Şadan bey, gerçekleri yazmak karalamak değildir. Bizi uyardığınız için çok teşekkür ederiz. Ben de sizin gibi bir tecrübe yaşadım. Pongrance.com diye bir site var, DDS osilator kiti satıyor. Hem direkt, hem de ebay üzerinde satışları var. Ebaydan bir adet DDS ısmarladım hemen geldi. Sonra bu kitin kendi sitelerinde 5 dolar kadar daha ucuz olduğunu gördüm, bir tane de oradan ısmarladım. Parayı peşin yolladım. Kit gelmediği gibi, beni tanıdıklarını bile unuttular.
Burada ebay sitesi çok önemli bir faktör. Oradan satılan ürünler bir çeşit güvence altında oluyor, ebay aracı kurum ve şahit oluyor, satıcılar isimleri ebayda kötüye çıkmasın diye biraz çekinip yanlış hareket yapmıyorlar.
Özel sitelere gelince bu çekinme yok olabiliyor. Neticede siz adama kendiliğinizden bir para transferi yapıyorsunuz, ortada bir sözleşme yok, şahit yok, varsa da zaten satıcının kendi elinde, her an yok edebilir. Kanun sizi bu durumda koruyamıyor.
Bendeniz bizzat deneyip gördüğüm yerleri tavsiye ediyorum, denemediğim yerlere karışmıyorum. Öyle her satıcıyı da çok kolay tavsiye eden birisi değilim. Ama Doug'un durumunda olduğu gibi, şartlar değişince, alışveriş durumu da değişebiliyor.
73