Gönderen Konu: ebay 'dan alışveriş yardımı talebi...  (Okunma sayısı 417 defa)

Çevrimdışı TA1CD

ebay 'dan alışveriş yardımı talebi...
« : 04 Ocak 2014, 16:19:10 »
Merhaba,
Ebay' dan şu ana kadar hiç alışveriş yapmadım. Tecrübesizim. Bu konuda deneyimlerinizden yararlanmak isterim. Sorum şudur;
Aşağıdaki linki bulunan cihazı sipariş etsem neler yaşarım. Bu alış verişdeki başarı şansım nedir? Ya da bu konuda başka bir önerileriniz varmı?
Selamlar,

Recep

http://www.ebay.com/itm/Youkits-EK1A-3-Band-HF-CW-QRP-transceiver-Kit-Morse-code-40m-30m-20m-preorder-/281176021786#shpCntId

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: ebay 'dan alışveriş yardımı talebi...
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2014, 16:44:32 »
Merhaba. Başarı şansınız %100 ancak ürün 179 $. Euroya çevirirsek 131 Euro. Kanun gereği, 70 Euro nun üzerinde fiyatı olan ürünlere % 18 gümrük vergisi kesilmekte.

Ürün gelir, sizin ikamet adresinin bağlı bulunduğu gümrük bürosunda alıkonur. Sonra size bir mektup gelir (Normal kağıda yazılı mektup) Bu mektupta amatör telsizcilik belgenizi, satıcı firmaya yaptığınız ödeme belgesinin yazıcı çıktısı (gerçek fiyatı tespit amaçlı) ve kimlik belgenizi yanınıza alarak gümrük dairesine gelmenizi isterler.

Siz gerekli belgeleri toplayarak gümrük dairesine gidersiniz. İlgili gümrük memurunu "bu cihazı kötü işlerde değil, hayırlı işlerde kullanacağınıza" ikna ettikten sonra, oradan size bir gümrük vergisi ödeme makbuzu keserler. Bu makbuz cihaz bedelinin %18 i kadardır. Sonra bilfiil ilgili gelirler idaresi dairesine gidip, bu vergiyi yatırırsınız. Ödeme makbuzunu ve diğer belgeleri alıp, ürünün rehin alakonulduğu PTT kargo bürosuna giderek, ürününüze kavuşursunuz. O anda, gözlerinizden sevinç gözyaşları gelebilir, benim hep öyle oluyor, bu nedenle yanınızda bir de mendil bulundurun.

Alacağınız ürün 70 euronun altında ise, bu olay oluşmaz. Postacı kapıyı çalar ve ürünü bırakıp gider.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2014, 16:49:01 »
"Gümrüğe gidip boş zaman değerlendirme sporu yapmak" olayını bir yana bırakır ve sadece "ebaydan alışveriş etmek" olayına odaklanırsak, şu konu başlığında anlatmıştık:

http://www.telsizciler.org/index.php/topic,22662.0.html

İlgili mesajım:

http://www.telsizciler.org/index.php/topic,22662.msg61712.html#msg61712

I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2014, 17:04:31 »
Bilgi için çok teşekkür ederim. Yok yere zaman kaybedecektim.

Selamlar,
recep

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2014, 17:20:57 »
Recep bey, umutsuzluğa kapılmayın. Ebay iyi işleyen bir site, ben de dahil, oradan amatör malzemeleri alan çok arkadaşımız var. Fiyatı 70 euroyu geçmeyen ürünlerden seçerseniz, ürün hiç sorun olmadan kapınıza kadar geliyor.

Sanırım siz güçlü bir CW transceiver kiti arıyorsunuz. Şu siteyi bir inceleyin derim:
http://www.qrpkits.com/index.html

Buradan beğendiğiniz bir ürün olursa, gönül rahatlığı içinde alabilirsiniz. Ben bir kaç defa alışveriş yaptım, site sahibine mail atıp görüşebilirsiniz. Kendisi de lisanslı gerçek bir amatör ve amatörlerin ufak tefek ricalarını yerine getirebiliyor.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2014, 18:15:06 »
Ayrıca :
Eğer 70 euroyu geçen ürün  , fedex , UPS  gibi bir kargo ile gelirse gümrükten alma şansınız sıfıra düşer . Normal ithalat gibi konşimento , üniversite raporu euro ürünü olduğunu gösterir belge , gümrük komisyoncusu vs vs vs devreye girer 200 dolarlık mala 1500 dolar ödersiniz.
Eğer 70 euroyu geçen mal posta ile (PTT bağlantılı ) gelirse o zaman sadece kdv sini ödeyerek  ( ödeme rakamınızı da belgeleyeceksiniz ) alabilirsiniz.

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2014, 21:42:17 »
Ahmet Bey;

Biz bir arkadaşımla http://www.qrpkits.com/index.html  sitesinden

Şu toroid setinden spariş ettik. http://www.qrpkits.com/toroidkit.html

Ürün epey süre elimize ulaşmayınca, satıcı elemana mail attık, gönderdiğini iddia etti ancak bize ulaşan bir şey olmadı..

Paramızın üzerine bir bardak soğuksu içtik..

Belki de biz bir yerde hata ettik bilemiyorum.. Adamın günahını almayalım ama bilgi olsun diye yazdım..

73..
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2014, 09:37:19 »
Mehmet bey paypal hesabı kullandınızmı? Daha güvenli. Sorun çıktığında çözüm merkezi yardımcı oluyor.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2014, 11:21:07 »
Qrp.kits'in sahibi Doug Hendricks güvenilir bir kişidir. Kendisinden şimdiye kadar 2 adet QRP kiti ve 1 adet polivaricon kiti aldım. Her seferinde siparişi kısa sürede yolladı. Defalarca kendisi ile mailleştik. Bir liste yapar, sizden önce sırada kaç müşteri olduğunu bile yazardı. "-Dı" diye geçmişli konuşuyorum, çünkü şu anda dükkanda değil imiş. Benim de haberim yoktu, yeni öğrendim. Siteden alıntıdır:

"Got a call last night from Doug and he explained to me that he is taking a well deserved trip (sorry the destination is a secret) until just after the first of the year. He also assured me that he would catch up on orders when he returns. He also asked me to let folks know that he wishes everyone a very Merry Christmas and a Happy New Year. Dean, N7XG "

Türkçesi: "Geçen gece Doug beni aradı ve önceden tasarlanmış bir seyahate çıktığını söyledi. Yılbaşından önce dönmeyeceğini ve dönünce siparişleri ayarlayacağını söyledi. Yeni yılınızı kutluyor vb. Yazan Dean, N7XG"

Doug işbaşında değil sanırım, yerine bir başkası bakıyor. Bu kişiyi tanımıyorum, hakkında bir şey diyemem. Bu durumda olaya temkinli yaklaşmakta fayda var. Haber verdiğiniz için teşekkür ederim.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2014, 07:31:30 »
Ahmet Bey maalesef Mehmet Hocamın yaşadığı durumun benzerini ben de yaşadım.

Yaklaşık bir yıl önceydi sanırım qrpkits sitesinden aldığım bir grup toroid (yaklaşık 50$) tarafıma hiç ulaşmadı.

Posta Fedex v.s. ile ebay, 409 v.d. diğer yurt dışından bir sürü ürün aldım hiç böyle bir sorun yaşamamıştım.

Kendisine e-posta gönderdim bana da çok ilgisiz davrandı ve sadece ürünleri gönderdiğini yazan bir e-posta göndermiş.

Kimseyi direkt karalamak istemem ama yaşadığım deneyimi de paylaşmak istedim.

Selamlar, 73....
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #10 : 08 Ocak 2014, 09:02:59 »
Şadan bey, gerçekleri yazmak karalamak değildir. Bizi uyardığınız için çok teşekkür ederiz. Ben de sizin gibi bir tecrübe yaşadım. Pongrance.com diye bir site var, DDS osilator kiti satıyor. Hem direkt, hem de ebay üzerinde satışları var. Ebaydan bir adet DDS ısmarladım hemen geldi. Sonra bu kitin kendi sitelerinde 5 dolar kadar daha ucuz olduğunu gördüm, bir tane de oradan ısmarladım. Parayı peşin yolladım. Kit gelmediği gibi, beni tanıdıklarını bile unuttular.

Burada ebay sitesi çok önemli bir faktör. Oradan satılan ürünler bir çeşit güvence altında oluyor, ebay aracı kurum ve şahit oluyor, satıcılar isimleri ebayda kötüye çıkmasın diye biraz çekinip yanlış hareket yapmıyorlar.

Özel sitelere gelince bu çekinme yok olabiliyor. Neticede siz adama kendiliğinizden bir para transferi yapıyorsunuz, ortada bir sözleşme yok, şahit yok, varsa da zaten satıcının kendi elinde, her an yok edebilir. Kanun sizi bu durumda koruyamıyor.

Bendeniz bizzat deneyip gördüğüm yerleri tavsiye ediyorum, denemediğim yerlere karışmıyorum. Öyle her satıcıyı da çok kolay tavsiye eden birisi değilim. Ama Doug'un durumunda olduğu gibi, şartlar değişince, alışveriş durumu da değişebiliyor.

73

I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #11 : 08 Ocak 2014, 09:10:08 »
Şadan bey, sizin site kitsandparts.com olabilir mi? Orası da toroid satıyor...

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #12 : 23 Mart 2014, 12:54:57 »
Ben artık ebayden sipariş vermeden önce satıcıya mesaj yollayıp  bu ürün için" posta takip numarası" veriyormusunuz ? diye soruyorum. Bu numara ile postanın nerde olduğu öğrenilebiliyor.  Yok diyorsa ya o malı almıyorum (alternatifi varsa)  ya da takip numaralı shipment fiyatı istiyorum.