Gönderen Konu: Özel Telsiz Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'na ili  (Okunma sayısı 898 defa)

Çevrimdışı TA3FB

Ehliyetleri sınıflara ayırmanın bir mantığı kalmadı. "C sınıfı  5 w ile HF de görüşebilir" kuralına uymayan amatörler var. Denetleyen yok, yakalayıp ceza veren yok. Son ek verilmeye TA dan başlansın, TA bitince TB den devam etsin. Sınavlarda A sınıfı puana çekilsin. Herkes tüm bandları istediği gibi kullansın.
Amatörlük bireysel bir hobidir, insanların kaynaşmasına gerek yok. Kaynaşmak isteyen camokanın kahvesine gitsin.
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TB1BTJ

denetimsizlik en büyük sorun isteyen istediğini yapıyor hiç sınıf olmasada fark eden birşey olacağını sanmam zaten sınavda dostlar alışverişte görsün hesabı zaten daha ciddi sınav,sınıf olmasın,denetim olsun ama herkes kurallara uysun birbirini denetleyebilen bir camia olsun kimse ben bu amatörlüğü daha iyi biliyorum diye efelenmesin ....................73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA0G

Arkadaşlar,

Burada okuduğum "Röle Gazları" na inanın çok güldüm. Bir tek şey söylemek istiyorum:
Acaba aranızdan kaç kişi bir röle kurmak için çaba sarfetti?
Röleyi buldunuz,duplexeri buldunuz, anteni buldunuz..Bunlari bedava mi aliyorsunuz da sonra BTK ya devrediyosunuz?
Havada çaka satanlar gel sen de katıl denildiğinde kayboluveriyorlar ama ahkam kesmeye gelince başı çekiyolar!

Röleleri kullanan kaç kişi bundan haberdar?? Ama bir duysanız konuşmaları rölelerin alışını , gücünü beğenmezler:)
Röle yerini bul, para öde, dil dök, arızalanınca çık,malzemeler çalınınca polis peşinde koş. Haberi olan var mı çoğunuzun?
Röle yerini kimse bize altın tepside sunmuyor beyler!!

Buyurun teklif edin herkes evine röle kursun:) güle güle kullansın!

Çevrimdışı TA1CH

bizim evin her odasından cekmiyor  burdaki röleler   .bende cok güldüm   bedava yada parayla olması komik valla  işin neresinden baktığınız önemli   .cok komik bir  iş bu amatörlük .  röle gazı  nasıl bişey   :)      daha iyimi cekiyor gazlı olunca 73

Çevrimdışı TA1CH

kıyı emniyeti ehliyeti dağıtırken  röle  katılım payı alsa  parada hatırı sayılır olsa siz vermezmisiniz  herkezin istasyonunda  ceşit ceşit telsizler  antenler  sunlar bunlar   para işin sıkıntılı kısmı değil  bu işler en başından düzgün bir planlama olmalı  yasal presüdürler  cok basitte indirilmeden ciddi bir şekilde sınav sistemi  kurallar gerekirse aidat veya ruhsat paraları  ciddi bir şekilde olsa herkez bu işe ciddi bir şekilde bakar  diye yazarken bir yandanda  acaba eskiden ya af cıksa şu elimizdeki cihazları  ruhsattlandırsak diye bir  yazı yazdımmıydı diye hatırlamaya calışıyorum  belki istemişizdir ama sen tut komple serbest bırak  demedikya  bu kadar serbest likte istemedik galiba .bu işler yazmakla olmuyor işte burda  konuya dernekler giriyor dernek nedir amatörlerin birbirini tanıdığı yerler tanışmadan konuşmadan bir araya gelmeden taşın altına el koymadan  bu işlere konuşmak yersiz  ve yanlış her kezin bir fikri var  bu aradabenim hic bir derneğe uyeliğim yok nedenide   aidatların az olması e sen fazla ver diyecekseniz bir benim vermem le olmaz herkez fazla verecek sonrada hizmet beklenecek .
az bütceyle ayakta duran rölelere  laf etmekte cok  insafsızca olur  cok emeklerle ayakta tutulduğunun farkındayız 73

Çevrimdışı TA3EC

Bilmediğim Camokanın kahvesinin nerde olduğudur? 
Tahmin ettiğim JT doğru yer midir?
73's...

Çevrimdışı TA3E

Merhaba.

Yönetmelik değişiklik önerisi için yarın son gün.

Öneri gönderen oldu mu bilmiyorum.

Ben aşağıdaki önerileri göndereceğim.

Beğenip onaylarsanız sizde gönderebilirsiniz.

Benim önerilerim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tablo 2 Band planı açıklamalar (14) Ondört
Eğitim ve özendirme amacı ile B sınıfı amatör telsizcilik belgesi sahibi olan telsizciler, kendi imalatları olan ve en fazla 5 Watt çıkış gücündeki bir cihaz ile HF bandında 7.000-7.100 MHz ve 28.000-29.700 MHz frekans bandında haberleşme yapabilecektir.

Bu maddede geçen 7000-7100 arası haberleşme artık 7092 nin bile değişmesi gerektiğinden IARU R1 band planı değiştiğinden ve yakında 7000-7300 olacağından 7100-7200 olarak değişmesi gerekmektedir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tablo 2 Band Planı açıklamalar (15) Onbeş 50–52 MHz bandı Kurumdan  izin alınmak suretiyle kullanılabilecektir.

Bu frekans IARU R1 Band planına göre amatör haberleşmeye tahsis edilmiştir. Türkiye'de  izin alınmadan kullanıma açılması gerekmektedir ki IARU R1de 70 MHZ amatör haberleşmeye açılmıştır

IARU R1 bağlı ülkelerden sadece Türkiye 50 Mhz kapalıdır
http://www.iaru-r1.org/index.php?option=com_content&view=article&id=170&Itemid=124
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tablo 2 Band planı açıklamalar (S)
İkinci Öncelikli Servis (Secondary Service): Frekans bandında ikinci öncelikli çalışan ve birinci öncelikli servisten gelen zararlı elektromanyetik girişimi kabul etmesi zorunlu olan servistir.

Band planında geçen ve özellikle 70cm 430-440 Mhz nin amatörlere S secondary olmasının kaldırılması arada resmi kurumlara tahsis edilmiş ve amatör telsiz haberleşmesinde kullanılması gereken role frekanslarının 439.300-439.375 in amatörlere tahsisi ve tüm bandın amatörlere P primary olması.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IARU R1 Band planında amatörlere tahsis edilen 70 Mhz haberleşmenin Türk amatörleri içinde açılması

http://www.iaru-r1.org/index.php?option=com_content&view=article&id=172&Itemid=125
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Amatör derneklerce kurulacak rolelerin Dijital protokolde çalışması. ve dijital cihazlar için modların açılması

Yönetmelik gereği şu an hiç bir derneğin Dijital role kurması yasal değil.
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA3E

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA2TR

50 ve 70MHz için btk' ya önerilerimi sundum türkiyede bu bandların serbest edilmesini istiyorum inşallah olumlu yanıt alırız. 73

Çevrimdışı TB1BTJ

Sizce aprs digirepeaterlerin,echolink frekanslarının(hangi mhz de linklenebileceği bizler tarafından teammülen bilinsede) durumu nedir yönetmelikte bunlardan bahsedilmiyor . ruhsatlı kullanılan  dijital röleler var iken  kanunsuz olarak kabul etmek pek doğru değil  yukarda saydıklarım da dahil  yönetmelikte en azından zikredilmesi gerektigi hangi Mhz de  neler yapılabileceği  açık seçik yazılması gerektiğini düşünüyorum 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB