Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

1978 model QRP

<< < (3/7) > >>

TA1CH:
Bu tur cihazlarda cihazlara hayran kalmamak mümkün değil ama  benim daha cok hayran kaldığım iki nokta var birincisi  cihazı yaparken gösterilen sabır   ikincisi   bu gunedek  değer verip özenle saklamak  gerçekten  bende olmayan iki özellik belkide  ondan hayranlığım daha fazla   teşekkürler Bilal bey  . 73

TA8A:
Mesut amca, teşekkür ederim.

Kıymetli Arkadaşlar,

Cihazın üzerinde yapan arkadaşın çağrı işareti yazıyordu. Zamanla silinmiş. Fakat çağrı işaretinin son iki harfi MG olarak görülebiliyor. Benim aklımda kalan Mustafa gibi bir isimdir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TB2NDY:

Selamlar,
Aslında ilginç ve güzel olan, o devirde bilgisayar yok, proteus yok, milimetrik kağıtlar üzerine bin tane karalamadan sonra PCB oluşturma EDING 2000 miydi neydi o kalemden bulursan super şanslısın, ya uyduruk bir oje ya da ucu yuvarlatılmış iğneli bir enjektör içine doldurulmuş selülozik oto boyası....

Şimdi ise herkesin elinde önünde bilgisayar, ipad mayped :) her türlü olanak var ama saksısı çalışan adam sayısı az...

Bu arada 1978 de kablo bağı varmış oralarda...

Elgin SAYINALP
Astana-KAZAKHSTAN

TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,

Az önce TA1G Kadri abi ile görüştüm. Bu QRP'yi ondan almıştım. Kendisi de bu WRP'yi yapan ekibi Ferdi Kınacav ve İsmail Bayer olarak hatırlıyor. Ferdi beyin Ayvalık'ta yazlığı varmış. Şu sıra oralarda olabileceğini söyledi.

Bilgi araştırmaya devam ediyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA3IHD:
Devre içindeki 2 adet "S042P" entegre, günümüzdeki "SE612" nin özelliklerini taşıyan osilatör-mikser türü bir entegre. 1979 ların gözde entegresiydi. Bu entegre ile yapılan FM radyolar, 60-200 Mhz arasına ayarlanabiliyordu.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git