1-28.000 ile 29.700 arası herhangi bir frekansta bir adet verici kristali,
2-Bu verici kristalinden 455 KHz düşük bir frekansta da alıcı kristali.
Bulup takarsanız, bu takımla 10m bandında tek frekansta A.M. alma-gönderme yapacak şekilde havaya çıkarsınız. Frekansla oynama yapamayacağınız için pek pratik olmaz. Ayrıca amatörler arasında A.M. modülasyon yaygın değildir, SSB daha yaygındır. Bu nedenle amatör banda çıkarsınız ama pratikte bir değeri olmaz.
Yazdıklarınızı okuyunca devre montajı konusunda pek tecrübeniz olmadığını anlıyorum. Burada biraz düşünmek gerek. Amatör radyoculuğun hangi branşını daha çok seviyorsunuz? Amatör olurken amacınız devre montajı mıydı? Yoksa ucuz yollu bir telsiz edinip hemen havaya çıkmak, hemen QSO yapmak mı istiyorsunuz?
Amacınız devre yapımı yolunda ilerlemek ise bu işe önce bir kit yaparak başlayın. Hüseyin hocamın dediklerine aynen katılıyorum. Basitten gelişmişe doğru gidin. Önünüzde uzun bir yol var. Bu işin iki satır yazı ile açıklanacak sihirli bir formülü yok maalesef.
Eğer amacınız ucuza havaya çıkmak ve QSO yapmak ise, CB dönüştürmek işinden vazgeçin. Atalarımızın bir özlü sözü var: "Bir gıram şeker uğruna bir çuval keçiboynuzu yenmez" derler. Devre yapımı emek isteyen, sevmeden yapılmayacak, biraz da meşakkatli bir iştir. Başlayınca sevmeyebilirsiniz. Eğer başarılı olmazsanız tüm amatörlük hobisinden soğuyabilirsiniz.
Bu durumda benim size önerim piyasada 600-1500 TL bandında satılan ikinci el ama fonksiyonel gerçek HF SSB cihazlardan bir tane edinmeniz. Bir de uygun bir besleme kaynağı, anten vb diğer malzemeleri edinip bir istasyon kurmanız. Böylece montaj öğrenmeye gerek kalmadan amatörlük yapmaya başlayabilirsiniz.
Burada amacım sizi engellemek değil. Sadece telsiz modifikasyon işinin basit bir iş olmadığını, tecrübesiz kişiler için oldukça zor olduğunu, sırf ucuza cihaz sahibi olmak için bu işe girmenin pek de gerçekçi bir yaklaşım olmayacağını anlatmak istedim. Önceden yazdığım yanıtlarla sizi heveslendirip yanılttı isem özür dilerim.
Eğer devre yapımı yolunda ilerlemek istiyorsanız forumda "Forty" , "Bitx" ve diğer kitler hakkında yazılanlara bakınız. Aramızda Hüseyin bey gibi bu konuda üstad sayılacak bir çok yetenekli arkadaş var. Ben, elim biraz havya tutsa da, onlardan biri değilim ne yazık ki. Yine de amatör olarak size her zaman yardımcı olurum, ama daha yolun başında bu CB modifiye işinde beklenti çıtanızı çok yükseltmemek adına bu satırları yazmak istedim. Umarım beni yanlış anlamazsınız. 73