Gönderen Konu: farklı marka digital cihazlar hk. ???  (Okunma sayısı 205 defa)

Çevrimdışı TA4AAC

farklı marka digital cihazlar hk. ???
« : 04 Mart 2014, 22:04:47 »
farklı marka digital cihazlar ( yaesu FT-1Dr ile; icom ID-51E ) digital modda birbirleri ile görüşebilir mi ?
TA4AAC

TB4IA = eski

Çevrimdışı TA1AST

Ynt: farklı marka digital cihazlar hk. ???
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2014, 08:27:27 »
Görüşemez.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #2 : 16 Mart 2014, 13:01:54 »
neden ?

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #3 : 16 Mart 2014, 15:44:24 »
Merhaba.Icom d star türü bir cihazdır.yaesu ft1dr fdma tabanlı bir cihazdır.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 16 Mart 2014, 16:16:12 »
o  zaman görüşemez .73

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #5 : 16 Mart 2014, 22:00:47 »
Protokol uyuşmuyor mesut bey.D star dünya genelinde amatör telsizciler tarafından yoğunlukla kullanılıyor bildiğim kadarı ile.Ülkemizde de d star kullanılıyor.Herkesin kafası karışık bu durumdan.FDMA tabanlı telsizler var TDMA tabanlı CDMA var varda var.:) Emniyet gen müdürlüğü TDMA tabanlı telsiz kullanmaya başladı.Diğer kurumlarda APCO25 FDMA tabanlı kullanıyor.Yaesu ft1dr cihazlarda fdma tabanlı ancak maalesef d star ile görüşülmüyor.Herhalde bu dijital olayı 5 6 yıl böyle karmaşık gider ve rayına oturur diye düşünüyorum.Hayırlısı bakalım.73,lerr olsun...

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #6 : 16 Mart 2014, 22:07:46 »
Mehmet bey açıklamanız için teşekkürler  Ta da izin verilecek. Sistem inşallah. Kamununkinden farklı bir sistem olur bu gibi konularda ilgili bilgili arkadaşlar soru sorarken ve cevap verirken bizim gibi. Bu konularda bilgisi olmayan arkadaşları da düşünüp biraz ayrıntılı anlatırlarsa bizde. Bişeyler öğrenebilir
 Bilgimizi ve amatör kültürümüzü. Genişlete biliriz. Herkez her konuyu bilmiyor  ben dijital işini bilmiyorum  en azından. Teşekkürler 73

Çevrimdışı TB5CMJ

« Yanıtla #7 : 16 Mart 2014, 22:15:22 »
Evet mesut bey çok haklısın.Dijital telsizler ile ilgili araştırma yapan amatör arkadaşlar bilgilerini paylaşırlar ise çok iyi olur.Çünkü telsiz piyasası artık dijital üretiyor.Ve Çin markaları çoğunlukta üretmeye başladı.Ve bunların protokolü de FDMA tabanlı.PUXİNG Firmasıda yeni dijital telsiz piyasaya sürdü.Bilmiyorum herkesin kafası oldukça karışık.Burada bilgilerimizi paylaşır isek herkes aydınlanır ona göre telsiz seçimini yaparız.ve paramızda çöpe gitmemiş olur.saygılar olsun 73,lerr...