Mete abicim , Hayırlı uğurlu olsun. Lambalı preamfinin tonu gibi olmaz hiçbirşey.
Ne marka / Model bir preamp aldın merak ettim ? :)
tabi SSB de Genişlik 1.9 - 2.4 - 2.9 - 3.0 - 6.0 vs değişiyor.
ESSB kullanan arkadaşlar genelde en genişini, 6khz lik ssb filtrelerle yada cihazın ayarlarında varsa genişliği 6 khz e çıkartıyorlar.
çünkü ne kadar dar/geniş olursa sesin kalitesi ve modülsayon değişiyor.
6 khz demek 7.140 da konuşan biri için 7.137 - 7.143 arasında sesleri duyması ve o aralıkta gönderme yapması demek.
bu hem iyi hem kötü malum.
Preamfi olayı çok değiştiriyor. en dandik mikrofonu uçurur :) ama COndenser mikrofon kullanmanın olayı çok farklı biliyorsun.
Mehmet abinin de dediği gibi
"hişt çocuk uyuyor mırıltısıyla CQ çekip QSO yapılabilecekmi" eğer öyleyse evin içindeki harp oluyor edasıyla bağırmaya son :)"Benim arabirimimde telsizimin yapısı itibariyle
Mikrofonu +8Volt ile besliyor 8pin in 1. sinde. ben o 8Voltu iptal ettim. o yuzden
direkt dinamik bir giriş elde ettim..
Şunu önemle belirteyim
MIC GAIN Kısmını olabildiğince düşük tutmaya çalış ben %5-10 arasında tutuyorum. bazen o bile fazla geliyor.
Sizin telsizin giriş çıkışları nasıl bilmiyorum ama
ICOM 706MKIIG de ACC girişi de mevcut orada MOD diye bir PIN var orası sesi LINE seviyesinde sürmek için tasarlanmış bir yer. orayı kullanındca telsizdeki MIC gain kısmı işlevini yitiriyor haliyle daha iyi sonuç alınıyor.
fakat ben o konnektörü bulamadığım için böyle tasarladım. olurda bulursam sistem hazır değişmeye.
Sana da tavsiyem cihazın arkasında sagında solunda Bu tarz bir giriş varsa orayı kullanman.
Ayrıca Cihazdan COMPRESSOR özelliği açıksa da Distortion a giriyor ses. zaten güçlü olan sesi bir de telsiz yukseltiyor cunku.
Compressoru kapalı
MIC GAIN minimum seviyede. olabildiğinceMıkrofon girişine gönderdiğin zaman bu tarz sıkıntılar doğuyor onu adamlar düşünmüş koymuş arkaya bize kullanmak düşer :)
Valla senin telsizde zaten arabirime ihtiyaç yok adamlar herşeyi koymuş arkaya :))
( ah inşallah birgun bende kullanabilirim böyle birşey)
Benim düşüncem RTTY/ DATA Yazan yerden sesi göndereceksin mete abi. kullanım kılavuzunu incelemedim ama sende varsa bir göz at abi. o girişte MOD IN tarzında birşeyler varsa oradan ve GND kısmından preamfiyi sürebilirisin.
Çünkü telsiz veya başka birşey bir mikrofonu çalıştırabilmek için illaki PREAMFİ gerekir. bunu telsiz içinde yapıyor.
öenmli olan o preamfiyi ELİMİNE etmek.benim telsiz de de öyle çunku. ben MIC girişini kullanıyorum o ayrı. telsizin mikrofon yapısı itibariyle orası da düşük seviye giriş alıyor.
dengeliyor.
Abi Ayak pedalını eski dikiş makinesinden de uydurabilirsin. sıfırda alınabilir çok para değil. 5-15 tl
Dikkat edilecek tek husus
BUTON mantığı ile çalışmaması gerekli. Basınca devre kapanacak bırakınca açılacak.
Tekrardan hayırlı olsun abi. BOL ZAMAN DİLİYORUM SANA.
İnşallah havada da duyuşuruz. hiç denk gelemedik.