Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ÇOK BANDLI DDS VFO Projesi...
TB5X_SK:
Sanırım bu konu epey uzayacak ve sonuçta bir çok bandlı cihaz ortaya çıkacak.. :)
Recep Bey;
Bu filtreleri deneme fırsatınız oldumu?
Şema ve değerlerini paylaşabilir misiniz?
73
TA3EP:
Mehmet bey başarınıza duacıyım.
Konuyu fazla saptırmadan hemen küçük bir not yazıp çıkayım, kitsandparts'da bazı filtre şemaları gördüm. Bir zamanlar bu devreleri kit olarak da satıyorlardı. Şu anda kit satışı durmuş ama devre şemaları hala orada duruyor.
http://www.kitsandparts.com/bpf.php
http://www.kitsandparts.com/rftoolkits.php
http://www.kitsandparts.com/univbpfilter.php
Siz benim dediğim filtre konusuna takılmayın, ecnebilerin dediği gibi "First things are first" yani her şeyin bir sırası var. Sırası geldikçe her konu teker teker çözülür. Öncelikle osilatöre odaklanalım. 73
TA1JA:
Ellerinize sağlık.
Mehmet Bey, üstteki 7805 ters takılmış sanırım.
Yerleşim planına baktığınızda, yazının üst tarafa bakması gerekiyor. (tabi farklı bir regülatör kullanmadıysanız)
TA1CH:
Murat bey çok dikkatlisiniz tebrik ederim sanki ters gibi . Ali Cağlar bey DDS cıkışındaki frekans arttıkca olan azalmanın bir sıkıntı cıkartmayacağını sanıyorum zaten yetersiz geliyor ve su an bile yukseltip kullanıyoruz kaldıki ddsten cıkan frekansı direk tek başına yukseltip cıkışa vermek şeklinde bir telsiz yapacağınızı sanmıyorum en azından şimdiyedek forty serisinde böyle olmadı ... 73
TA3ALS:
Mehmet Bey;
Bu projeyi merak ediyordum. Ancak VU3CNS nin projesini yaptığımdan denemeyi ağırdan alıyordum.Sizin yapmanız iyi oldu. Test edip sonuçlarını da yayınlarsanız sevinirim.
Çağlar Bey;
Çin malı modül üzerindeki AD9850 entegreleri orjinal değil. DDS nin çıkış genliğini ayarlayan trimpot datasheette uygun yapılmamış. Datashete uygun bağlayınca çalışmıyor. Mevcut hali ile de çok iyi çalışmıyor. Yoksa bu kısım ile ilgili güzel bir AGC tasarlanabilinirdi. Yaptığım denemelerde birkaç devre denedim ve AGC li devrelerin pratik olmadığına karar verdim. Çıkış sinyalindeki istikrarı da kullandığım amplifikatör transistöün emiter direncine palalel bağlı kapasitenin değeri ile oynayarak elde ettim.
Bu DDS enntegresinin çıkış gücü orjinal AD9851 entegresinden iki kat daha güçlü(-4dBm)
Modül üzerinde 70MHz filtre kullanıldığı söyleniyor.Normalde 40 MHz olması gerekir. Modül üzerindeki filtreyi Traking Generator ve S.Analizör ile incelediğimde filtrenin geçirme eğrisinin berbat ötesi olduğunu gördüm. Bu yüzden Filtresiz ucdan çıkış alarak harici Low pass filtreye girdim.Çıkış nispeten temiz oldu.Bu hali ile 11.5-40 MHz arasında 10dBm lik diyot mixerleri sürebiliyorum ve spurstan kaynaklı ıslıkları çok duymuyorum.
Selamlar...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git