Gönderen Konu: İptal olan belgeyi nasıl anlayabiliriz  (Okunma sayısı 261 defa)

Çevrimdışı TA2MES

İptal olan belgeyi nasıl anlayabiliriz
« : 03 Ocak 2015, 11:45:21 »
"TA" Belgesi iptal olmuş olduğu iddia edilen ancak faaliyetine devam eden bir amatörün durumunu kesin olarak nasıl tespit edebiliriz.Kıyı emniyetiylemi irtibat kurmamız gerekiyor,saygılarımla.

Not : Arkadaşlar beni gerek telefonla gerek mesajlarla uyarıyorlar "bu arkadaşın belgesi iptal olmuştu hala neden Facebook gurubunda qsl kartlarını ve ödüllerini paylaşıyor" şeklinde eleştirilere maruz kalıyorum.

« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 11:58:41 Gönderen: TA2MES »
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA2KW

Ynt: İptal olan belgeyi nasıl anlayabiliriz
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2015, 11:56:17 »
selam,

usta bende bu olayı düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum :)

belgesi iptal edilen birinin çağrı işaretini, kegm sayfasından sorgulattığımda pasif olarak gözükmekte, ama firekanslarda cirit atmakta :)

bunu facebook üzerinden, kegmde çalışan birine sorduğumda, beni facebook arkadaş listesinden çıkartmış :)

sanırım yandaş birine sorduk hehehehe :)

yani diyeceğim şu, kanunlar var, yönetmelikler var, uygulayacak kurum kuruluş yok,  saldım çayıra :)

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2015, 11:59:09 »
Mehmet bey belgesi iptal olmuş veya olmamış önemli değil  bu belge iptal konusu   bizleri her acıdan zor duruma sokmak için yapılmış bir uygulama   nasıl anlaya biliriz   anlayamayız anlasak ne olur  hic birşey kavga gürültü  görmezden geleceğiz   en iyisi zaten yakında  tekrardan bu  belgeler gecerli sayılacak  cünkü yargıya taşınmış bir konu bu  selamlar .

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2015, 12:05:31 »
Bu konu daha önce Bilal  beyede tarafımca soruldu  aslında niyetim bir bakıma belge iptal olan kişileri tekrar sınava girmeleri konusunda   ikna etmek amacıyla acaba bitlik üyelikleri iptal edilebilirmi  yani aslında yıkıcı değil kendimce  yapıcı bir şey düşünmüştüm  ,Bilal bey genele yaptığı açıklamada    bitlik üyeliği için bir süre öncede   olsa   amatör telsizci belgesi almış olması ve  gecerliliği bitmiş olsada bitliğe  üye olabilecekleri hakkında bir açıklama yapınca benim konuya bakışım değişti sizde bence bu işe itibar etmeyin demekki bu uygulama değişecek boş yere kimse kırılmasın zaten zor bir arada duruyoruz  birde yetkililerin düşünmeden yaptığı bir uygulamadan biz zararlı cıkmayalım 73

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #4 : 03 Ocak 2015, 13:07:59 »
Değerli Arkadaşlar aşağıdaki linkden  çağrı işaretini sorgulayıp aktif değilse ilgili birime şikayet etmekten başka bir yol yok diye düşünüyorum.
Saygılarımla
https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/OnlineIslemler/dEfault.aspx?control=TelsizCagriIsretSorgu
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TA9V

« Yanıtla #5 : 03 Ocak 2015, 16:49:19 »
Kadir usta (TA2IKY) Bunu kim kayıra :) :) :) . Ben bu tip olaylarla yıllarca uğraştım ve bir arpa boyu yol katedemedim tam aksine o bir ARPA Boyu olan yol YARIM Arpa boyu oldu :)
Bütün arkadaşların affına sığınarak şu cümleyi söylemek zorundayım !!! Türkiyedeki kanunlar Don Lastiği gibi hangi tarafa çekerseniz o tarafa uzar.
Aksini iddia eden veya bilen varsa bu yazıma cevap versin yada kimse yorumda bulunmasın.
          Saygılarımla ...
ta9v.73. - ta9v@hotmail.com - 0533 641 07 22 -  41 51 15 E - 41 12 22 N

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2015, 16:57:19 »
Benim bir kardeşim var yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez  belgesi iptal olan ,  c den b ye gecen  hani bir ara kendiliğinden gectilerya o hesap  yalvarıyorum kendisine, gel sınava gir A sınıfı ol diye bir calışma yapacaz yapamıyorsun  . Ama takmış kafaya verilen hak geri alınmaz .      Tamam belki haklısında   o hakla ne yapıyordun ki zaten bişey yaptığın yok  gel  sınav basit iken cw kaldırılmış iken bir şans bu al ehliyeti   yok verilen hak   geri alınmaz  tamam pes ettim haklısın    ....73
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 16:58:20 Gönderen: TA1CH »

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2015, 21:16:14 »
Bu mesajı gönderen arkadaşa ne cevap vereyim sizce :)

"Erhan bey merhaba, ........  arkadaşımızın belgesi iptal edilmiştir ancak kullanmaya devam ediyor. O konu ayrı ancak sunu söylemek isterim kendince katıldığı yarışmalarda aldığı qsl kartları ve ödülleri sayfanızdaki yayımlamasına izin vermenizin özel bir nedeni var mi? !!!! Kendi belgesinin iptal edilmediğini söylemekte!"
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 21:17:37 Gönderen: TA2MES »
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2015, 22:28:12 »
Anlaşıldığı kadarı ile konu bizi aşmış durumda :) üzerinde fazla durmayıp Mesut beyin bahsettiği şekilde gereksiz kırgınlıkların yaşanmaması için önemli veya rahatsız edici bir durumla karşılaşmadığımız sürece zamana bırakmanın,zaman tanımanın daha uygun olacağını düşündüm.
Tüm arkadaşlara selam ve saygılarımla.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S