Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ÇOK BANDLI DDS VFO Projesi...
TB5X_SK:
Murat Bey;
Sizin de belirttiğiniz gibi 7805 ters olmuş düzelttim. (Sanırım Şükrü Hocam da benden etkilenmişş... çünkü o da ters çizmiş.. :) )
Devre çalışıyor.
Resimlerini ekliyorum..
Ancak burada bir yanlışımı daha düzeltmek istiyorum:
74HC595 lerden çıkışlarda belirtilen çıkışlar, komütatör için değil, 5v röleyi tetikletmek için butonla seçilen banda göre voltaj veriyor.
Yani 80m bandına geçtiğinizde 74HC595 in 80m çıkışından +5v alıyorsunuz. Bunu da röleyi tetikletmek için kullanıyorsunuz.
Diğer kısımları daha önce yaptığımız DDS kitinin aynısı.
Bana görüşümü sorarsanız: maceraya girmeye gerek yok derim..
Eğer komütatör ile geçiş olsa idi benim düşüncem sadece en çok kullanılan bandları alıp (80m, 40m, 20m) üç band üzerinde komütatör geçişi yaparak bir ''çok bandlı'' cihaz tasarlamaktı.
Çünkü:
40m bandından 80 m bandına geçmek için 8 kez band butonuna tıklamanız ve tüm bandları dolaşmanız gerekiyor.. Kazara atlayıverirseniz bir 8 daha tıklıyorsunuz.. :)
Aynı şey Mod butonu için de geçerli.
Benim için bu proje burada bitmiştir..
Devam ettirecek yapacak arkadaşlara başarılar dilerim..
73..
TA1CH:
Hocam harika olmuş elinize sağlık . Sizi tanımasak macera kısmına inanacağız nerdeyse :) 73
TA7R:
Mehmet Hoca , elinize sağlık çok güzel bir çalışma ...
Bundan sonra neden büyük renkli bir ekran , icom 746 pro lar gibi sinyal grafiğini de gösteren bir proje yapmıyorsunuz ?
:) 73 ...
TA5RE:
Mehmet bey, lpf şeması ve specktrum görüntüleri ektedir. Bu projeye 1,5 yıl önce başladım, ancak birçok amatörün çalışma ortamı ve yer sıkıntısı bende de mevcut, bir türlü bitiremedim.
DDS ve PİC ile kontrol devresi, devamında ara birim devresi marifetiyle LPF ve BPF banda göre seçmek hedef. Ancak bir bütün halinde çalıştırmak gerekli. Ön göremediğimiz durumlar ortaya çıkabilir. Mesela (HF) 9 amatör banda uygun çalışacak BPF nin band genişliğini ayarlamak gibi. 73
TA3ALS:
Mehmet Bey;
Rica etsem herhangi bir frekans girdiğinizde (örneğin 14.100MHz-20metre) o frekansa ait çıkışın 5 volt olup olmadığına da bakarmısınız?
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git