Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

MST400 QRP yapımı

<< < (4/4)

TA3IYS:
Dündar bey mesajınız için çok teşekkür ederim.  Forumda mesajlarınızı çok okudum bu arada. Cihazı bitirirsem havada görüşürüz inşallah.
QRP konusunda ilk denemede zorlukları gördüm. Yaygın olduğu için Forty II ile başladım, heyecanla baskı devreleri hazırladım. Ancak trafoların zor temin edilmesi, muayyen trafolar, toroidler derken kartlar kaldı öyle. Benim de hevesin kırıldı. Bu kitin içinde toroid, trafo herşey hazır olunca mantıklı göründü, aldım. Mesleğim elektronikle ilgili olmasına rağmen, rf, mikser, bobin olunca çekiniyorum. Buradan edidiğim bilgilerle bu sıkıntıları aşacağıma inanıyorum.
Bir sorum olacak, SDR için Upconverter yapmak istiyorum, 100 Mhz+7 Mhz gibi. Eski araç telefonundan çıkan mikserlerden bahsediliyor. SA612 bu iş için uygun mudur? Ne kullanabilirim?

Malzeme temini ve yurtdışından getirme konusunda haklısınız. Benzer sıkıntıları yaşıyorum (bir de gümrük mevzuatı)
Bir elektronik forumunda siparişler birleştirilip, farnell, mouser gibi tedarikçilerden toplu sipariş veriliyor. Böyle birşey yapabiliriz. SA612 Türkiyede ~12 lira iken mouserde 25+ siparişte tanesi 4,5 liraya geliyor mesela.

Şahin beyin görsellerle anlatımı çok iyi olmuş. BU tür bilgiler çok işime yarıyor. SSB, AM ve FM modülasyonunun ötesinde karmaşık bir modülasyon çeşidi. Taşıyıcı olmadan çalışması tuhaf geldi ilk başta. SSB hakkında bir ek bilgi vereyim. Herşeyi mikroişlemci donanımla halletmeye yatkın olduğumdan, DSP yada ARM işlemcilerle sayısal sinyal işleyerek, işlemci DAC'ından direkt SSB modüle edilmiş 7 Mhz sinyal çıkarma işini araştırdım. SSB analog katta daha kolay halledilmesine rağmen iş sinyal işlemeye geldiğinde durum gerçekten çok karışık. Fantastik! bir modülasyon çeşidi. Sonra yüksek frekansları işlemek yerine ara frekansla uğraşmam gerektiğini anladım. Zor görünüyor ama, CW, SSB, PSK31 modüle edilmiş 455 kHz ara frekans üreten bir modül yapmak isterim.
-- Müsait olduğumda yukarıda anlattığıma benzer bir sistem, sadece yazılımla timer portundan FM, VHF bandında yayın yapan küçük bir bilgisayar hakkında başlık açacağım-

AD9850 modüller bugün geldi. Bu hafta DDS VFO'ya başlıyorum. AD9850'nin sinyal çıkışının düşük genlikte olduğunu burada bir yerde okumuştum. Sorun çıkarsa yükseltici yapmam gerekecek sanırım.

Cihazın baskı devre resmini de içeren bütün dosyalarını özelden gönderiyorum. Kiti aldığım arkadaşın sorun çıkarabileceğini düşünüp doğrudan buraya koymadım. İsteyene gönderebilirim.
Mete bey linkler için teşekkürler, Hüseyin bey desteğiniz için teşekkürler. 73

TA3IHD:
Teşekkürler Ali Şahin bey,
Özellikle SSB konusunu işlemek iyi oldu. Bir şeyler yapıyoruz, ancak ne olduğunu bilmeden yapmak sonunda başarısızlıkta getiriyor. Halbuki teorisini bilince hata yapmanız söz konusu olmuyoer. Bilgi ve resimler için çok teşekkürler. 73..

TA3IHD:
Yunus Bey,
Belgemi bugün aldım. TA3IHD .

SA, NE, 602 veya 612 entegreleri Ebay dan temin etmiştim. Bir grup aldım, tanesi 75Krş tan, 12 adet idi. onları kullandım, tekrer 12 adet ismarladım ancak yolda kayboldu. 70 gün oldu, tekrar gönderdiklerini söylüyorlar, bekliyorum.
Delab da ve bitlik te satan bir arkadaşın mesajı vardı. 5 tl civarı. İşlevi göz önüne alınırsa pahalı değil.
Ben 2011 de Bluemavi den, 2013 başında delab dan bir miktar Muayyen almıştım. Mükemmel çalıştılar.
Onlarla pekçok çeşit PLL kontrollü Alıcı-Verici (3,5-7-14 Mhz ) cihazlar yaptım.

Sizin yapacağınız devre Luc Pistorius un Transceiver inin temelde hemen hemen aynısı. Teori zaten hepsinde aynı.
Bir tek Dengeli Modülatör kısmı farklı. İki devreyide incelerseniz göreceksiniz.

Benim için bu uğraş ömre bedel.

Cihaz imal etmeye başladığımda, bitene kadar Dünyayla ilgim geçici olarak OFF konumuna geçiyor.

%95 olasılıkla cihaz çalışıncada sanki piyangodan para çıkmış gibi mutlu oluyorum.
Çalışmayan olursada sonunda illaki çalışıyor. Yani, ya çalışıyor, yada çalışıyor....:)

Güzel bir alışveriş yapmışsınız. Madem mesleğiniz elektronik, o zaman işiniz daha kolay. Heyecan verici bir devre.  Kolay gelsin.  Hoşçakalın.  73..

TA3EN:
      Yunus Bey kardeşim.
     QRP bir hastalıktır. ve bulaşıcıdır. Tedavisi henüz bulunamadı. Bırakan varsa sormak lazım. Her qrp devresinden yeni şeyler öğreniyorsunuz. Teori uygulama sahasına girmiş oluyor. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Naçizane web te bu sahaya hizmet için kurulmuştur. www.ta3en.com
      Kolay gelsin...   73

TA7ANF:
4.1v bias voltaji 13.8v ta 1mw alabildim saygılar yardımci olun mst Qrp

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git