduğu bir cümle ( Asınıfı amatör telsizci denetiminde özendirme amaclı  c sınıfı amatör telsizciler ..................................)
neden nokta nokta çünkü  gerisini  bilmiyorum  .

C  sınıfı amatör telsizci leri nasıl hangi şart larda    hf den görüştürme yaptırabilirim   contestlere   katılım yaptırabilirmiyiz kural kaide nedir 

yada swl yapabilirlermi   yapabilirlerse   contestlere katılabilirlermi    .Teşekkürler .73

Çevrimdışı TA8A

Ynt: C sınıfı ve kısa dalga
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2015, 09:40:30 »
Mesut Bey,

Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği EK-4 Madde 3 Fıkra 12

"B ve C sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahipleri; amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, acil durum ve afet haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarında kurulu istasyonlarda veya bir A sınıfı amatör telsizciye ait istasyonda, istasyonun sorumlu operatörü gözetiminde ve sorumluluğunda, Tablo-1de belirtilen bütün amatör frekans bandlarını ve emisyon tiplerini kullanabilirler. İstasyondan sorumlu amatör telsizcinin gözetimi dışında veya kendi adlarına kayıtlı istasyonlarda ise ancak belge sınıflarının müsaade ettiği frekanslarda faaliyetlerde bulunabilirler."

SWL yapmalarında sıkıntı yok. Kendilerinin muhabere yapmasında ise bulundukları istasyonun çağrı işareti ile QSO yaparlar, sorumluluk istasyon sahibine aittir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2015, 11:27:54 »
Bilal bey   oğlum  benim istasyonumda   benim gözetimimde calışabilir  anladığım kadarıyla   ,Calışırken  sadece ta1ch   olarkmı  qso yapacak yoksa  ta1ch/ tb1pdo olarakmı calışacak   yanlış bir uygulama yapmayalım  ve örnek olsun amaclı soruyorum.   
Diğer yandan   cotest ler içinde gecerli uygulama nasıl olmalı   swl yapıp kendi işaretleriyle  contese  log yollayabilirmlermi   teşekkürler   73

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2015, 12:58:25 »
Mesut abi kendimden örnek vereyim sana.

İlk amatör olduğum zaman 2003 yılında B sınıfı idim. Malum HF`te sadece 10m. kullanılabiliyorduk. o zaman sadece TA4PR diye sesleniyordum. Fakat 40m. ye indiğimde TA4PR/TA4BU şeklinde sesleniyordum.  Sorumlu operatör TA4BU idi.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA3BH

« Yanıtla #4 : 08 Mayıs 2015, 12:59:03 »
Bilal bey'in açıklamalarına ek olarak,

Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği EK-4 Madde 3 Fıkra bir diğer bendi
(13) A sınıfı belge sahibi amatör telsizcilere ait istasyonlarda, amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, acil durum ve afet haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarında bulunan istasyonlarda, bir sorumlu operatörün hazır bulunması halinde belge sahibi olmayan üçüncü şahısların, eğitim ve özendirilmesi amacıyla, amatör telsiz haberleşmesine katılmalarına izin verilir.
Konu ile ilgili bir diğer yasal dayanak,
Amatör Telsiz Yönetmeliğinin Dördüncü Bölüm Madde 18
MADDE 18 – (1) A sınıfı belgesi: Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan EK-4 Amatör Telsiz İstasyonları’nın Tablo-1’inde belirtilen tüm frekans bantlarında, belirlenen güç sınırlarında, izin verilen emisyonları kullanabilme olanağı sağlar.
(2) B sınıfı belgesi: Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan EK-4 Amatör Telsiz İstasyonları’nın Tablo-1’inde B sınıfı için belirtilen frekans bantların, belirlenen güç sınırlarında, izin verilen emisyonları kullanabilme olanağı sağlar.
(3) C sınıfı belgesi: Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan EK-4 Amatör Telsiz İstasyonları’nın Tablo-1’inde B sınıfı için belirlenen Spektrumun bir bölümüne düşük güç seviyelerinde kısıtlı erişimi sağlar.

Band planı incelediğimizde HF 'de kendi çağrı işaretini kullanabilme şansı yok. Bu band planı hatalı mı diye düşünüyor insan B sınıfına da kendi başına HF şansı yok mu ? Ben mi yanlış anladım. 1,8 ile 50 MHz arası İzin verilen Belge sınıfı A görünüyor.
73!

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #5 : 08 Mayıs 2015, 14:18:11 »
İsa bey,

Bir yanlışlık yapmayalım. "Amatör Telsizcilik Yönetmeliği" isminde yürürlükte olan bir yönetmelik bulunmamaktadır. Bu yönetmelik "Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği" çıktığında, Madde 6 hükmü gereği iptal edilmiştir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #6 : 08 Mayıs 2015, 17:16:01 »
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim   ben bu calışmayı yaptırmak istiyorum yanlış bir işe imza atmamak adına  örnek   cağrı işaretini   belirterek nasıl yapacağımı  yazarsanız    çok sevineceğim belki yazılardan nasıl yapılacağı anlaşılıyor ama ben anlamakta zorluk ceken biri olarak   cağrı formatını kelime kelime   yazarsanız    cok  guzel olacak ben ta1ch oğlum tb1pdo şimdi   hangi frekansta nasıl bir   sıralamayla benim gözetimimde  nasıl cağrı yapacak .    Mehmet  bey   sizdende eğer  mümkünse bu şartlarda   sadece swl  yapıla bilen yarışmalarda   katılım sağlayabilirmi oğlum cevabınızı bekliyorum 73

Çevrimdışı TA3BH

« Yanıtla #7 : 08 Mayıs 2015, 18:17:43 »
Bilal Bey,
Amatör Telsizcilik Yönetmeliği derken,
3 Şubat 2010 gün ve 27482 No.lu resmi gazetede yayınlanan, "Amatör Telsizcilik sınav ve belgelendirme yönetmeliğini" kast etmiştim.
Tanım yanlışlığı için herkesten özür dilerim.
73!

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2015, 21:46:21 »
acaba kilowatlık bir lineer alsam   SAYIN  MEHMET  ADIGUZEL  sorumu duyar ve   cevap yazarmı  .

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2015, 23:13:07 »
Sayın  O  Z ,
Bilal Emmim zaten cevabı vermiş  SWL olarak herhangi bir mahsuratı yok. Kaldıki bir işi-bu işi  öğrenmenin öncelikli yolu dinlemek dinlemek dinlemek  olmadı bir daha dinlemek............

İşaret ettiğiniz ufaklık ve sürekli söylediğiniz B sınıfı arkadaşlarınız  SWL ile başlayabilirler bunu SONY SSB'si olan radyolar ilede yapabilirler.

Umarım yardımcı olabilmişizdir...

73
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #10 : 09 Mayıs 2015, 09:44:56 »
Mesut Amca,

Ben A sınıfı belge sahibi olarak bile Mehmet amcanın istasyonuna gitsem, O İSTASYONUN ÇAĞRI İŞARETİNİ kullanmam gerekir. Yani ben Mehmet amcanın istasyonunda çalışırken TA5FA çağrı işaretini kullanırım. Usül budur. Oğlunuz da sizin istasyonda çalışırken sizin istasyonun çağrı işaretini kullanır. Fakat gerekiyorsa operatör olarak kendi çağrı işaretini daha sonraki konuşma içerisinde ayrıca söyleyebilir. İstasyon çağrı işaretini karıştırmaz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A