Merhaba.
Yönetmelik değişiklik önerisi için yarın son gün.
Öneri gönderen oldu mu bilmiyorum.
Ben aşağıdaki önerileri göndereceğim.
Beğenip onaylarsanız sizde gönderebilirsiniz.
Benim önerilerim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tablo 2 Band planı açıklamalar (14) Ondört
Eğitim ve özendirme amacı ile B sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahibi olan telsizciler, kendi imalatları olan ve en fazla 5 Watt çıkış gücündeki bir cihaz ile HF bandında 7.000-7.100 MHz ve 28.000-29.700 MHz frekans bandında haberleşme yapabilecektir.
Bu maddede geçen 7000-7100 arası haberleşme artık 7092 nin bile değişmesi gerektiğinden IARU R1 band planı değiştiğinden ve yakında 7000-7300 olacağından 7100-7200 olarak değişmesi gerekmektedir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tablo 2 Band Planı açıklamalar (15) Onbeş 50–52 MHz bandı Kurumdan izin alınmak suretiyle kullanılabilecektir.
Bu frekans IARU R1 Band planına göre amatör haberleşmeye tahsis edilmiştir. Türkiye'de izin alınmadan kullanıma açılması gerekmektedir ki IARU R1de 70 MHZ amatör haberleşmeye açılmıştır
IARU R1 bağlı ülkelerden sadece Türkiye 50 Mhz kapalıdır
http://www.iaru-r1.org/index.php?option=com_content&view=article&id=170&Itemid=124---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tablo 2 Band planı açıklamalar (S)
İkinci Öncelikli Servis (Secondary Service): Frekans bandında ikinci öncelikli çalışan ve birinci öncelikli servisten gelen zararlı elektromanyetik girişimi kabul etmesi zorunlu olan servistir.
Band planında geçen ve özellikle 70cm 430-440 Mhz nin amatörlere S secondary olmasının kaldırılması arada resmi kurumlara tahsis edilmiş ve amatör telsiz haberleşmesinde kullanılması gereken role frekanslarının 439.300-439.375 in amatörlere tahsisi ve tüm bandın amatörlere P primary olması.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IARU R1 Band planında amatörlere tahsis edilen 70 Mhz haberleşmenin Türk amatörleri içinde açılması
http://www.iaru-r1.org/index.php?option=com_content&view=article&id=172&Itemid=125----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Amatör derneklerce kurulacak rolelerin Dijital protokolde çalışması. ve dijital cihazlar için modların açılması
Yönetmelik gereği şu an hiç bir derneğin Dijital role kurması yasal değil.