Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
MST400 QRP yapımı
TA3IYS:
Merhaba lisansım olmadığı için uzun süredir forumu dışarıdan (özenerek) takip ediyorum.
MST400 QRP kitim (anakart (35$ ve s metre 25$) dün geldi. Amatör telsiz lisansım bugün geldi. harika zamanlama :). Pahalı olduğu için DDS VFO almadım (65$ ana cihazın iki katı). Onun yerine LU5DJV'nin PIC'li kitini yapıcam http://lu5djv.blogspot.com/p/blog-page.html
çinden osilatör gelmesini bekliyorum.
Çalıştırmayı başarırsam kit hakkında adım adım burada bilgiler vereceğim.
Daha sonra DDS VFO'yu kendim baştan arduino/raspberry pi ile yapıp, otomatik MORS (daha sonra PSK31) çözme, klavyeden mors/psk31 gönderme yapmayı planlıyorum. Analog kısımla ilgili sıkıntılarım var. işin içine RF ve bobin girince titremeye başlıyorum :)
Özetle, ben neden Avustralyadan kit almak zorunda kaldım?
Burada milli bir RF katı, BFO mikser tasarlayabilir miyiz? (bence tasarlarız, önceki yazdıklarınızdan çok yetenekli abiler olduğunu anladım)
Ülkemizde QRP ve amatör telsizciliğe ilgi mi yok? İmkanlar mı kısıtlı?
Paylaşım konusunda bencil miyiz?
Hazırda pic ile DDS VFO yapan (izmirde benim bölgemde) arkadaş gördüm. Ama ilgi yok(?) neden?
DSP yada FPGA ile direkt modüle edilmiş SSB sinyal çıkışı veren cihaz projem var, üzerinde düşünüyorum. Katılmak isteyen fikir paylaşmak isteyen var mıdır?
MST400 kiti çalıştırabilirsem (ki kendisi de başka bir kitten esinlenmiş, ben de onun kitinden esinlenmeyi! düşünüyorum) üzerinde çalışıp, millileştirmeyi düşünüyorum. Leon avustralyadan bir arkdaş, çok ilgili, her maile cevap veriyor, ürün paketlemesi muazzam
LU5DJV DDS VFO:
Bölgemdeki arkadaşlarla tanışıp çalışmayı isterim. 73
TA1CH:
Elimde bir adet dds var pic kısmını yaparım derseniz bedelsiz yollaya bilirim .kolay gelsin 73
TA3IYS:
Merhaba, bir ane pcb bastım. Çalıştıramazsam sizdekini rica ederim. İlginiz için çok teşekkürler. 73
TA3EN:
Yunus Bey merhabalar,
Kolay gelsin. Belgeniz hayırlı olsun. Amatörlük camiasına da hoş geldiniz. QRP zevkli bir alandır.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. www.ta3en.com
73...
TA3EP:
Yunus Seyhan bey, amatör lisansınız hayırlı uğurlu olsun. Avustralyalının kiti çok güzel ve benzerlerinden de hem çok gelişkin, hem de çok ucuz. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Devre imalatı konusunda projenize katkı verecek kadar bilgili değilim, ancak düşüncenizi kalpten destekliyorum. Umarım başarılı olursunuz. 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git