Gönderen Konu: QSL Kart Basımı ve Gönderimi  (Okunma sayısı 139 defa)

Çevrimdışı TA4ACV

QSL Kart Basımı ve Gönderimi
« : 15 Nisan 2014, 15:31:24 »
QSL kart gönderiminde TA ya direkt adreslere yolluyorum. ( Geri Dönmüyorlar o ayrı )

Fakat iş DX kısmına gelince maliyet çok yükseliyor sadece tek tük qso yaptığım kişilere( ülkelere QSL kartlarını direkt yolluyorum)
sayı fazla ise (5+) doğrudan bürolarına yolluyorum kabul etsinler veya etmesinler.

Fakat Kart basım maliyeti ve gönderme maliyeti bir yana bir de yüzlerce kartın yazımı çok fazla zaman alıyor.
bunun için basım konusunda yazılımlar ararken karşıma bir web sitesi çıktı.

http://www.globalqsl.com/

İsrailli tabanlı firmanın çalışma prensibi

* Web sitesine üye olduktan sonra QSL kartınızı İstediğiniz şekilde tasarlıyorsunuz

* Tuttuğunuz logları ( EQSL , QRZ.com , yada LOG programınızdan) ADIF olarak çıktısını alıyorsunuz

* Web sitesinde ilgili yere yüklüyorsunuz

* Ödemesini yapıyorsunuz

Bütün işlem bu kadar.
Onlar sizin yerinize QSL kartınızı doldurup İlgili ülkelerin bürolarına yolluyorlar.

Fiyatlara gelince gayet cazip geldi bana

100 QSL Card için 13.5$ yaklaşık 28 TL

1000 QSL Card için 106$ yaklaşık 230 TL

Fiyat tarifesi için  >>  http://www.globalqsl.com/my_globalqsl.php?cPath=shop
-------------------------------------------------------------------

Ayrıca isterseniz kendinize de boş qsl kart isteyebiliyorsunuz

Bu arada QSL KART lar çift taraflı Renkli , parlak selefonlu ve 300gr/m2  kağıda basılıyor. yani kartpostal kalitesinde

Kullanan kişilerin yorumunu eHAM.net den okuyabilirsiniz.
http://www.eham.net/reviews/detail/6608

Bir arkadaşta video çekmiş koymuş

http://www.youtube.com/watch?v=v2sW3BlLHVE

--------------------------------------------------------------------------------

Kendi QSL kart maaliyetimi hesapladığım zaman

100 kart - Tek yön renkli - Arka Boş - selefon yok ( koruyucu film yok ) - 300gr/m2 kağıda

basımı 16 TL tutuyor .    ( Kartlar 12 adet A3 kağıda basıldığı için tek tek kesmem gerekiyor)
tam 1.5 metrekare kağıt kullanıyorum. 300 gr lık kağıttan buda yaklasık 450 gram ediyor.
falzlaıkları attıktan sonra 400gramlık bir ağırlık kalıyor elime

PTT tarifesine göre 400gr mektup 500grama kadar olan kategoriye giriyor ve yutdışı ücreti 11 TL

Gönderimi 11 TL

TOPLAM MALIYET 37 TL oluyor 100 adet qsl kartın

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu hesaptan yola çıkarak yaklaşık 28 TL lik ücret ve baskı kalitesi + uğraşma sorunu ortadan kalkınca

ÇOK  HESAPLı oluyor benim için.

*** Elle yazıp imzanızı atmanın tadı çok başka tabi fakat sayı 300-500 ü bulunca çok yorucu ve gunler suren bir işlem oluyor ***

QSL KART GÖNDERMİNDE SİZİN TERCİHLERİNİZ NASIL ?

Çevrimdışı TA4ACV

Ynt: QSL Kart Basımı ve Gönderimi
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2014, 15:45:12 »
Son 6 Ayda yaklaşık 500 QSL kart Yurtdışına Yolladım

Bunun yaklaşık 30 tanesi direkt adreslere IRC kuponu ile birlite

Fakat Yurtdışından Gelenlere baktığımda sadece 20 Tane QSL kart almışım

TA istasyonlarına çok fazla sitem ediyorum

Direkt adreslere 25  QSL kart yolladım
fakat geri dönüş olarak aldığım qsl kart sayısı 5

TA qso m fazla değil tamam. 7092-7099-7111-7150 de çok takılmıyorum
ama o kadar emekle basıp güzelce doldurup postaneye gidip tek tek vermek zaman istiyor.

keşke POSTA KUTUMU açtığımda içinde bir tane TA dan gelen kart görebilsem.
AYDIN Dışından sadece TA3ATA Turgay abim ve TA3AIK İsmet arkadaşım yolladı.

Muhabbetin dışında Bu tarz kart alışverişi vs. benim önem verdiğim konular. tab, başkası önem vermiyor olabilir ama
bu durumda TA ya sitemlerimi sunuyorum.

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2014, 15:58:20 »
Ben ilk A sınıfı belgemi alınca özenip 100 tane kuşe QSL kartı bastırmıştım. Ancak daha sonra ev taşırken bunları maalesef kaybettim. (Hoş zaten kaybetmesem de adres değiştiği için geçersiz olacaklardı)

Şu anda elektronik QSL ve LoTW ağırlıklı çalışıyorum. Kendim sıfırdan kimseye klasik kart göndermiyorum. Zaten bu durumu qrz.com sitemde açıkça yazdım. Kırk yılın başı bana gelen klasik kartlara da bir özel internet sitesinden pdf formatında el imalatı kart şablonu hazırlıyorum, lazer printerden çıktı alıyorum. Lazer printerden çıktı almak için A4 boyutunda bir tarafı parlak fotoğraf basım kartonu kullanıyorum.

QSL kartı hazırlama sitesi bu:

http://www.radioqth.net/qslcards

Burada kendi kendinize QSL kartı hazırlayabilirsiniz. Tamamıyla ücretsiz. Ben burada açılan sayfa üzerine kendi istasyon bilgilerimi girip, PDF belgesi imal ediyorum. Sonra bu belgeyi kullanarak A4 kuşe kartona çıktı alıyorum. Aşağı yukarı orijinal QSL kartı boyutunda oluyor. Kenarlarını makasla kesip, zarfa koyup muhatabıma yolluyorum.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2014, 17:21:03 »
Ahmet hocam ilac gibi geldi valla hem de muayene katkı parasıda yok  teşekkürler 73 :)

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2014, 17:37:29 »
Rica ederim bizde herşey beleş ne de olsa amatörüz :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND