Gönderen Konu: Bitlik , bitlik olarak mı kalacak ?  (Okunma sayısı 258 defa)

Çevrimdışı TA7R

Bitlik , bitlik olarak mı kalacak ?
« : 12 Mart 2014, 18:26:01 »
Bilal Bey ;
Bitliği ilk tasarlayıp hizmete açtığınız günlerde sanırım bu gün ulaştığı boyut ve format doğal olarak tasarlanmamıştı. Amatörlükle ilgili başka forumlar olmasına rağmen hiç biri "Bitlik" kadar rağbet görmüyor , kullanılmıyor. Ancak Bitliğin o ilk tasarımından bu güne gelen formatı kısıtlı başlıklar nedeniyle yetersiz kalıyor ve konu karışıklığına neden oluyor , Bitlik içindeki bir sürü değerli bilgiye erişim gün geçtikçe zorlaşıyor.Zor bir iş olmasına rağmen btliğin formatında bazı değişiklikler yapmanız biz kullanıcılar açısından epeyce faydalı olacak. Ana konu başlıkları önemli ölçüde arttırılmalı . Mesela SDR receiverler le ilgili bilgiler , "Haberiniz Varmı " başlığında olabiliyor , Neler neler Yapmışlar ,başlığında olabiliyor , Ben yaptım oldu , başlığında olabiliyor vs . vs . Böyle olacağına bu konuların tümü SDR başlığı altında olsa , başka bir başlık Linear Amp. Başka bir başlık , HF Transiver , gibi bunlarında kendi altında sabit ayrımlı  alt konu başlıkları olsa forum çok daha kullanışlı bir hale gelecek ve bilgiye erişim kolaylaşak diye düşünüyorum. Ayrıca diğer forumlarda olduğu gibi bütün forumu tek başınıza yönetmek yerine , sorumlu yardımcılar alıp başlıkları bunlara dağıtıp siz genel koordinasyondan sorumlu olsanız sizin de işiniz ve yükünüz hafifleyecek. Teşekkür ederim selam ve saygılarla ...

Çevrimdışı TA1DX

Ynt: Bitlik , bitlik olarak mı kalacak ?
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2014, 10:05:36 »
Bilal Beye tekrar tekrar çok teşekkürler.

Bu site sayesinde bir çok arkadaşım oldu, hiç bilmediğim konularda  uygulama yapar hale geldim.  Diğer sitelerde maalesef bu havayı yakalayamadım.

Sayın Nevzat Beye Katılıyorum..  Benim de Zamanım çok kısıtlı olduğu için, maalesef sadece başlıklara ve son mesajlara bakabiliyorum.

Çoğu haberi, soruyu, bilgiyi maalesef günler geçtikten sonra görebiliyorum. 

Sayfanın reklam ve tıklanma derdi olmadığını düşünerek, naçizane düşüncem, yazılan her mesajın ( şimdi sadece benim yazdığım mesajlara ait gelişmeler geliyor) e-postama başlık olarak da olsa gelmesi..

Saygılarımla, Atila

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #2 : 13 Mart 2014, 10:34:09 »
Ahmet beyin, BİTLİK in daha kullanışlı hale gelmesi için söylediği önerilere bende katılıyorum.

Örneğin;
40m bandında bir anten yapmak istiyorum...
ANTENLER / HF / 40m / ile antenlere,

80m QRP yapmak istiyorum...
QRP / 80m / ile QRP projelerine

yada

VC-TCXO nedir öğrenmek istiyorum...
ELEKTRONİK DEVRE ELEMANLARI / Osilatörler / diyerek bilgiye daha kolay ulaşabilirim.

Tıpkı, kütüphanede yada akıllı telefonda olduğu gibi.

73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #3 : 13 Mart 2014, 11:36:08 »
Bu konuda yazmayı düşündüğüm konuları birebir Gültekin Bey özetlemiş.
Özellikle QRP konusunda ayrı başlık açılması faydalı olur.

Antenler ile ilgili de,
Alım satımdan ayrı, ben yaptım oldu bölümü gibi antenleri kapsayan alt başlıklar olabilir.
(hatta HF antenler , UHF antenler VHF antenler vs..)
Aksi halde bir zaman okumuş ilgimizi çekmiş bir konuyu bulmak epey uğraştırıyor.
Örneğin sadece ben yaptım oldu baslığı altında her sayfada 30 başlıktan 14 sayfa listeleniyor. 
(30x14=420 konu baslığı....Konuya yazılmış alt mesajlar hariç..)

Bu durumda forumun daha düzenli kullanışlı olacağını düşünüyorum..

73
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #4 : 13 Mart 2014, 14:28:32 »
Bir arkadaşımız pm ile uyardı beni bazı başlıkların yönetiminde moderatörler devrede imiş , bunu bilmiyordum teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 13 Mart 2014, 17:18:37 »
bitlikte başlık altında konu toplamak zor bir iş nedenide  ben yaptım oldu  başlığında qrp hakkındaki yazıların her biri değişik tarihlerde acılmış konular aradaki konularda  benzer başlıkları zaman farklılığı olduğu için  ayrı sayfalarda  kalmasına neden oluyor    her birimiz qrp konusunda örneğin farklı başlıklarla acınca  bu  dağınıklık oluyor  konuları   masa üstünde olduğu gibi alfabetik olarak sırala  diye bir tuş olsa   belki harf sırasına  göre  sıralaya bilir ama zor olduğunu sanıyorum bu seferde  son konular arkalarda kalır daha karışık olur  bizler kullanırken konuyu acacağımız  yeri iyi secersek ve arama kutusunda arayacağımız  kelimeyi yazarak ararsak kolayca aradığımıza ulaşa biliriz.    şu olabilir  belki bir soru  5 sayfada tartışılmış ve sonuca varılmış örneğin  forty1 de  cıkış trafoları şu şekilde sarılacak  son cözüm yazısını bir başlık altında sorular ve cözümler arada tartışmalar olmadan yayınlanabilir bir başka başlık altında  .ama aradaki tartışmalarda  insanların ufkunu acıyor  velhasıl amatör   telsizlerinide kurcalayacak forum sayfalarınıda kurcalayacak  yapacak cok fazla birşey yok   korkmayın  telsiz bozulursa  birileri yardım eder  yok bitlik bozulursa Bilal amca yardım eder  73

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #6 : 13 Mart 2014, 19:16:41 »
Mesut Bey;

Cümleleriniz arasında nokta kullansanız yazdıklarınız daha anlaşılır olur sanırım.  :)

Ayrıca konuları bir başlık altına taşımak sandığınız kadar zor bur durum değil. Forumun yönetim panelinden kolayca halledilir.

Ben 70 bin üyeli forumda  tek başına yöneticilik yapmış birisi olarak forum yönetmenin ne kadar zor olduğunu bizzat yaşayarak öğrenmiş biriyim.
Bu yüzden Bilal Bey'in işinin ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerdenim..

Ama yukarıda saydığımız öneriler hem üyelerin hem de Bilal beyin işini kolaylaştıracaktır... tek başıma   

Herkese 73 ler..

Her bölüme o bölüm müdevimlerinden bir tane moderatör atandığı zaman kontrolü de kolaylaşmış olur.
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #7 : 13 Mart 2014, 19:30:14 »
imla kuralları konusunda  haklısınız   .bazen bende  yazdıklarıma  bakınca cümle düşüklüğü olduğunun farkındayım  birde edebiyat bölümünden  mezun biri olarak   benim ayıbım  . uyarınız için teşekkürler . mederator konusunda  muhtemelen  Bilal amcayı kızdıracak bir kac kelime edeceğim . ama onun peygamber sabrına sığınarak şunları sarf edeceğim .bir defasında  sil tusu ile ilgili olarak  bunu kaldırmanız  demokratik bir hareket oldumu demiştim kendiside bana bu siteyi demokrasiyle yönetdiğimi söylemedim demişti .şimdi  Bilal  beyin  (konu ciddileştiği için  amca  diye yazmadım )  gecmiş  zamandaki diğer yönettiği sayfalardaki tecrübelerini ve amatörlük konusundaki  tecrubelerinin   cok ve bizlerden kat kat fazla olduğu gerceğinden yolacıkarak  .bu arada  demokrasi adı altında  yurdumuzun ne hallere geldiğini gördüğümüzden dolayı bitliğin   tek elden demokrasi olmadan yönetilmesinin ne kadar doğru olduğunu anlamış olmaktayım  .akşam
muhteşem yuz yılı seyretmiş biri olarak ferman  yuce BİLAL beyin dir diyorum ve böyle yönetime  can feda diyorum  .bir bildiği vardır  eğer  mederatörlere  cok fazla yetki vermiyorsa .değilmi sizde aslında mederatör sünüz  sahi nedemek mederatör bitlikte yazıyor  ne yapıyorsunuz ne ler yapma yetkiniz ver paylaşırmısınız .73  inşallah yazımdan anlaşılmışımdır .