kullandığınız proğram hardlocksuz yani arabirim veya buna benzer bir malzeme ile birlikte bilgisayara mühtemelen takılıyor ve sorunsuz çalışıyor olabilir,orjinal proğram hardlocku gördüğü için portla ilgili bir sorun yaratmaz ama arkadaşların kullandığı proğram yine muhtemelen kırılmış yani hardloksuz çalışan bir proğram olduğunu sanıyorum. seri çıkışları bu sebebten dolayı görmeyebilir veya hata verebilir. ben bu cihazların proğramını kullanmadım ve cihaz proğramlamadım.yine başka bir sorun xp ile çalışabileceğini icin başka işletim sistemlerinde bu tür hatalar verebilir,yine bu proğramın manualinde hangi işletim sistemiyle uyumlu çalıştığına bakmak gerekir.denetim masasından veya aygıt yöneticisinden portların çalıştığı bilgisi yeterli olmayabilir,çalışıyor gibi görünmesine rağmen bazan bu comlar hiç çalışmıyor,kontak kurması gereken cihaz veya yerler ile kontak kuramıyor.
size bir örnek vereyim kullandığım eprom proğrammer xp de çalışmıyor halbuki ben xp ile pek çok cihazın proğramını yaptım portları değiştirebilme durumu olmasına rağmen yine ms dos proğramlarının xp ile çalıştırabilmek için lazım olan DOS BOX proğramı olmasına rağmen,eprom programmerin proğramını DOS BOX la açmama rağmen bir türlü iletişim kurduramıyorum illaki WİN 98 proğramını ve MS DOS ortamını istiyor. bilmiyorum ama sizin için bir çözüm olalabilir internetten DOS BOX proğramını indirin bu program vasıtasıyla aselsan programını açın belki de bu şekilde çalışacaktır.yada bilgisayarın işletim sistemini değiştirin muhtemelen sonuç alacaksınız