Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
1978 model QRP
TA5FA:
Diyarbakırdan 1994 de QSO larımız olmuştu 20mt SM0IWR olarak biliyordum demekki o yıllarda 5 miş.
Sağlıcakla
TA2AD:
Mehmet bey ,
ben trac dergisinin yalancısıyım :)
lakin siz yazınca jeton düştü batı ülkelerinde genelde yabancılara 0 numarası veriliyor
(adaları yok gariplerin 0 boşa gitmesin diye bu şekilde kullanıyorlar herhal :) )
ardından Log defterim ve internette yaptığım kısa bir araştırma sizin haklı olduğunuzu gösterdi ,
düzeltme için teşekkür ederim .
TA3IW:
Mehmet bey merhaba. Doğrudur Fedrdi abinin istasyon çağrı işareti SM0IWR dır, eski dönemde olan çağrı işaretinden benim haberim yoktur,9 bölgede yaşadığım dönemde kendisi ile bir kaç QSO yapma şansı yakaladım, 2010 senesinde kaz dağlarından inişe geçtiğimizde ben ve TA5IW(exTA9AS) uzun yılardan sonra tekrar kendisi ile 2 metreden QSO yapma şansını yakaladım, Ayvalık ta olduğunu söylemiş ti, son olarak kayıtlarımda yine 2 metrede 17.07.2011 tarihinde görüşmüştüm, geçtiğimiz 2012 senesinde geldiğini duydum fakat görüşemedik, bu sene gelip gelmediğinden haberim yok , bir ihtimal belki de Ayvalık ta ola bilir. Bir fırsat olur ise, bizzat kendisi ile karadan görüşmek isterim. 73!
TA2AHI:
Helal olsun demekten başka bir şey gelmiyor insanın içinden.Gerçekten cihaz sanki Aselsan fabrikasından çıkmış gibi.Parçalar deseniz nasıl bulunmuş o zamanın teknolojisi ile o toroidler nasıl sarılmış .Bravo.
TA4SO:
Bilal Amca daha önceden fotoğraflarını gördüğümüz cihazın içini de gördük :) , bu fotoğraflar ve Türk radyo amatörlüğü tarihini anlatan paylaştığınız diğer belgeler için çok teşekkür ederim.
Ferdi Bey'de günün imkanlarıyla çok güzel bir cihaz ortaya koymuş, diğer arkadaşlar gibi ben de hayran kaldım.
Bu hobiye emeği geçen herkese selam ve saygı ile 73...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git